Австралиец откри странно животно в задния си двор. Мислех, че е куче, но се оказа - хищен звяр

Съдържание:

Австралиец откри странно животно в задния си двор. Мислех, че е куче, но се оказа - хищен звяр
Австралиец откри странно животно в задния си двор. Мислех, че е куче, но се оказа - хищен звяр
Anonim

Тази история започна на 25 август 2019 г. Жителка на Виктория (щат в югоизточна Австралия) се събуди в неделя от факта, че някой скимти в храстите в задния й двор. Оказа се кученце, но много необичайно и пухкаво. Според Yahoo News, след като открила находката, жената се обърнала към Facebook за помощ��, питайки хората какъв вид очарователно животно е това.

Австралиец намери странно кученце в задния си двор през август

Образ
Образ

Тя попита във Facebook що за животно е това

Образ
Образ

Потребителските съмнения се прокраднаха, мнозина решиха, че това е необичайно домашно куче. Някой твърдеше, че това е лисица, а някои бяха сигурни, че това е динго - австралийско хищно куче. Жената завела кученцето при специалисти в понеделник и се върнала с решение: да, наистина е динго.

Оказа се динго

Образ
Образ

Децата, разбира се, искаха сладкото създание да остане с тях, но майката не остави диво животно в къщата, въпреки че кученцето изобщо не се страхуваше от хората и беше спокойно. Ветеринарният лекар Ребека Дей, която донесе кученцето в болницата, също каза пред CNN, че веднага щом са намерили бебето, хората са помислили, че е нечие изгубено куче и са решили да не го пипат. Но никой не го търсеше и не искаше да го отведе и тогава се прокраднаха подозрения.

Как кученцето динго се озова в задния двор?

Образ
Образ

Ветеринарният лекар също има представа за това. Ребека каза, че е забелязала драскотини по гърба му, най-вероятно това са следи от ноктите на хищна птица. Вероятно е откраднала бебето от семейството и е планирала да го изяде, но не се е получило.

Какво се случи, след като стигнахме до ветеринаря?

Образ
Образ

Лин Уотсън, директор на Австралийската фондация Динго, се свърза с Ребека, след като чу за кученцето Динго. Тя обяви, че е готова да вземе кученцето при себе си и помоли ветеринарния лекар да изпрати неговите генетични проби в Университета на Нов Южен Уелс за изследване.

Сега името на кученцето е Уенди и живее с други дингота в специализиран фонд

Образ
Образ

Изследването отне 6-8 седмици и накрая резултатът стана известен. Уенди е чистокръвно динго. Екипът на фондацията беше възхитен. Сега то ще стане важна част от развъдната им програма, която включва около 40 възрастни екземпляра. В крайна сметка една от задачите на фонда е запазването на чистокръвните дингота.

Освен това Уенди е застрашено планинско динго

Образ
Образ

Както Лин Уотсън каза пред ABC, Уенди е планинско динго, видът, който тревожи организацията най-много, защото те живеят там, където живеят 80% от населението на Австралия и са близо до изчезване. Ето защо Уенди е толкова важна за поддържането на вида жив.

Междувременно Уенди порасна

Образ
Образ

Той има свой собствен Instagram

Образ
Образ

Има и снимки, където е бебе

Образ
Образ

Можете да го гледате как расте

Образ
Образ

Спечели това, в което се превърна, сега никоя птица няма да го отвлече. Успех Уенди!

Препоръчано: