10 най-добри филма на Кейт Уинслет за гледане на потъващ кораб или навсякъде

Съдържание:

10 най-добри филма на Кейт Уинслет за гледане на потъващ кораб или навсякъде
10 най-добри филма на Кейт Уинслет за гледане на потъващ кораб или навсякъде
Anonim

Британската актриса Кейт Уинслет навърши 46 години на 5 октомври. Тя е родена в актьорско семейство, в което буквално всички, включително родители, сестри и брат, обичат да играят. Самата Кейт започва да разбира този вид изкуство от 11-годишна възраст и именно тя е предназначена да постигне най-голям успех в тази област. Не последната роля тук изигра влизането във филмовия хит "Титаник".

След излизането на картината на световните екрани, Уинслет се събужда известна и от обсипания поток от предложения за заснемане започва да избира сценарии по свой вкус. Днес във филмографията на британската актриса има около петдесет творби. В нашата селекция десетте най-забележителни.

1. Титаник (1997)

Образ
Образ

Режисьор:Джеймс Камерън.

Роза Калверт, възрастна дама, някога е била пътник на скандалния Титаник. Преди много години богатите и известните, както и обикновените смъртни, които мечтаеха да завладеят Новия свят, побързаха да отидат в Америка на луксозен кораб. В тази пъстра тълпа имаше и млада аристократка Роза. Тя отиде на пътешествие през океана в компанията на майка си и годеника си.

В последния момент младият Джак Доусън, беден художник с големи мечти, успява да скочи на кораба. Младите хора се срещат при пикантни обстоятелства: Роза се опитва да се самоубие, не иска да влезе в брак по сметка. Джак убеждава бунтовника да промени решението си. Това отваря нов свят за момичето. В него можете да останете свободни и да не промените себе си.

Любовта застига млади хора на борда на кораб, който е предопределен да потъне след няколко часа.

2. Читателят (2008)

Образ
Образ

Режисьор:Стивън Долдри.

На път за вкъщи от училище тийнейджърът Майкъл внезапно се чувства зле и започва да повръща. На помощ на младежа идва непозната жена. Тя го връща у дома. По-късно се оказва, че човекът има скарлатина. Той лежа в леглото три месеца, но не забрави за своя спасител и с готов букет бърза да й благодари.

Петнадесетгодишно момче, ученик и възрастна жена на тридесет и шест години, кондуктор в трамвая. Какво общо може да има между тях? Една неочаквана бурна романтика изглежда изненада и двамата. Младият мъж е очарован от красотата на зряла жена, тя е уморена да бъде сама.

Въпреки това, Хана скоро изчезва от живота на влюбен тийнейджър, само за да се появи отново години по-късно в напълно различна форма.

3. Разум и чувствителност (1995)

Образ
Образ

Режисьор:Анг Лий.

Семейство Дашууд, състоящо се от вдовица и трите й дъщери, живее много скромно и икономично. Единственият изход от затрудненото положение е възможен с успешния брак на най-големите дъщери Елинор и Мариан. Момичетата са напълно различни по характер.

Елинор е много разумен и сериозен човек. Тя се влюбва в скромния и нерешителен Едуард, но щом разбира, че той е обещан на друга, тя се оттегля и остава сама със собствените си чувства.

Мариана е страстна и импулсивна природа. Тя копнее за любов като в романите: пълна с приключения и вълнение. Тя абсолютно не се интересува от възрастен, но надежден и богат почитател, полковник Брандън. Ветровитият, но очарователен Джон Уилоуби става обект на нейните въздишки.

4. Животът на Дейвид Гейл (2003)

Образ
Образ

Режисьор:Алън Паркър.

Журналистката Бетси Блум е изпратена в затвор в Тексас. Тя има три дни, за да интервюира някога много популярния професор Дейвид Гейл. Сега той е осъден на смърт и на четвъртия ден присъдата ще бъде изпълнена.

Г-н Гейл решава да разкаже историята на живота си на света. Веднъж, с подкрепата на приятелката си Констанс, той активно се бори срещу смъртното наказание. Аргументът за възможността за фалшиво обвинение обаче не беше взет предвид от властите. И сега самият главен герой е в затвора за убийство и заявява, че е невинен.

Това съдебна грешка ли е или грандиозна, но брутално планирана кампания за популяризиране на идеята за премахване на смъртното наказание?

5. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Образ
Образ

Режисьор:Мишел Гондри.

