10 Най-добри филми на Том Харди: Бивш наркоман, който напусна и стана филмова звезда

Съдържание:

10 Най-добри филми на Том Харди: Бивш наркоман, който напусна и стана филмова звезда
10 Най-добри филми на Том Харди: Бивш наркоман, който напусна и стана филмова звезда
Anonim

Том Харди, британски театрален и филмов актьор, носител на наградата BAFTA и Ордена на Британската империя, навършва 44 години на 15 септември. Том е роден в заможно артистично семейство и прекарва тийнейджърските си години в бохемски район на Лондон. Родителите активно запознаха единствения си син с високото и красиво. Младият мъж обаче не искаше да учи: той беше привлечен от уличния живот. Том опита наркотици и алкохол много рано. Отне много години, за да се отървете най-накрая от пристрастяването.

За да направите правилния избор помогна, наред с други неща, желанието да започнете актьорска кариера и да учите в стените на Лондонския драматичен център. Може би това е преминаването на суровата житейска школа и преодоляването на себе си, което днес позволява на Том Харди майсторски да се трансформира на екрана в свирепи злодеи и безстрашни безкористни герои.

Можете да оцените актьорските способности на ярък представител на поколението актьори от този век, като разгледате първите десет (тоест не "Венъм") творби с участието на британците.

1. Начало (2010)

Образ

Доминик Коб работи в областта на индустриалния шпионаж. Той е истински виртуоз в занаята си, а технологиите в арсенала му са най-модерните: мечти и мечти. Героят се заема да изпълни много интересна, но трудна задача. Необходимо е да се постави в съзнанието на потомъка на династията Фишър, Робърт, идеята за необходимостта от разделяне на тяхната финансова империя. С успешното провеждане на събитието Доминик ще има законното право да влезе в Съединените щати с деца.

Героят започва да изпълнява своя план. За да може човек да възприеме идеята като своя, трябва да му организирате пътуване през трите нива на съня, което означава, че е време да започнете да търсите таланти, които могат да помогнат на Коб да направи сънищата възможно най-реалистични и високо артистични.

2. The Dark Knight Rises (2013)

Образ

Изминаха осем години от смъртта на Харви Дент. В Готъм царува относителен ред: организираната престъпност е ограничена, а комисар Гордън се бори срещу отделни безотговорни елементи. Батман отдавна не се е появявал по улиците на града. Той реши да остави името на Дент неопетнено за мира на Готъм и неговите жители и избра дела на изгнаника.

Брус Уейн, за голямо раздразнение на иконома Алфред, също не иска да напусне стените на имението и да води живота на нормален човек. От царството на съня и апатията, главният герой е освободен от друг представител на злото, терориста Бейн, както и от очарователна жена котка. След като надгради своя костюм и превозно средство, Батман отива да потърси сметка на негодника и накрая да установи личния си живот.

3. Warrior (2011)

Образ

Пади Конлон не е виждал най-малкия си син Томи от почти десетилетие и половина и сега той се появява на прага му. Преди това бащата на семейството пиеше, без да изсъхне, но през последните хиляда дни се научи да се справя без алкохол. Томи не се интересува от това, той отдавна е ядосан на стареца, който го лиши от детството му и отрови живота на майка му.

Сега той моли за помощ в подготовката за международния турнир по ММА "Спарта". Има солидна награда от пет милиона за победителя.

В същото време най-големият син на Пади Брендън е в много незавидно финансово положение. Женен е, има две дъщери и много дългове. Работата на учителя не помага да се спаси ситуацията. Брендън решава да опита късмета си на турнира Спарта и започва интензивни тренировки.

4. Бронсън (2008)

Образ

Майкъл Питърсън израства в прилично семейство, но от детството си проявява жажда да размахва юмруци.В училище не само учениците, но и учителите, малко по-късно всички наоколо го получиха. За щастие на обществото, след опит за грабеж, неспокойният млад мъж беше вкаран зад решетките.

Внезапно главният герой направи приятно откритие: хареса новото местообитание. Тук наистина можете да се забавлявате, да организирате клане с колеги и с охраната. Той се превръща в местна звезда, свиреп и неустрашим.

За да успокоят престъпника, беше решено той да бъде изпратен в психиатрична болница. Героят не харесва тази институция и с кука или измама той се опитва да се върне в затвора, но неочаквано е освободен.

