10 Най-добри филми с Ан Хатауей: Обикновено момиче от Ню Джърси, превърнато в суперзвезда

Съдържание:

10 Най-добри филми с Ан Хатауей: Обикновено момиче от Ню Джърси, превърнато в суперзвезда
10 Най-добри филми с Ан Хатауей: Обикновено момиче от Ню Джърси, превърнато в суперзвезда
Anonim

Американската актриса Ан Хатауей навършва 39 години на 12 ноември. Тя вече има пълен набор от награди, разчитайки на звезда от първа величина, включително Оскар, Златен глобус и Еми.

Ан е родена в семейство на адвокат и актриса. Майката на бъдещата знаменитост активно се застъпи за дъщеря й да се присъедини към актьорския път. От ранна възраст момичето участва в театрални постановки и се занимава с вокал, а на седемнадесет години излиза на екрана.

Започвайки с ролите на принцеси и ученички, Хатауей постепенно стига до образите на Жената котка и Кралицата. Десетте най-добри филма с актрисата пред вас.

1. Дяволът носи Прада (2006)

Образ

Режисьор:Дейвид Френкел.

Анди току-що е завършил университет и, изпълнен с надежда и стремежи, пристига да завладее Ню Йорк. Момичето мечтае да направи кариера като журналист и затова влизането в модното списание Podium, макар и за момента като младши асистент, се превръща в много добър трамплин за бъдещето.

Задържането на тази работа обаче е изключително трудно. Миранда Пристли, главен редактор на изданието, властна и капризна жена, буквално не оставя асистента си да диша през първите седмици, изисквайки невъзможното. Анди, която няма много разбиране за света на модата, е принудена да се учи в движение и да използва всичките си резерви, за да остане на повърхността: в крайна сметка една година, прекарана със своенравната Миранда, отваря света за нейния асистент във всяко печатно издание.

2. Рейчъл се омъжва (2008)

Образ

Режисьор:Джонатан Деме.

Ким напусна стените на рехабилитационната клиника, където се опита да се справи със зависимостта от наркотици. Момичето решава да присъства на семейно тържество: по-голямата й сестра Рейчъл трябва да се омъжи през следващите дни.

Ким идва в къща, пълна с весели хора, суматоха и шум. Тя се опитва да се впише в тази предсватбена суматоха, но не й се получава. Героинята все още е на ръба, изглежда й, че сестра й е окъпана в лъчите на всеобщата любов, а Ким е завинаги жигосан с греховете на миналото.

Постоянните сблъсъци между сестрите, борбата за родителско внимание, както и споменът за трагедията, която така раздели семейството и направи живота на Ким просто непоносим, ​​поставя под въпрос факта, че сватбата се проведе в положителен и спокоен начин.

3. Les Misérables (2012)

Образ

Режисьор:Том Хупър.

Веднъж Жан Валжан открадна хляб и го плати с дълги години тежък труд. Той излиза от свободата още по-ядосан на този свят, а хартията в джоба му не му обещава светли дни. Опитите му да си намери работа са неуспешни, той чува само обиди от хората.

Мъжът получава неочаквана помощ от епископа на Дински. Свещеникът кани непознат в дома си. В знак на благодарност Жан Валжан открадва сребърния прибор. Бързо е задържан, но владиката твърди, че е дал среброто и не става дума за кражба. Постъпката на свещеника оставя дълбок отпечатък в душата на главния герой. Той решава да промени коренно живота си.

Осем години по-късно Валжан е кмет на малък град.

4. Планината Броукбек (2005)

Образ

Режисьор:Анг Лий.

Енис си намира сезонна работа и си партнира с Джак Туист. Момчетата трябва да наблюдават стадото овце денонощно, като се сменят един друг в пасищата близо до планината Броукбек. Приятелството скоро прераства в страстен роман.

Въпреки това, обществото е изключително негативно настроено към този вид съюзи, шейсетте години са в двора, следователно, след като работата приключи, мъжете се разделят и се връщат към обичайния си живот. Те създават семейства и изглежда, че един мимолетен летен романс ще остане само спомен без продължение.

Но няколко години по-късно Енис получава съобщение от Джак и двамата разбират, че огънят на любовта не е угаснал и нова среща е неизбежна.

5. Интерстелар (2014)

Образ

Режисьор:Кристофър Нолан.

