10 пъти филмови герои не са имали достатъчно екранно време, но се помнят дълго

Съдържание:

10 пъти филмови герои не са имали достатъчно екранно време, но се помнят дълго
10 пъти филмови герои не са имали достатъчно екранно време, но се помнят дълго
Anonim

Най-често лъвският пай от екранното време отива на главните герои на филма, а второстепенните герои се задоволяват с оставащите минути. Но дори тези трохи могат да се използват добре! Някои герои, които се появяват на екрана само няколко пъти, успяват да се влюбят в публиката през това време или да направят незаличимо впечатление върху тях. Ето 10 пъти, когато героите не са се появявали на екрана толкова често, но са били запомнени за дълго!

1. Тимон и Пумба, Цар Лъв (1994)

Образ
Образ

Ярка двойка брадавичесто прасе и сурикат се появява в анимационния филм за няколко десетки минути, но през това време успява да проникне в самото сърце на публиката!

2. Драко Малфой, Хари Потър (2001 - 2011)

Образ
Образ

Draco може да се похвали само с 30 минути екранно време във всичките осем филма за Хари Потър, въпреки че филмите са общо 25 часа и 6 минути. Но въпреки това кратко време, Том Фелтън успя да изобрази незабравимия враг на Потър, който не пропуска възможността да се оплаче от всичко на баща си.

3. Fantine, Les Misérables (2012)

Образ
Образ

Фантина, изиграна от Ан Хатауей, се появява във филма само за 15 минути. Но какви 15 минути бяха! За тях актрисата дори получи Оскар за най-добра поддържаща женска роля.

4. Ханибал Лектър, Мълчанието на агнетата (1991)

Образ
Образ

Ханибал Лектър на Антъни Хопкинс може да се похвали с около 16 минути в Мълчанието на агнетата. Но такава кратка поява в 118-минутния филм не попречи на актьора да спечели Оскар за най-добър актьор.

5. Дарт Мол, Междузвездни войни. Епизод I: Фантомната заплаха (1999)

Образ
Образ

Яркият герой се появява в The Phantom Menace само за 6 минути, но това беше достатъчно, за да накара зрителите да помнят дълго.

6. Beetlejuice, Beetlejuice (1988)

Образ
Образ

Във филма "Beetlejuice" актьорът Майкъл Кийтън има само 17 минути екранно време.

7. Акула, "Челюсти" (1975)

Образ
Образ

Главният злодей се появява на екраните само за 4 минути в целия филм. Въпреки това тя успява да сплаши зрителите!

8. Граф Орлок, Носферату: Симфония на ужаса (1922)

Образ
Образ

Изглежда, че във филм за вампири тези същества трябва да мигат в почти всяка сцена. Но не! Граф Орлок, чийто герой е базиран на Дракула на Брам Стокър, се появява във филма само за 9 минути, докато цялата лента продължава 1 час и 34 минути.

9. Joker, The Dark Knight (2008)

Образ
Образ

В „Черният рицар“Хийт Леджър успя да засенчи всички останали актьори и получи Оскар за най-добър актьор в поддържаща роля (макар и посмъртно). Той се появи на екрана само за 33 минути - това е само една пета от филма, който продължава 2 часа и 32 минути.

10. Динозаври, Джурасик парк (1993)

Образ
Образ

Изглежда, че във филм за динозаври тези гущери трябва да надничат иззад дърветата във всеки кадър. Но не – във филма от 1993 г. им бяха дадени само 20 минути екранно време от 128 минути.

Но без значение колко малко време беше отделено на тези герои, те свършиха работата си на 100%!

Популярна тема