10 Алтернативни окончания за известни филми, които биха променили възприятието ни за тези филми

Съдържание:

10 Алтернативни окончания за известни филми, които биха променили възприятието ни за тези филми
10 Алтернативни окончания за известни филми, които биха променили възприятието ни за тези филми
Anonim

Не всички режисьори са 100% сигурни в перфектния край на своето творение. В крайна сметка краят е най-важното нещо и понякога режисьорите умишлено снимат няколко варианта наведнъж.

Сигурно сте чували, че почти всички филми се прожектират на специални фокус групи и реакцията на хората от тях, продуцентите и режисьора решават дали нещо трябва да се промени или не. Следователно фокус групите често виждат един край на лентата, а ние всички виждаме съвсем различен.

Ето списък с филми, които имат няколко варианта за финал. А тези, които не сме виждали, могат лесно да променят впечатлението ни от всички тези снимки.

Предупреждение: цялата тази публикация е един голям СПОЙЛЕР.

1408 (2007)

Образ
Образ

Какво видяхме:Хванат в стая 1408, главният герой, Майк, страда от халюцинации, които го карат бързо да полудее. По-специално, той чува гласа на починалата си дъщеря и постоянно вижда бивши гости на хотела, които се самоубиват.

В крайна сметка героят решава да изгори стаята, въпреки факта, че самият той не може да излезе, но пожарникарите, които нахълтаха вътре, успяха да го спасят. След това, вече у дома, той включва диктофона, с който е правил записи в прокълнатата стая, и чува гласа на дъщеря си, записан на него. И това вече не е халюцинация, тъй като жена му също го чува.

Какво може да бъде: героят умира в пожар, запален от него, показва ни се сцената на погребението и след прозореца на изгорялата стая, където виждаме призракът на главния герой, който говори с дъщеря си и се разтваря във въздуха при нейното повикване.

Аз съм легенда (2007)

Образ
Образ

Какво видяхме: протагонистът Робърт се жертва, за да спаси епруветка с антивирус, който може да превърне зомбитата обратно в хора, и скача върху нехора с граната. След това ни се показва лагер от незаразени хора, където момичето Анна и нейният син, които се срещнаха с героя, доставят серума.

Какво можеше да се случи: след като се срещна в лабораторията си с не-хора, Робърт разбира, че те не са луди зомбита и че той и неговите експерименти върху едно от чудовищата уловените по време на филма в очите им изглеждат не по-малко ужасни от нечовеците за него. „Зомбитата“вземат своя пленник и си тръгват, без да докоснат Робърт. След това и тримата идват в лагера - Анна, нейният син и Робърт със серума.

Седем (1995)

Образ
Образ

Какво видяхме:В последната сцена героят на Брад Пит Дейвид застрелва серийния убиец Джон Доу за "какво има в проклетата кутия". Така планът на маниака за смъртта, свързана със седемте смъртни гряха, е изпълнен. Той умира от завист към нормалния семеен живот, а Дейвид го убива от гняв.

Какво можеше да бъде: Продуцентите предложиха много варианти за обикновен щастлив край, без да убиват съпругата на главния герой и с драматична сцена на преследване в края, но режисьорът и актьорите веднага ги отхвърли. Вариантът беше предложен и със смъртта на Джон Доу от ръцете на героя на Морган Фрийман, което по този начин би разрушило плана на маниака. Едва ли може да се нарече щастлив край, но поне нещо.

Терминатор 2: Денят на страшния съд (1991)

Образ
Образ

Какво видяхме:Джон и Сара се движат по магистралата и чуваме гласа на Сара зад кадър за „идва неизвестно бъдеще.“

Какво можеше да бъде: Беше заснета 2-минутна епилогична сцена от светлото бъдеще, а именно 2029 г. В него една възрастна Сара Конър гледа как възрастен Джон и нейната внучка си играят на детската площадка.

Новият Спайдърмен. Високо напрежение (2014)

Образ
Образ

Какво видяхме:Приятелката на Питър Паркър Гуен Стейси умира, героят е депресиран и престава да бъде Спайдърмен. Но по-късно той намира видеозапис с дипломната реч на Гуен, вдъхновява се от него и отново облича своя костюм на супергерой.

Какво можеше да бъде: вдъхновяваща реч на гроба на Гуен е изнесена от внезапно появилия се баща на Питър - брилянтен учен, който (като майка си) остави сина си при чичо му и леля за собствената си безопасност и през цялото това време беше неизвестно къде.

