Двама художници от Холандия преобразиха скучна тухлена стена, но жителите също оставиха своя отпечатък

Съдържание:

Двама художници от Холандия преобразиха скучна тухлена стена, но жителите също оставиха своя отпечатък
Двама художници от Холандия преобразиха скучна тухлена стена, но жителите също оставиха своя отпечатък
Anonim

Докато някои художници оставят обидни надписи и рисунки по улиците, други превръщат скучните тухлени стени в истински арт проекти. И така, в холандския град Утрехт се появи необичаен модел, който не само украси района му, но и обедини хората от там. И всичко това благодарение на дуета на артистите Jan Is De Man и Deef Feed, които работиха не само заедно помежду си, но и с жителите на къщата. И резултатът от тяхната креативност беше наистина страхотна рисунка!

Художниците Jan Is De Man и Deef Feed превръщат скучната стена в библиотека

Образ
Образ

Както Иън каза на Bored Panda, жителите на тази къща отдавна искат той да нарисува нещо на стената им. Освен това те позволиха на самите художници да изберат рисунката - най-важното е, че ще бъде нещо положително. Jan и Deef Feed не измислиха нищо по-положително от яко усмихнато лице, но след това решиха, че това е твърде просто решение.

За работата си художниците са избрали техника, която ще излъже и най-острото око

Образ
Образ

След като Иън и Дийф Фийд огледаха къщата и района, им хрумна идеята да нарисуват огромен рафт на стената. Но не просто, а използвайки техниката trompley - оптична илюзия, която създава триизмерен ефект.

Не само художници, но и самите жители имаха пръст в графитите

Образ
Образ

Освен това художниците са включили самите жители в създаването на рисунката. Но не, не им бяха раздадени бои и четки – попитаха ги кои са любимите им книги. Вярно, имаше определени ограничения: „Единственото правило, което поставих, беше липсата на религиозни и политически книги“. В резултат на това на рафта имаше представители на 8 различни езика и култури, които живеят в района.

Най-трудно беше да намеря идея за рисунка

Образ
Образ

Yan и Deef Feed прекараха цяла седмица в проекта от момента на раждането на идеята до нейното изпълнение. Според Ян най-трудната част е била да се създаде концепция, която да пасва както на стената, така и на площта. Но веднага щом артистите се заеха с това, нещата тръгнаха по-бързо.

В резултат на това на стената бяха поставени книги на 8 различни езика

Образ
Образ

На стената имаше място както за имената на артистите, така и за усмивката, която първа им хрумна. Е, самите книги, разбира се! От тях любимата на Иън беше The Curious Incident of the Dog in the Night на Марк Хадън.

В резултат на това стената се превърна в истински арт обект

Образ
Образ

Според Ян рисунката се справя идеално със задачата си - тя не само украсява стената, но и обединява хората.

Препоръчано: