13 Нелепи филмови визуални ефекти, които бяха лоши дори за времето си

Съдържание:

13 Нелепи филмови визуални ефекти, които бяха лоши дори за времето си
13 Нелепи филмови визуални ефекти, които бяха лоши дори за времето си
Anonim

Припомняне на най-неотчетливите специални ефекти от миналото и настоящето - практични и, разбира се, компютърни. Понякога във филма всичко е наред, но визуалният компонент на определена сцена озадачава със своята неправдоподобност. Неестетична графика, прекомерна кукленост, нарушаване на законите на физиката - всичко това се случва поради три причини: мързелът на създателите, некомпетентността на ангажираните специалисти и малкият бюджет на картината.

Разбира се, нашата селекция не включва неизвестни филми, индийски филми или много стари филми. Тук само холивудският елит, за който всички са чували и който успя да изненада всички ни. Със своите визуални безсмислици.

И бъдете внимателни, възможни са спойлери в селекцията!

1. Мумията се завръща (2001)

Образ Образ

Помните ли Дуейн "Скалата" Джонсън в зората на кариерата си се появи пред нас в продължението на известната "Мумията"?

Първоначално всичко беше наред, самият той играеше ролята на Краля на скорпионите, но в развръзката, с помощта на груба анимация, той беше превърнат във финалния бос, което, за съжаление, можеше да предизвика само смях. Тази кикимора изглежда особено нелепо до истински актьор.

2. Здрач. Сага. Breaking Dawn: Part 2 (2012)

Образ

Това е нарисувано и анимирано бебе в ръцете на Бела. дете! Просто погледнете.

Неестественият му външен вид и изражения на лицето са плашещи и причиняват известен дискомфорт. Защо не вземете истинско бебе?

3. The Matrix Reloaded (2003)

Образ

Не, това не е сцена от играта, базирана на филма, това е самият филм и известната бойна сцена на Нео с армия от агенти Смит в двора.

4. Ван Хелсинг (2004)

Образ

Сцената на убийството на една от булките на Дракула от Ван Хелсинг. Лицето на актрисата беше прикрепено към груб компютърен модел на разпадащ се кръвопиец и, очевидно, те помолиха, казват те, „викайте с пълна сила“. В резултат на това изглеждаше много странно.

5. Терминатор (1984)

Образ

Да, филмът е доста стар, но все пак маската, повтаряща външния вид на Арнолд Шварценегер за душевната сцена с T-800, в никакъв случай не се оказа най-силната черта на легендарния филм.

6. Дълбоко синьо море (1999)

Образ

Героят на Самюел Л. Джаксън е нападнат от акула. Сериозно? Отново като сцена от компютърна игра. Припомнете си, че през същата година беше заснет Матрицата.

7. Хобитът: Битката на петте армии (2014)

Образ

Погледнете тези красиви, неравни лица на армията на елфите. Както се казва, ctrl-c + ctrl-v.

8. Зелен фенер (2011)

Образ

Отдавна сме свикнали с идеята, че всички фонове във филмите са фалшиви и снимките се извършват на фона на зелено-сини екрани, но в „Зеленият (колко символично) фенер“тази неестественост удря очите.

И нашият Дедпул, Райън Рейнолдс, очевидно се почувства не на място, участвайки в този филм.

9. Президентският самолет (1997)

Образ

Много комично поради нискокачествени специални ефекти, падането на самолета на президента на САЩ. Но Харисън Форд и Гари Олдман участваха в този солиден екшън филм.

10. RoboCop (1987)

Образ

Мъж беше изхвърлен от прозорец на небостъргач. Това, разбира се, не е добре, но работата на художниците е още по-лоша: защо ръцете му са два пъти по-дълги, отколкото трябва?

11. Все същият Хобит, все същата битка на петте армии (все същата 2014)

Образ

Това е Леголас. И той е много забавен, скачайки върху каменни блокове в тази изключително сюрреалистична сцена.

12. Лигата на справедливостта (2017)

Образ

Легендарните размазани мустаци на Хенри Кавил. Да, актьорът участва във филма с мустак, който по-късно беше премахнат с различна степен на успех на компютъра, поради което празнината между носа и устата на Супермен привлече повече внимание от останалата част от филма.

13. X-Men: Началото. Wolverine (2009)

Образ

Погледнете жлезите на Върколак. Просто фотошопирани ли са набързо? Бюджетът на филма, между другото, е 150 милиона реални долара.

Бонус: Кошмар на улица Елм (1984)

Образ

Подобно неспазване на законите на физиката по принцип е приемливо в стилистиката на филма - хем е нелепо, хем е шедьовър. И между другото, това е последната сцена.

Happyend!

Популярна тема