10 най-добри филма на Кристоф Валц: Австрийски джентълмен, който играе перфектно филмови злодеи

Съдържание:

10 най-добри филма на Кристоф Валц: Австрийски джентълмен, който играе перфектно филмови злодеи
10 най-добри филма на Кристоф Валц: Австрийски джентълмен, който играе перфектно филмови злодеи
Anonim

На 4 октомври 1956 г. във Виена, столицата на Австрия, е роден най-талантливият актьор Кристоф Валц. Роден в семейство, близко до театъра и киното, както и завършил актьорския факултет на Виенския университет за музика и театър, Кристоф работи през по-голямата част от живота си в австрийската и немската телевизия, играейки в местни филми и сериали. Той дори се появи в един епизод на "Комисар Рекс". Но Уолц не беше привлечен от Холивуд. Неговият агент посъветва актьора да не бърза да пътува в чужбина, тъй като там ще му предложат преди всичко ролята на нацистите във военни филми, което завинаги ще му осигури този образ в очите на публиката.

Въпреки това, отклонението от това правило и ролята на нациста донесоха слава на Валс. Но това беше предложение, което не можеше да бъде отказано: Кристоф получи покана от самия Куентин Тарантино. Същият от своя страна е привлечен от една суперсила на австрийския актьор - а именно свободното циркулиране на немски, английски и френски език. Това е, което Куентин смята за една от най-важните черти на актьора, нает за ролята в неговите Inglourious Bastards.

След като работи с Тарантино, Кристоф получи световно признание под формата на два поредни Оскара и изгодни предложения от други видни режисьори. Към днешна дата Кристоф Валц, който влезе в Холивуд на 53 години, участва в повече от 15 известни проекта и се опита като режисьор. Но този красив и любезен мъж е особено добър в ролята на негодници.

1. Inglourious Basterds (2009)

Образ

Режисьор:Куентин Тарантино.

Франция по време на Втората световна война. SD Standartenführer Ханс Ланда, по прякор „ловец на евреи“, успешно се справя с работата по залавянето на представители на този народ в окупираните френски земи, използвайки изключителните си умствени способности и способността да „мисли като евреин, а не като немски войник“.

В същото време във Франция действа отряд от еврейски американски войници, наречени "Безславни копилета", за които сред германците вече се носят плашещи слухове. В крайна сметка тяхната задача е да убият нацистите по най-жестокия начин, като по този начин деморализират германската армия.

Така Ханс Ланде ще трябва да противодейства на тези евреи, които са добри в това да отстояват себе си. Кой ще надделее и каква роля ще играе немското кино в тази конфронтация?

Началникът в Холивуд Кристоф Валц спечели множество международни награди за изпълнението си в този филм, включително Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля.

2. Големи очи (2014)

Образ

Режисьор:Тим Бъртън.

50s. Американската художничка Маргарет Кийн измисли страхотна концепция за собствените си картини: тя рисува портрети, които изобразяват хора с леко уголемени очи. Това значително отличава работата на една жена от другите, което потенциално я прави успешна фигура в света на изкуството. Липсата на пари и малкото дете обаче пречат на г-жа Кийн да се концентрира върху любимото си хоби.

Всички нейни терзания свършват, когато среща Уолтър, приятен мъж, който подкрепя Маргарет в труден момент със своя оптимизъм и доброта. Женят се. Първоначално Уолтър изглежда едновременно идеален съпруг и много предприемчив човек. Той кани съпругата си да продължи да рисува картините му, от които той беше възхитен, но да ги представи на обществеността като работа на Валтер - казват, че за разлика от Маргарет, той е приказлив човек и не се страхува от тълпи от фенове, и картините ще се продават по-добре по този начин.Момичето се съгласява и тази схема им носи успех.

Но колкото по-богати стават и колкото по-популярни стават Големите очи, толкова повече се развиват публичните лъжи на Уолтър и като човек той забележимо се променя, става раздразнителен и дори опасен. Маргарет осъзнава, че това не може да продължи дълго.

3. Клането (2011)

Образ

Режисьор:Роман Полански.

Учениците Закари Коуан и Итън Лонгстрийт се сбиха в междучасието. За да поговорят за поведението на децата си и да разрешат конфликта, родителите на момчетата решават да се срещнат и да поговорят в добродушна атмосфера. Като възрастни. И сега г-н и г-жа Коуън идват да посетят Лонгстрийт.

Цивилизованият разговор се заменя с караница, а обсъждането на проблемите на децата постепенно се изражда в сблъсък със собствените им тъмни петна. Вечерта се очаква да бъде гореща и ще има много разкрития в четирите стени на апартамента на Longstreet.

4. Water for Elephants (2011)

Образ

Режисьор:Франсис Лорънс.

Годините на Голямата депресия. Талантливият полски ветеринар Якоб Йенковски се присъединява към Американския цирк на братята Бензини. По това време обществото не харесваше цирковете, имаше малко пари и отношението към животните нямаше нищо общо с хуманността. Начело на целия този ужас е Август, харизматичен, но жесток мъж, който изстисква най-доброто от подчинените си в името на печалбата.

Джейкъб не само фундаментално се противопоставя на политиката на Август, но и се влюбва в жена си - отлична треньорка Марлена. Всичко обаче трябва да се пази в тайна, защото съпругът може да го изхвърли от влака. Започва една подземна игра, чието значение е любов и спасяване на животни от лапите на тиранин.

5. Треска за лалета (2017)

Образ

Режисьор:Джъстин Чадуик.