Животът на планетата Земя става изключително труден. Поради прашните бури и патогенните бактерии е много трудно да се събира реколта, което означава, че човечеството е заплашено от глад и изчезване. Фермерът Купър, някога пилот на НАСА, сега отглежда царевица и слуша историите на малката си дъщеря.

Мърф убеждава родителя, че в къщата живее призрак и един ден главният герой разбира, че това наистина е така. Той успява да разчете знаците и да ги използва, за да стигне до тайната лаборатория на НАСА.

Купър е запознат с плановете да изпрати комичен кораб в търсене на планета, обитаема за земляните, и предложи да ръководи екипа.

6. Джейн Остин (2006)

Образ

Режисьор:Джулиан Джаролд.

През 18 век в Англия за момиче от бедно семейство най-успешният вариант е бил бракът по сметка. Подобна перспектива беше подготвена за Джейн, дъщеря на обикновен свещеник. На прага се появи достоен богат претендент за ръката й, но сърцето на момичето не трепна. Младите хора по всяко време чакат необичайни срещи и магически чувства.

Така дръзкият красавец Том Лефрой скоро навлиза в живота на главния герой. Момичето буквално губи главата си. Влюбените решават да се оженят, но известният финансов проблем се превръща в пречка за връзката.

Том и семейството му са изцяло зависими от парите на чичо си, а последният е категорично против съюза на племенника му и Джейн.

7. Алиса в страната на чудесата (2010)

Образ

Режисьор:Тим Бъртън.

Малката Алиса винаги е имала странни сънища с ексцентрични герои, но времето на детството отмина и сега героинята вече е на деветнадесет.

Всички роднини се събират за празненство: днес момичето трябва да получи предложение от сина на господаря. Алис е в известно объркване, тъй като не изпитва особено нежни чувства към младия мъж. Тя е много по-заинтересована да разбере къде толкова бърза странният заек с джобен часовник.

Момичето се втурва след него и пада в дълбока дупка, на дъното на която открива прекрасен свят с много необичайни герои, които някога е видяла насън. Всички жители на Страната на чудесата очакваха с нетърпение Алиса, защото нейният Добър ден наближава.

8. Един ден (2011)

Образ

Режисьор:Lone Scherfig.

Запознанството на учениците Ема и Декстър се състоя в деня на дипломирането, 15 юли. Въпреки възникналата симпатия, младите хора решават да останат само приятели и да не се изпускат от поглед.

Всеки от тях започва да изпълнява глобалните си планове за живота, но всяка година на 15 юли приятелите се втурват на среща, за да споделят радостите и трудностите от изминалата година. Ема, която мечтаеше да стане писателка, работи като сервитьорка и се среща с неприятен комик. Декстър променя момичетата като ръкавици и е домакин на популярно телевизионно шоу.

Минават години, героите вървят по своите пътища, но един ден те непременно ще се срещнат и това ще се случи на 15 юли.

9. Стажант (2015)

Образ

Режисьор:Нанси Майерс.

Бен Уитакър, вдовец на седемдесет години, все още е пълен с енергия и няма нищо против да допринася за обществото. Има много свободно време. Той ги харчи за различни хобита, от градинарство до изучаване на езици, но чувства, че може повече.

Един ден, на табло за обяви, той намира листовка, която кани хора на пенсионна възраст да станат стажанти в онлайн моден магазин. Главният герой разбира, че това е неговият шанс да направи нещо ново и интересно.

В офиса пенсионираният стажант първо е посрещнат с известно недоумение и ирония, но постепенно мъдрият и галантен мъж печели уважението на всички и за пореден път доказва, че класическият стил никога не излиза от мода.

10. The Dark Knight Rises (2012)

Образ

Режисьор:Кристофър Нолан.

Преди осем години Харви Дент почина. Готъм живее в сравнително спокойна среда: организираната престъпност вече не е широко разпространена, но комисар Гордън си има работа с дребни злодеи.

Батман не излиза по улиците на града. Той реши да не петни името на Дент и да запази мира в душите на жителите на Готъм, избирайки за себе си ролята на изгнаник. Брус Уейн току-що се затвори от всички в имението си.

И все пак героят ще трябва да излезе от света на съня и копнежа в реалността. Злодеят терорист Бейн се появи в града, както и мистериозната Жена котка. Време е Батман да подобри костюма и ездача си и да отиде да победи бандита и да очарова красавицата.

Популярна тема