10 основни позиции за сън за домашни любимци с хора и какво означават те за нашите домашни любимци

Съдържание:

10 основни позиции за сън за домашни любимци с хора и какво означават те за нашите домашни любимци
10 основни позиции за сън за домашни любимци с хора и какво означават те за нашите домашни любимци
Anonim

Какво по-хубаво от това вашият домашен любимец да спи спокойно с вас през нощта? Спокойствие, тишина, уют и пълно усещане за домашен уют - всичко това дава мечта с любимите животни. За тях, между другото, това също е специален ритуал и позициите им на леглото могат да разкажат много за психологическото състояние на звяра и отношението му към човека.

Австралийският изследовател на поведението на животните, професор Питър Невил, заедно с Itchpet, говориха за 10-те основни позиции за сън на животни с хора и обясниха значението им от гледна точка на нашите четириноги другари.

Невил твърди, че като избират нощна позиция, животните не се опитват да покажат кой е главният в къщата и подходящата територия, а се стремят да укрепят специална връзка с нас.

Но в същото време те се научават да използват своята привлекателност и чар, за да ни привикнат постепенно към нощните си нужди и да променят навиците ни в полза на техния комфорт.

1. Верен

Образ

Най-популярната позиция. Това показва, че сте човек, който се гърчи през нощта, така че животните заемат най-близкото място до вас, като същевременно запазват способността си бързо да напуснат леглото в случай на спешност.

2. Навеждане

Образ

Позиция, заета не веднага, а постепенно. Животното иска да бъде възможно най-близо до вас, за да усети ударите на сърцето ви и да чуе дъха ви. Характерно за най-зависимите и влюбени във вас домашни любимци.

3. Октопод

Образ

Най-честата крайна позиция сутрин. Вашият звяр е заел две трети от леглото, а вие сте на ръба.

Вашият домашен любимец постепенно заема повече място през нощта в името на по-голям комфорт или в името на разпространението на топлина, ако ви е твърде топло за него.

Този хитрец знае, че сте любезни към капризите му, така че той се протяга по-силно, когато се движите, или дори си позволява да ви избута много нежно настрани.

4. Супергерой

Образ

Разтяга се по корем до вас на една ръка разстояние. Идеална позиция за тези, които искат да получат допълнителни драскотини.

Също така е вероятно Супергероят да избере подобна позиция вместо да се откаже, за да бъде винаги готов да отговори на всякакви смущения отвън.

Повече като кучета, отколкото котки.

5. Стена

Образ

Позиция на удобство и сигурност с елементи на стратегия. Куче, а понякога и котка, които са особено привързани към един човек, може по този начин да се опитат да държат своите конкуренти на разстояние.

Позволете ми, аз съм основният фаворит тук!

6. Quilt Lover

Образ

Под завивките, на тъмно, където миризмата на техния човек е по-силна, домашните любимци могат да се чувстват особен комфорт и безопасност. Освен това някои кучета се чувстват по-добре в съня си, когато са леко притиснати от лек материал.

7. Крадец на възглавници

Образ

Най-малко вероятната позиция, ако издавате звуци в съня си. Котките и малките кучета е най-вероятно да седят по този начин, търсейки допълнителна мекота.

След като се събуди, крадецът на възглавници определено ще иска да събуди човека, тъй като лицето ви ще бъде на една ръка разстояние - можете да удряте, ближете и хапете.

След такъв човек няма да може да откаже закуска!

8. Център за понички

Образ

Свит между краката, вашият домашен любимец може да се наслади на леко стискане от двете страни. Ако приемем, че останете там, където сте, разбира се.

В сравнение с хората, както котките, така и кучетата могат да чуват много по-честотни звуци, така че като са в звукоизолиран и топъл „балон“, ограничен от краката ви, те ще бъдат защитени от всякакви нежелани шумове, които могат да ги безпокоят.

9. Hug Lover

Образ

Тази позиция доближава вашия домашен любимец до лицето ви, където той може да се чувства уверен, като същевременно осигурява бърз достъп до други части на леглото или пода, ако промените позицията за сън.

Също така, тази позиция може да бъде една от стъпките в обучението ви да приемете неговите нощни навици и очаквания.

10. Топка за коляно

Образ

Такъв домашен любимец е повече от щастлив да прехвърли отговорността за неговото благополучие върху вас, сякаш отново е кученце или коте.

В това напълно защитено място в краката ви той вече не трябва да взема никакви решения и буквално спи като бебе.

Популярна тема