1630, Холандия. Разгарът на "треската за лалетата". Богатият и вече възрастен Корнелий се жени за младата София, за да реши със закъснение проблема с потомството. Случаят обаче откровено не се допълва, което разстройва мъжа и кара момичето да премине през трудни изпитания. И тогава има младия художник Жан Ван Лоос, когото Карнелиус наема да нарисува портрета му със съпругата му.

Естествено младите веднага се влюбват един в друг и това създава много проблеми. Освен това Жан се забърка в опасен бизнес с лалета, за да спечели допълнителни пари и да се измъкне от бедността - защото тогава ще може да осигури на любимата си добър живот.

Многопластовата интрига, която започнаха да плетат София и Жан, включва дори фалшивата бременност на момичето (все пак тя не може да има деца) и подмяната на детето на прислужницата, което се представя за първородното на щастлив Корнелиус.

Разбира се, тази къща от карти е на път да се срути.

6. Нулевата теорема (2014)

Образ

Режисьор:Тери Гилиъм.

Фентъзи светът на Тери Гилиъм, известен със своите антиутопии и малко киберпънк. Koen Lat е компютърен гений, чието ръководство му дава най-трудната задача, а именно неразрешимата „Теорема Нула“, за която се счупиха мозъците на много негови колеги. Коен, чието единствено желание е да разбере смисъла на живота (естествено, след като е получил съответното телефонно обаждане), не може да се справи с това по никакъв начин и дори напуска работата си поради това. Но грижовните шефове решават да вдъхновят своя служител, като му изпратят виртуална стриптизьорка Бейнзли.

Скоро Коен открива, че теоремата, която се опитва да разреши, е свързана с твърдението за абсурдната случайност на появата на целия живот. Но това противоречи на всичките му надежди за съществуването на смисъла на живота.

Главният герой е притиснат в ъгъла.

7. Тарзан. Легенда (2016)

Образ

Режисьор:Дейвид Йейтс.

Кралят на Белгия иска да завладее земите в Африка, където има много съкровища, и за това изпраща в Конго капитан Леон Ром, който е известен с желязната си хватка в подобни въпроси. Пристигайки в джунглата, Ром с войниците намират лидера Мбонга, с когото е сключено споразумение. Мбонгу ще даде на капитана всичко необходимо в замяна на световноизвестния Тарзан (известен още като Джон Клейтън III, лорд Грейстоук, който живее със съпругата си в Лондон).

Ром изпраща хитра покана на Тарзан, интересуващ се от благороден мъж, за който се предполага, че поробва местното население, което трябва да бъде отсечено. Той пристига със съпругата си Джейн и веднага се натъкват на коварството на безпринципния капитан. Дувушка е заловен, Ром започва да убива представители на местни племена отдясно и отляво и ако пътуването му е успешно, 20 000-нахлуваща белгийска армия ще пристигне в Конго.Тарзан трябва спешно да спре целия този позор и да спаси Джейн.

За щастие той има много познати в Африка. И не само от хора.

8. Alita: Battle Angel (2019)

Образ

Режисьор:Робърт Родригес.

Бъдеще. 300 години след Голямата война от 26 век. Обществото е разделено на две части: "горен" и "долен" свят с богатите и управляващите в първия и всички останали във втория.

Добрият доктор Идо открива останките на момиче-робот в бунището на "долния свят". Той я отвежда в лабораторията си и дава неизвестното желязно тяло, предназначено за мъртвата му дъщеря, и името й е Алита.

След като се засили, Алита няма спомен от миналото си, но внезапно открива, че владее бойни техники с киборги. Запознавайки се отново със света, тя започва да възстановява историята на собствения си живот, където има много неочаквани истини.А нейният „татко“, д-р Идо, се оказва никак не толкова прост.

9. 007: Спектър (2015)

Образ

Режисьор:Сам Мендес.

Двадесет и четвъртият филм за приключенията на най-известния шпионин - Бонд. Джеймс Бон. Тази част от поредицата бе белязана от завръщането на главния враг агент 007, който преди това се появи в пет филма. Говорим за Ернст Ставро Блофелд, ръководител на терористичната организация SPECTRUM.

Този път ще бъде трудно не само за британския агент с лиценз за убийство, но и за "М" и цялото разузнаване, което е заплашено от бързо ликвидиране. SPECTER не е шега, но Джеймс ще се опита да влезе в самото сърце (тоест централата) на организацията и да я унищожи. Ще работи ли?

10. Django Unchained (2012)

Образ

Режисьор:Куентин Тарантино.

1858, 3 години преди Гражданската война в САЩ. Тъмнокож роб на име Джанго, заедно с четирима братя в нещастие, се движат в тъмната нощ, водени от търговци на роби. Неочаквано пътищата на тази компания се пресичат с красивия зъболекар Кинг Шулц, който се оказва ловец на глави. Той незабавно слага злите братя в леглото и взема Джанго със себе си, тъй като разполага с информацията, от която Шулц се нуждае.

Django помага на лекар да изпълни мисия за елиминиране на издирван престъпник, който предлага на физически силния, мотивиран и бързо обучаващ се бивш роб партньорство. С напълно справедливо разпределение на доходите.

Той се съгласява, като казва на знатния ловец на глави, че има жена, Брумхилда, която е в робство, и че работата на живота му е да я освободи. Задачата е трудна и лекарят, вдъхновен от чувствата на Джанго, обещава да помогне.Той научава, че Брумхилда живее в Candyland - земята на неприятния робовладелец Калвин Кенди, и кани Джанго да отиде там с хитър план.

За този филм Кристоф Валц получава втория си Оскар, с което си осигурява статута на звезда от най-високия ешелон и завинаги влиза в историята на световното кино. А дуетът Валс - Тарантино оттогава се счита за безпогрешен съюз.

Популярна тема