Най-добрите филми с Клинт Истууд: списък от 10 невероятни филма, в които той участва като актьор в главна роля или като режисьор

Съдържание:

Най-добрите филми с Клинт Истууд: списък от 10 невероятни филма, в които той участва като актьор в главна роля или като режисьор
Най-добрите филми с Клинт Истууд: списък от 10 невероятни филма, в които той участва като актьор в главна роля или като режисьор
Anonim

Клинт Истууд има четири Оскара и седем деца. Той идеално се вписва в ерата на американското кино от втората половина на миналия век с образа на лаконичен и принципен герой на уестърните. Заматерев, той се премести от седлото на режисьорския стол и беше много успешен в това, заслужавайки признанието на филмовите академици. Представяме ви списък с десетте най-добри филма с участието на Клинт Истууд, в някои той участва като актьор, играейки главна роля, а в някои е режисьор.

1. Добрият, лошият, грозният (1966)

Образ

Докато правилните момчета се борят за красивото бъдеще на родната си страна, лошите момчета са заети с по-важни неща: грабежи, убийства, обири и прибиране в джобове на лошо лежащи ценности. Бандитът Сентенци има по-големи планове от другите: той възнамерява да намери и присвои златото на Конфедератите.

Дуетът Блондин и Туко прави по-прости неща. Един от тях е издирван, другият редовно предава другар на правосъдието, след което взема дължимото възнаграждение и в същото време престъпника за следващата измама.

Въпреки това важна информация за местоположението на златните резерви е на разположение на тази конкретна двойка. Sentenza също не спи и ще каже тежката си кървава дума, защото в тази троица той е най-лошият.

2. Бягство от Алкатраз (1979)

Образ

След множество бягства от по-прости затвори, Франк Морис се озова в килия на остров Алкатраз.Сърдечен разговор с началника на затвора, че Алкатраз е надеждно и вечно убежище за най-известните, не е имал правилния ефект върху главния герой. Той реши да опита късмета си и да напусне стените и тази институция.

Франк събира екип от съмишленици, както и всички зле лъжливи елементи, и започва да привежда плана в действие. Има работа за всеки: някой прави дупка в стената, някой строи сал, а някой проектира манекени.

Скоро началникът на затвора ще изпита неизразимо чувство на облекчение, защото най-добрите ще напуснат институцията му.

3. Million Dollar Baby (2004) + филмов режисьор

Образ

Франки е собственик на фитнес залата. Тренира боксьори. Маги е сервитьорка с нетривиална мечта да стане първокласен боксьор. Тя работи усилено ден след ден, но Франки не бърза да й обърне внимание: той се занимава само с момчета.

Скоро ще промени решението си, тъй като най-талантливият и обещаващ студент ще го напусне, предпочитайки по-добра оферта. Франки започва да гледа инатливото момиче, което стърчи ден и нощ във фитнеса му, и се съгласява да й стане треньор.

Постепенно два упорити и силни характера се събират и се получава много добър екип. Момичето показва отлични резултати и един по един започва да слага всичките си съперници на ринга. Много по-сериозен тест обаче очаква героите напред.

4. Мостовете на окръг Медисън (1995) + филмов режисьор

Образ

Майкъл и Каролайн намират дневниците на майка си. Неочаквано те научават тайна, която тя не е споделяла с тях през целия си живот: Франческа е имала любовна връзка. Преди много години съдбата я среща с гостуващия фотограф Робърт, който пристига да снима мостове, местна забележителност, за известно печатно издание.Той спря да попита за посоката в къщата на жената. Тя се впусна в объркващи обяснения, но в крайна сметка реши да придружи новия си познат до местоназначението си, особено след като цялото домакинство беше заминало за изложбата.

Внезапно избухнало чувство ще накара Франческа и Робърт да забравят за всичко и да се потопят в света на любовта. Съдбата им даде само четири дни за това.

5. Мръсният Хари (1971)

Образ

Хари е гръмотевична буря за грешните момчета. Той не започва дълги сърдечни разговори с престъпници, той пристига и бързо го подрежда на място: за кого куршум в челото и за кого е достатъчно няколко пукнатини, за да настрои мозъците. Такива методи не се харесват нито на чиновниците, нито на полицията. Само Хари не се интересува от това, той държи доклада само пред себе си и основната му задача е да освободи улиците на града от зли духове и да направи това с пистолет много по-бързо и по-ефективно.

