Момчето разбра, че застраховката на автомобила е по-евтина за жените и за да спести пари, се реши на цяло приключение

Съдържание:

Момчето разбра, че застраховката на автомобила е по-евтина за жените и за да спести пари, се реши на цяло приключение
Момчето разбра, че застраховката на автомобила е по-евтина за жените и за да спести пари, се реши на цяло приключение
Anonim

Хората са готови да полагат големи усилия, за да спестят пари, но думата „много“очевидно не е достатъчна, за да опише какво реши един човек на име Дейвид от Албърта, Канада. Дейвид искаше да си купи нова кола - пълен Chevrolet Cruze и след това да я застрахова. И ако нямаше проблеми с закупуването на кола, тогава Дейвид очакваше изненада в застрахователната компания, защото сумата, която трябваше да се плаща всяка година, се оказа доста голяма за млад мъж - 4500 долара (около 280 хиляди рубли). Тази подредба изобщо не устройваше Дейвид.

Сумата на застраховката се оказа повече от очакваното от Дейвид и той реши да разбере защо трябва да плаща толкова много

Образ
Образ

В Канада много фактори влияят върху размера на застрахователните премии: самата кола, регионът, шофьорският опит, полът и възрастта на собственика на колата. Младият мъж вече веднъж е катастрофирал и е имал две глоби зад гърба си, но това не е основната причина за високата цена. Тъй като Дейвид попадаше в категорията на мъжете под 25 години, той трябваше да плати повече, тъй като според статистиката тази категория шофьори е по-вероятно да претърпят злополука.

Когато Дейвид разбра за това, му хрумна идея - той попита колко би струвала същата застраховка, но за жена на неговата възраст. Оказа се, че в този случай сумата се намалява с $1100 и ще бъде приблизително $3400. Дейвид веднага попита дали може просто да смени пола в шофьорската си книжка от мъжки на женски, но застрахователната компания отказа.

Но Дейвид реши да не спира и започна да търси информация по темата

Образ
Образ

Оказа се, че за официална смяна на пола е необходима бележка от лекар, която се оказа неприлично проста: „Току-що казах, че се идентифицирам като жена, а той ми написа всичко, от което се нуждаех“, казва Дейвид. След това младият мъж попълни всички необходими документи и няколко седмици по-късно получи нов акт за раждане с надпис „F“.

И тогава можеше да получи шофьорска книжка и по-евтина застраховка като жена, всичко това, за да спести пари. Според самия Дейвид цялата тази схема не е направена за подигравка, а за печалба. Същата промяна на пола в документите изобщо не засегна самия Дейвид: „Аз съм 100% мъж. Просто официално съм жена.”

Препоръчано: