11 чуждестранни филма, където руснаците са показани като готини

Съдържание:

11 чуждестранни филма, където руснаците са показани като готини
11 чуждестранни филма, където руснаците са показани като готини
Anonim

В холивудското кино руснаците се показват доста често, но като цяло зле. Или дървени блокове с две навивки, и двете от които са отговорни за патриотизма, или най-злодеите злодеи, които се стремят да завладеят/унищожат света без видима причина, хвърляйки кана или две „червени боровинки“към зрителя по пътя.

Но сред всички тези припадъци има някои нормални и дори приятни герои. Разбира се, за чуждестранните режисьори е трудно да преодолеят всички стереотипи от руски герои, но в тези случаи те поне се опитаха да ги направят достойни и хуманни.

Показваме ви дузина такива примери. И тук има не само агенти на КГБ или ФСБ, но и военни и други въоръжени хора (въпреки че повечето са).

1. Агентите на A.N.C.L. (2015)

Образ

Герой:Иля Курякин (Арми Хамър).

Както е показано: Влиятелен и обучен агент на КГБ, но не е показан като тъпак. Има чувство за хумор, мярка, стил и просто – чувства. Спокойно може да се каже, че той е показан като благоразумен, човечен и искрен като втория герой на филма - офицер от ЦРУ на име Наполеон Соло. Без стереотипизиране на характера.

2. K-19 (2002)

Образ

Герой:Командир на NPS Алексей Востриков (Харисън Форд).

Както е показано: Прототипът на героя е съветският капитан 1-ви ранг Николай Затеев.Във филма Востриков, както и други членове на екипажа на бедстващата подводница, са показани като герои. Като цяло в холивудското кино руснаците са най-добри в трудни, дори катастрофални ситуации.

3. Enemy at the Gates (2001)

Образ

Герой:Василий Зайцев (Джуд Лоу).

Както е показано: Съветски снайперист с уникален талант. Той е скромен, прост човек и в същото време много смел, готов на всичко, за да защити родината си. Самият филм е наситен с "червена боровинка", има много исторически неточности, стереотипи и други глупости. Но тук Василий Зайцев е показан като истински герой и страхотен човек.

4. Big Jackpot (2000)

Образ

Герой:Борис "Бръсначът"

Както е показано: Най-смешният член на списъка е неубиваем търговец на оръжие, с когото просто не може да се работи. Истински смелчага! Комичен, като повечето герои от филмите на Гай Ричи, но изключително готин герой.

5. Армагедон (1998)

Образ

Герой:Лев Андропов (Петър Стормаре).

Както е показано: съветски космонавт в шапка с ушанки, в тениска на СССР, с бутилка водка, удрящ космическа техника с лост, защото „ние руснаците винаги правете това." Е, просто колекция от стереотипи. Лео обаче е ярък положителен герой и без неговите решителни действия главните герои не биха се справили със задачата. И тогава - бъдете апокалипсис.

6. Spy Bridge (2015)

Образ

Герой:Рудолф Абел (Марк Райлънс).

Както е показано: Разсекретеният съветски шпионин е спокоен, събран, верен на себе си и работата си, затова предизвиква симпатия и уважение у зрителя. Образът му е много жив и хуманен. Нищо чудно, че Марк Райлънс спечели Оскар за тази роля.

7. Mission Impossible: Ghost Protocol (2011)

Образ

Герой:Анатолий Сидоров (Владимир Машков).

Както е показано: Агент на ФСБ, който в началото изглеждаше поредният негодник-руснак, но накрая се оказа добър човек и нещо като домашен прототип на героят Том Круз. Анатоли е наистина готин и дори се играе от руски актьор.

8. Отмъстителите (2012-2019)

Образ

Героиня:Черна вдовица/Наташа Романоф (Скарлет Йохансон).

Както е показано: един от централните герои в цялата филмова поредица Отмъстителите. Тя е брилянтен боец, любезен и симпатичен човек и е показана като ярка като всеки друг супергерой.

9. Стар Трек (различни години)

Образ

Герой:Павел Чехов (Валтер Кьониг/Антон Йелчин).

Както е показано: Малко дете-чудо с необикновени математически способности, които често помагат на Ентърпрайз да излиза от трудни ситуации. Той говори с акцент, който е в основата на много шеги.

10. Шпионинът, който ме обичаше (1977)

Образ

Героиня:Аня Амасова (Барбара Бах).

Както е показано: Майор от КГБ, агентът на Трите кръста е почти толкова добър, колкото самия Бонд, ефективно и грациозно му противодейства в първата част на филма и се присъединява към неговия сили с него във втората. усилия за спасяване на света.

За цялата поредица от филми за агент 007 в тях бяха показани около дузина руснаци, но вероятно Аня излезе най-умната и най-професионална от всички. Силен женски образ на истински шпионин е представен много, много добре.

11. Deadpool (2016, 2018)

Образ

Hero:Colossus (озвучен от Стефан Капичич).

Както е показано: огромен стоманен силен мъж с добро сърце, който непрекъснато се опитва да убеди причудливия Дедпул да извърши добри и благоразумни дела и да се присъедини към X-Men. Малко комичен, но позитивен, благороден и супер коректен мутант.

Бонус: Чернобил (2019)

Образ

Герои:Валери Легасов (Джаред Харис), Борис Щербина (Стелан Скарсгард) и всички, които устояха на последствията от аварията в атомната електроцентрала.

Както е показано: като герои, които трябваше да се изправят пред много трудни събития и да вземат много трудни решения.

Според вас кой друг трябва да бъде споменат в този списък?

Популярна тема