Какво да правиш на свобода нещастен? Разбира се, започнете отново да размахвате юмруци.

5. Легенда (2015)

Образ

Реджи се справя страхотно с престъпния бизнес и смаза един от кварталите на Лондон. Той е умен, авантюристичен и корав. Нито полицията, нито конкурентите могат да го спрат.

Благодарение на връзките си Реджи успява да подсили собствения си екип. Той освобождава брат си близнак Рони от психиатричната болница. С такъв партньор, пълен психопат без спирачки, можете лесно да се справите не само с местни престъпни семейства, но и с по-големи риби.

Скотланд Ярд ще трябва да работи усилено, за да скрие разярената двойка за дълго време.

6. Рок енд рол (2008)

Образ

В желанието си да спечели допълнителни пари от измама с недвижими имоти, One-Two с членове на неговата банда се свързаха с грешния човек. Престъпният бос Лени Коул не само открадна изгодна сделка изпод носа им, но и таксува простаците за два милиона.

Сега властите планират да изпразнят джобовете на руския олигарх Омович. Той иска да получи разрешение да построи стадиона и щедро излива седем милиона, а също така дава на Коул любимата си картина с талисман за известно време.

Счетоводителката на Омович Стела, момиче, което не е гаф, решава да организира обир на кола, превозваща милиони за Лени, и изпраща момчетата от екипа One-Two на този случай.

7. Mad Max: Fury Road (2015)

Образ

Постапокалиптично бъдеще, където водата и горивото са критични, а човешкият живот е станал безполезен. Сред изгорените земи има истински оазис със запаси от питейна вода, наречен Цитаделата. Тук управлява тиранинът Безсмъртният Джо и неговите верни воини. Само той е свободен да остави хората да изнемогват от жажда или да им даде да пият животворна вода.

Внезапно един от командирите на Джо избягва от селището. Фуриоза открадва камион с гориво и взема красивите наложници на диктатора. Тя е на път към края на Зелените земи, където според нейните спомени животът е спокоен и честен. Разгневеният владетел събира разнородна армия и тръгва в преследване.

По пътя Фуриоса се сдобива с много полезен спътник, самотния воин Макс.

8. Survivor (2015)

Образ

Хънтър Хю Глас беше тежко ранен по време на битка с мечка. Изглежда, че на героя не му остава дълго да живее и траперите решават да продължат напред, оставяйки Хю под грижите на сина си Хоук и двама ловци Джон и Джим.

Джон не харесва тази мисия и той се опитва бързо да изпрати ранените в другия свят, но вместо това отнема живота на Хоук, който се втурва да защити баща му. Ловците бягат, оставяйки главния герой на сигурна смърт. Съдбата обаче постановява друго: Хю оцелява и след като преодолява тежките изпитания, подготвени за него от природата и хората, стига до лагера на ловците и до копелето Джон.

Сблъсъкът за справедливост е неизбежен.

9. Дюнкерк (2017)

Образ

Няколкостотин хиляди войници от френската и британската армия бяха в капан. От една страна те бяха подкрепени от германските войски, а от друга - от морето. Войниците бяха водени от едно-единствено желание: бързо да се махнат от това парче земя на военни кораби, защото беше почти на един хвърлей от дома.

Въпреки това, за флота беше много трудно да се справи с тази задача. Пристигат кораби, но малцина успяват да се измъкнат от жилавите лапи на фашистката авиация. Стотици млади хора са убити от вражески бомбардировачи.

Граждански кораби се втурват да спасяват своите сънародници: малки рибарски лодки и лодки.

10. Най-пияният окръг в света (2012)

Образ

Забраната е в сила в САЩ. Винаги обаче ще има смели и предприемчиви хора, за които правилата не са писани.Сред тях бяха братята Бондюрант. Те търгували с незаконно производство и търговия с алкохолни продукти в щата Вирджиния. Семейството беше добре известно в квартала, уважавано и страхувано.

Старши Хауърд, ветеран от Първата световна война, отчаян и импулсивен човек. Форест, от друга страна, е мълчалив и строг. По-малкият Джак е много сръчен и умен.

Братята не искат да споделят печалбите си с външни хора и затова са принудени да влязат в тежка битка с полицията и специален агент Райкс, който пристигна от Чикаго.

Популярна тема