Умирай трудно 3: Възмездие (1995)

Какво видяхме: главният герой Джон Макклейн не позволява на злодея Саймън Грубер (брат на Ханс Грубер от първата част) да излети от него в хеликоптер. Той прави това с изстрел от пистолет при закрепване на електрически кабели за външна реклама. Кабелите се откъсват, увиват се около перката на хеликоптера и той пада. Победа!

Какво можеше да се случи: Беше заснет друг край, в който Макклейн пропуска Грубер, който отлетя с хеликоптер. Джон е уволнен от полицията, но след известно време главният герой намира Грубер сам и справедливостта все пак възтържествува. Но знаете ли как? Джон застрелва злодея с базука. От брояча.

Вижте видеото, тази част не напразно стана основната - в края на краищата тук филмът сякаш промени жанра и героичният герой на Макклейн внезапно се превърна в жесток убиец.

Сиянието (1980)

Изображение
Изображение

Какво видяхме:мистичен край с Джак Торънс, замръзнал до смърт в лабиринта, който по някакъв начин се озова на стара черно-бяла снимка с персонала на хотел Овърлук.

Какво можеше да бъде: филмът имаше още 2 минути време, показващи Уенди и Дани след всичко, което се случи. Те са в болницата и съпругата на Джак е информирана, че тялото му никога не е намерено. И Дани получава същата топка за тенис от хотела, която го примами в зловещата стая 237.

Режисьорът Стенли Кубрик реши да изреже тази сцена, считайки я за излишна, след излизането на филма. Дори се наложи да си припомня копия от кината! Всички копия на касетата с тази сцена са унищожени.

Любов (1927)

Какво видяхме:нямият черно-бял американски филм е адаптация на романа на Лев Толстой Анна Каренина. Следователно оригиналният край беше канонично-трагичен.

Какво можеше да бъде: щастлив край! Абсолютно сериозно. Заснет е алтернативен край с Анна и Вронски, които се събират отново след смъртта на Алексей Каренин. И точно с такъв край филмът беше показан в САЩ.

Паранормална активност (2007)

Образ
Образ

Какво видяхме:Обладаното от демон момиче Кати убива приятеля си Мик. В самия финал той изтича след нея в долната част на къщата, след като чу вика й, след което полетя назад, удряйки камерата. На вратата се появява окървавена Кейти и скача към камерата с демонична усмивка. Следват надписите, в които се казва, че Кейти никога не е била намерена.

Какво можеше да бъде: след като Мика изтича надолу след Кати, чуваме и двамата да крещят и след известно време само Кати се качва в стаята. В ръцете си държи нож, окървавена е, лицето й е безизразно. След това момичето сяда на пода и започва да се люлее напред-назад. Филмът продължава в режим на бързо превъртане напред, показвайки как Кейти остава в това положение през цялата нощ и през следващия ден. След като трупът на Мик е намерен долу от съсед и полицията нахлува в къщата. Кейти се "размразява" и, без да разбира нищо, отива в полицията с нож. Тя е застреляна.

В друга версия на края, Кейти, която уби Мика долу, се приближава до камерата и прерязва собственото си гърло с нож с празно изражение.

Доказателство (1985)

Образ
Образ

Какво видяхме и какво можеше да бъде:в този филм тези две точки са смесени, тъй като създателите са заснели три различни края и са ги пуснали в различни кина. Тоест хората от два или три съседни града, обсъждайки тази забавна детективска история, можеха да разберат, че са видели напълно различни краища, където убийците се оказаха различни герои. Те знаеха как да си правят шеги с хората през 1985 г.!

При вариант "А" Ивет се оказа убийцата на г-н Боди и готвача, а мис Скарлет уби себе си и всички останали (по чийто сигнал Ивет извърши убийствата си). В Б г-жа Пийкок беше тази, която уби всички. Вариант "C" показа опцията "Oriental Express", където всички поканени са убийците.

Има и четвърти край, който не беше показан никъде, тъй като се оказа много суров. Уодсуърт уби всички в него и накрая самият той умря, въпреки факта, че надхитри пристигащите полицаи и си тръгна с колата им.

Но забавлението за любителите на алтернативните завършеци не свършва дотук! Имаме селекция от филми, в които вместо обичайния щастлив край е замислено нещо кошмарно. Вижте, това е „Хубава жена“, „Междузвездни войни“и дори „Играта на играчките“.

Популярна тема