Малко срамежлив, но мил и романтичен, Джоел среща непредсказуемата и изненадваща Клемънтайн. Двойката започва да се среща, редувайки моменти на кавги и помирения, очарователни изненади и неприятни разочарования.

Истинският шок за един мъж е новината, че приятелката му се е обърнала към специална компания и е изтрила всички спомени за приятеля си от паметта си. Изпълнен с омраза и гняв, Джоел бърза да направи същото. Специалисти-"изтривачи" са взети на работа, но нещо се обърка. Мозъкът на Джоел, свързан с устройството, започва активно да се съпротивлява на процеса на изтриване, опитвайки се да запази в паметта си поне малко кътче, посветено на Клемънтайн.

6. Като малки деца (2006)

Образ
Образ

Директор:Todd Field.

О, този измерен живот на американските предградия! Куп млади майки, които разхождат децата си и обсъждат проблемите на правилното хранене и поведение; татковци, които играят футбол в свободното си време в приятелска тълпа. Семейства, пълни с просперитет и благоприличие. Всичко това обаче е просто пресилено щастие и въпреки че продължава да живее обичайния среден живот на семеен човек, всеки все още има свои собствени мечти.

И така, Сара изнемогва от скука сред нахални приятели и жадува за нови емоции, съпругът й Ричард ги черпи от гледането на порно. Брад, тайно от жена си, която иска да го види само като адвокат, идва на площадката, където тренират скейтъри.

Срещата и случайната целувка на Сара и Брад внасят нови цветове в живота им.

7. Стив Джобс (2015)

Образ
Образ

Режисьор:Дани Бойл.

Кой е този Стив Джобс и какво забрави в света на компютърните системи, защото по принцип нищо не разбира от тях? Той не е инженер, не е програмист и дори не е средностатистически дизайнер.

Въпреки това г-н Джобс е този, който отново и отново води презентациите на Apple и именно неговото лице е познато на потребителите по целия свят, а хиляди създатели на платки, конектори и програми ще останат неизвестни герои.

Просто всеки оркестър трябва да има свой собствен диригент и Стив поема тази роля и с променлив успех, чрез проба и грешка, но води своята компания, а с нея и цялото човечество, в дигиталната ера.

8. Ирис (2001)

Образ
Образ

Режисьор:Ричард Ейър.

Известната писателка Айрис Мърдок е омъжена за съпруга си Джон Бейли от около 40 години. Веднъж съдбата ги събра в стените на Оксфордския университет. Те работеха там като учители, но малцина биха помислили, че семейните връзки могат да свържат тази двойка. Енергично, светло момиче без комплекси, което открито изразява чувствата си и ги пренася добре на хартия, и скромен тромав мъж с очила.

Ирис става автор на редица успешни романи, също благодарение на постоянната подкрепа на съпруга си. И сега, когато двойката е изправена пред сериозен проблем: болестта на Алцхаймер на Ирис започва рязко да прогресира, Джон подава рамо и започва да се грижи за жената, която обича.

9. Страната на чудесата (2004)

Образ
Образ

Режисьор:Марк Форстър.

Джеймс Бари не е в най-добро настроение: играта му се провали, а съпругата му вместо подкрепа само вдига рамене от разочарование. Глътка свеж въздух за главния герой е невероятна среща в парка със семейство Дейвис.

Силвия и нейните четири забавни момчета-фиджет изпълват живота на мъжа с нов смисъл и също така връщат желанието да пише. Той лесно намира общ език с децата, като иска да им угоди, постоянно измисля различни забавления. Вярно е, че един от синовете на Силвия, Петър, не е склонен да контактува с нов познат. Той приема живота сериозно отвъд възрастта си, иска бързо да стане възрастен и да помогне на семейството си.

Бари започва да пише нова пиеса и превръща Питър в главен герой.

10. Клането (2011)

Образ
Образ

Режисьор:Роман Полански.

Кавга между две момчета завършва с удар с пръчка и няколко избити зъба. Родителите на пострадалата страна и насилникът решават да се срещнат в топла домашна среда и да обсъдят инцидента по цивилизован начин, разрешавайки конфликта по приятелски начин.

Г-н и г-жа Коуън идват в къщата на съпрузите Лонгстрийт. Разговорът започва тихо и мирно. Изглежда всички са съгласни, че децата се развълнуваха и не се случи нищо необичайно. Време е да хапнем торта и да пием кафе, а може и нещо по-силно.

Въпреки това, алкохолът, както и една неприятна история с хамстер, превръщат мързеливата вечер в разправа със скандали и изблици на ярост.

Препоръчано: