10 най-добри филма на Хоакин Финикс: актьор с трудна съдба и неограничен талант

Съдържание:

10 най-добри филма на Хоакин Финикс: актьор с трудна съдба и неограничен талант
10 най-добри филма на Хоакин Финикс: актьор с трудна съдба и неограничен талант
Anonim

Хоакин Финикс, американски актьор, продуцент и музикант, Жокер от новото поколение, навършва 47 години на 28 октомври. В продължение на няколко години родителите на знаменитостта пътуват из страните на Южна Америка с мисионерска дейност като част от сектата "Децата на Бог". За щастие те успяха да го напуснат навреме и да се установят във Флорида. Майката успешно получи работа в известна телевизионна компания и започна активно да насърчава децата в света на шоубизнеса.

Хоакин започва да снима на осемгодишна възраст. Той получава второстепенни роли в телевизионни сериали и реклами, но постепенно се включва в проекти с участието на актьори от първа величина и не се губи на техния фон. Успехът на кариерата му обаче е помрачен от загубата на по-големия му брат, неприятно запознанство с тънкостите на шоубизнеса и пристрастяването към алкохола.

Хоакин трябваше да премине през много, за да стане човекът, който сега е на върха на света с един от прословутите си проекти. И дори без него, звездата вече има повече от петдесет творби във филми и телевизионни предавания. Най-добрите екранни изображения, създадени от Хоакин Финикс, са по-долу.

1. Гладиатор (2000)

Образ

Режисьор:Ридли Скот.

Максим е брилянтен военачалник, самият император на Рим Марк Аврелий го отличава от другите и дори планира да го направи свой наследник. Синът на владетеля Комод не е съгласен с това решение. В пристъп на гняв и отчаяние той убива родителя си и се провъзгласява за наследник. По негова заповед те се справят със семейството на Максим, а самият командир попада в робство и става гладиатор.

Твърде рано е обаче да отписваме героя. След известно време той ще спечели слава на арената, както някога я получи на бойните полета.Тълпата ще го обича. Новината за неунищожимия боец ​​без име ще достигне Рим и Максим ще се появи пред очите на младия император и той ще потръпне от тежестта на греховете си и близостта на възмездието.

Стените на Колизеума ще видят безпрецедентна битка между владетеля и роба.

2. Тя (2013)

Образ

Режисьор:Спайк Джоунс.

Оказва се, че в бъдеще хората няма да си правят труда да отговарят на писма: тази работа ще бъде поета от специални фирми. Между другото, Теодор е служител на една от тези организации. Той е креативен, но много самотен.

За да освежи ежедневието си, той придобива операционна система от ново поколение. Притежава изкуствен интелект, който може да се развива по време на работа и да се адаптира към собственика си. Главният герой я дарява с женски глас, докато системата се нарича Саманта.

Скоро тя твърдо навлиза в живота на героя. Техните диалози са изпълнени с тънък хумор, тя перфектно разбира мъж и винаги е готова да подкрепи. Теодор се влюбва в Саманта и желае по-близка връзка.

3. Бъфало войници (2001)

Образ

Режисьор:Грегор Джордан.

Имало едно време Рей Елууд блесна няколко месеца в затвора за кражба на кола, но ги "търгуваше" за три години в армията и не сгреши. Хитър и предприемчив млад мъж, след като попадна във военна база, незабавно се заинтригува с командира и заема длъжността на чиновник.

Той участва активно в продажбата на армейско имущество на страната и започва бизнес с наркотици. Той живее в отделна стая, има лична кола, съпругата на полковника се разхожда с любовниците му и два камиона с най-новите оръжия случайно попадат в ръцете на Рей.

Поредицата от късмет приключва, когато сержант Лий, човек със силен морал, преминал през Виетнам, става негов шеф. Той възнамерява да се заеме сериозно с преквалификацията на самонадеяния войник и да го лиши от всички привилегии.

4. Знаци (2002)

Образ

Директор:M. Night Shyamalan.

Вдовецът Греъм Хес живее във ферма с две деца и по-малък брат. Една сутрин в царевичното поле на главния герой необяснимо се появяват големи кръгове окосена трева и се случват други странности, от неспокойното поведение на кучето до неразбираемо създание, което проблясва през нощта.

Новинарските блокове също са пълни с доклади за мистериозни кръгове и първи контакт с извънземни. Страхът от неизвестното обвързва хората. Греъм решава да се барикадира със семейството си в мазето и да отблъсне атаките, както се оказа, напълно враждебни извънземни.

5. Walk the Line (2005)

Образ

Режисьор:Джеймс Манголд.

Джони Кеш загуби по-големия си брат като дете при инцидент в дъскорезница. Мислите, че нещата биха могли да бъдат различни, ако беше останал наблизо и не беше отишъл на риболов, постоянно ще преследват главния герой.

След като пораства, той заминава за армията, за голямо облекчение на баща си, който продължава да скърби за любимия си син. Джони служи в Германия, а в свободното си време свири на китара и композира песни. След завръщането си към цивилния живот мъжът създава семейство.

За да стане известен и да спечели пари, за да издържа жена си и детето си, Джони успешно записва компактдиск със собствените си песни и започва турне в страната. На едно от представленията съдбата го среща с чаровната певица Джун Картър.

6. Earthlings (документален филм, 2005)

Образ

Режисьор:Шон Монсън.

Да си починем за малко от художествените теми. Важен елемент от биографията на Хоакин са неговите възгледи за света около него: той е веган, членува в организациите „В защита на животните“, „Хора за етичното отношение към животните“и през 2005 г. участва в създаването на документалният филм "Земляни". Нейната същност:

Хората напълно безсрамно се намесват в света на природата и живите същества, които между другото също са земляни и заслужават да водят свободен и дълъг живот. Човекът, от друга страна, се е въобразил като господар на цялата фауна и й е отредил второстепенна роля, зависеща от неговите желания и цели. Животните днес са домашни любимци, които лесно могат да бъдат изхвърлени на улицата; това е вкусна храна, луксозни дрехи и скъпи забавления, зад които стоят милиони унищожени живи същества. И накрая, това са опитни свинчета, върху които учените правят жестоки експерименти в името на спасяването и развитието на човечеството.

Хората обаче трябва да разберат, че природата не е толкова проста и неотзивчива и определено ще си отмъстят за такова отношение към нея.

7. The Sisters Brothers (2018)

Образ

Режисьор:Жак Одиар.

Братята от Сестрите са убийци. Здравият Ели и лудият Чарли се допълват идеално в случай, че трябва да имате време да поговорите и да пуснете куршум. Този път двойката отива да хване определен Warm, който знае тайната на реагента за бързо откриване на злато. Следотърсачът Джон Морис редовно предоставя на братята информация за местонахождението на целта.

Въпреки това, след задушевен разговор с Worm, Джон решава да се присъедини към него и да започне съвместен добив на злато. Неочаквано формираният дует се трансформира в квартет, обединявайки се с братята Sisters, докато отблъсква атака на други бандити.

След като се справиха с врага, четиримата се заеха да напълнят джобовете си със злато.

8. Никога не си бил тук (2017)

Образ

Режисьор:Лин Рамзи.

Джо се грижи за възрастната си майка и работи като поръчков убиец. Следващата задача се отнася до търсенето на младата Нина, дъщеря на сенатор. Момичето най-вероятно се озова в един от публичните домове, за да угоди на влиятелни хора. Главният герой научава за мястото, където се съхранява бебето.

Въоръжен с любимия си чук, мъжът мачка хората отдясно и отляво и взема детето. Събитията обаче вземат напълно неприятен обрат. Новините съобщават, че сенаторът, бащата на отвлечения, е хвърлен през прозореца, момичето е изтръгнато от ръцете на Джо и всички, с които е имал връзка, включително майка му, са убити.

Мъж и неговият верен чук отиват да спасят Нина и да накажат лошите.

9. Тайната гора (2004)

Образ

Директор:M. Night Shyamalan.

Село Ковингтън е изолирано от останалия свят. Заобиколен е от гори, а жителите не смеят да си пъхнат носа в него. Гъсталаците са обитавани от ужасни същества, чиито имена не трябва да се произнасят. Хората в селището живеят чрез натурално земеделие и изобщо не се стремят да влязат в далечни градове, разположени отвъд горите. Старейшините казват, че там властват само парите и порокът и хората от Ковингтън трябва да живеят и да се радват на прости неща.

Въпреки това, винаги ще има смелчаци, които ще се опитат да прекрачат границата. В селото умира дете. Младият мъж Луциус Хънт, който иска да предотврати бъдещи болести и смърт, решава да отиде в градовете за лекарства и прави първите си стъпки в тъмнината на гората.

10. Перо на Маркиз дьо Сад (2000)

Образ

Режисьор:Филип Кауфман.

Маркиз дьо Сад изнемогва в психиатрична болница. Вярно е, че условията на живот за него там са много удобни и най-важното е, че не му е забранено да създава. Маркизът винаги има много химикалки и хартия. Сред служителите на институцията мъжът намира съюзник. Перачката Мадлен тайно изнася ръкописите му, те се отпечатват.

Откровените и нецензурните истории са популярни. Те се четат както от простосмъртните, така и от властимащите. Императорът, след като чу няколко реда от най-новата творба на Дьо Сад, нарежда да се спре такава възмутителна вулгарност. Д-р Ройе-Колар, специалист, известен със своите радикални методи за лечение и умиротворяване на психично болни, е изпратен до стените на болницата.

Бонус: Жокер (2019)

Образ

Режисьор:Тод Филипс.

80-те. Човек попада в вана на обществото и започва да се превръща в един от най-опасните измислени злодеи на всички времена. Никога не сме виждали такъв Феникс. Никога не сме гледали филм, базиран на комикс като този.

Ако все още не сте гледали Жокера, определено трябва!

Популярна тема