Братото не е багаж: как котка, която не беше допусната в самолета, попадна в мемета и как приключи тази история

Съдържание:

Братото не е багаж: как котка, която не беше допусната в самолета, попадна в мемета и как приключи тази история
Братото не е багаж: как котка, която не беше допусната в самолета, попадна в мемета и как приключи тази история
Anonim

Помните ли историята за дебелия котарак Виктор? Разгледахме го подробно тук. Накратко, поради факта, че Виктор тежеше с 2 кг повече от нормата, не искаха да го пуснат в самолета и се наложи да го пратят в багажа. Собственикът му Михаил Галин не се примири с това и отиде на трик: той замени котката при претегляне с котка с по-малко тегло и заведе домашния любимец в салона. Той сподели историята си във Facebook, предизвиквайки бурна реакция от потребителите на социалните мрежи и медиите. Какво се случи след това?

Как завърши историята на котарака Виктор, когото не допуснаха в самолета?

Образ

При такава буря от публичност в интернет, историята на Виктор и неговия собственик просто нямаше как да не достигне до Аерофлот, с чийто самолет летяха нашите герои. Нямаше потупвания по главите на нарушителите. Според РИА Новости Михаил е бил лишен от бонус мили и изключен от програмата за лоялност, тъй като е извършил „редица груби нарушения на правилата за превоз на багаж: не е чекирал животно с тегло над 8 кг за транспортиране в багаж, той извади животното от контейнера на борда." Мъжът е ползвал услугите на компанията в продължение на 14 години, имал е 370 хиляди бонус точки по сметката си. Същият този полет в бизнес класа от Москва до Владивосток му струва 45 000 точки.

Как коментира ситуацията самият Михаил?

Образ

Михаил написа публикация във фейсбук страницата си, в която обясни, че няма оплаквания от авиопревозвача, самият той нарушава правилата, което е недопустимо.Но той нямаше морални права да постави котката в багажа, където има специално отделение за животни, тъй като котката имаше трудности дори с кратък полет от Рига до Москва и Михаил се страхуваше, че котката може да умре след 8 часа в багаж, предвид че има такива случаи.

Революционна котка?

Образ

Историята на котарака Виктор и неговия собственик разбуни обществеността, някой предлага на Михаил своите бонус мили, а Citymobil е готов да върне избраните мили на Aeroflot с такси. Дори властите реагираха. Според РИА Новости ръководителят на комисията по екология и опазване на околната среда на Държавната дума Владимир Бурматов е изпратил депутатско искане до ръководителя на Аерофлот с искане да върне анулираните мили на собственика на дебелата котка и да преразгледа правилата за транспортиране на животни. Той смята, че ако пътник не може да регистрира домашен любимец поради здравето на животното или продължителността на полета, трябва да има възможност да го вземе със себе си срещу допълнително заплащане.

Реакция в социалните медии

Образ Образ

Огромен брой хора застанаха на страната на Майкъл

Образ

Появиха се хаштагове ArmorBaggage YWeCatVictor ViktorFly IWeFatCat и други подобни

Образ Образ Образ

Народна поезия

Образ Образ Образ

Мемета

Образ Образ Образ Образ

Мнозина казват, че ситуацията с котката не е най-добрият начин да повлияе на репутацията на Aeroflot

Образ Образ Образ

Но други измислиха как да го използват в своя полза

Образ Образ Образ Образ

Ситуацията се оказа двусмислена, в нея може да се разбере едното и другото. От една страна, правилата и напълно оправдано наказание за нарушаването им, от друга страна, живо същество и любовта на собственика към домашния любимец. На коя страна си?

Популярна тема