Така че героят ще проведе кратък разговор с психопат, който се е появил в града, стреляйки по хора от покривите на къщи. Докато кметството и полицията събират сумата, поискана от престъпника, Хари подготвя друг клип.

6. За една шепа долари (1964)

Образ

Малък град на границата между САЩ и Мексико е практически празен, само вдовици, които се крият в задните части на стаите си, оплакват мъртвите. Две групи контрабандисти разделят територията и няма място за простосмъртен по улиците.

Гостуващият стрелец научава тази тъжна история от думите на собственика на салона. Непознатият решава да играе играта и да стане третата страна, която може да бутне главите на семействата Рохо и Бакстър. Като начало той посещава един от клановете и го пресича малко с помощта на верен ствол, а след това отива при братята Рохо и предлага услугите си като отличен стрелец и умен човек.

7. Unforgiven (1992) + филмов режисьор

Образ

В един от публичните домове двама каубои обезобразиха лицето на куртизанка с нож. Арбитърът на справедливостта, местният шериф Бил, реши, че злодеите ще предоставят на собственика на заведението конете си като компенсация. Проститутките не са съгласни с този сценарий, вярвайки, че момчетата трябва да платят с живота си за подигравките с приятелката им.

Прибират хиляда долара и надават вик из квартала: който застреля двама престъпници-каубои, ще стане собственик на желаната сума. Шерифът обезкуражава непознатите, които искат да спечелят допълнителни пари с камшик.

Да опитате късмета си и да завършите мисията все още решава незастреляният сляп младеж Кид, бивш брутален убиец, а сега улегнал фермер и баща на две деца, Уил, както и тъмнокожият му другар Нед.

8. Перфектен свят (1993) + филмов режисьор

Образ

Двама престъпници, Бъч и Тери, бягат от затвора. В една от къщите вземат за заложник Филип, осемгодишно момче. Триото скоро се трансформира в дует, тъй като Тери проявява нездравословен интерес към детето и Бъч ще бъде принуден да застреля партньора си.

Капитанът и младият навигатор започват своето пътешествие из страната. Ще бъде изпълнен с приключения, приятни и не толкова открития. Момчето ще се научи да бъде по-смел и независим, а мъжът ще се почувства отговорен за живота на друг и сърцето му ще омекне.

За съжаление, пътуването ще бъде много кратко, защото беглецът търси полицията, водена от опитен рейнджър.

9. Няколко долара повече (1965)

Образ

Двама ловци на глави, Манко и полковник Мортимър, работят добре сами, умело хващайки престъпници и взимайки техните глави.

Въпреки това един ден пътищата им се събират в град Ел Пасо. Там беше забелязана по-голяма риба, за главата й бяха дадени 10 000 долара, но не само приличната награда кара полковника да преследва злодея Индио, той е воден от мотиви за лично отмъщение.

Манко и Мортимър трябва да се обединят. Те не са много щастливи да си сътрудничат, но допълнително оръжие, дори и в способни ръце, няма да нарани никого, особено когато се изправите срещу цяла банда, водена от истински луд.

10. Гран Торино (2008) + филмов режисьор

Образ

Уолт Ковалски остава напълно сам, съпругата му умира. В деня на погребението къщата му е пълна с деца и внуци, но никой от тях не се интересува истински как ще изживее живота си старецът. Но самият герой съвсем ясно вижда тази депресираща картина.

Кварталът му се е променил до неузнаваемост. Сега тук живеят не бледолики американци, а жители на Азия, Африка и други части на света.Той мрази всички тези непознати, техните навици и лица. Уолт има само два изхода: куче и стара кола. Съседско момче от семейство Хмонг се опитва да го убие, подстрекаван от местна банда, която иска да приеме момчето в своите редици и да го насочи към пътя на неправедните.

Ветеран от Корейската война, принуден да вземе оръжие и да почисти района.

Популярна тема