10 най-добри филма на Скарлет Йохансон: нашата Наташа от Отмъстителите

Съдържание:

10 най-добри филма на Скарлет Йохансон: нашата Наташа от Отмъстителите
10 най-добри филма на Скарлет Йохансон: нашата Наташа от Отмъстителите
Anonim

22 ноември Американската актриса Скарлет Йохансон става на 37 години. Липсата на "Оскар" и "Златен глобус" в касичката на филмовата звезда не й пречи да остане една от най-високоплатените холивудски звезди и всяка година да оглавява рейтингите на най-желаните и най-сексапилни актриси. От детството Йохансон започва да посещава студиото на Лий Страсберг и за първи път бъдещата знаменитост се появява на екрана на 9-годишна възраст. Освен това кариерата й се развива с различна степен на успех - особено успешно за Скарлет е да влезе в екипа на Отмъстителите. Черната вдовица и други фатални красавици, изпълнени от Йохансон в нашата селекция от филми.

1. Изгубени в превода (2003)

Образ

Режисьор:София Копола.

Актьорът Боб Харис замина за Токио, за да заснеме местна реклама за уиски. Огромен метрополис, хиляди хора, които се движат наоколо и говорят на неразбираем език, съчетани с криза на средната възраст, правят човек тъжен и унил. Младата Шарлот пристигна в столицата на Япония със съпруга си и докато той е зает с работа, момичето е принудено да изследва града сама.

Героите се срещат. Той, с уморен вид и две десетилетия брак зад гърба си, и тя, млада и красива, в началото на жизнения си път, тръгнаха на съвместно пътуване до Токио. Постепенно приятелските чувства отстъпват място на по-топли и романтични.

2. Ghost World (2001)

Образ

Режисьор:Тери Зуигоф.

Енид и Ребека са невероятно щастливи, че ученическите им години са зад гърба им и са получили желаната свобода и могат да правят каквото си искат.Като за начало приятелките решиха, че колежът е още една година на мъчение и не им трябва. Най-добрият вариант е да си намерите работа и да наемете кът, след като сте се изнесли от роднини. И най-важното е, че трябва да си прекарате страхотно, например, дразнейки тесногръдите хора, с които е пълна тази несъвършена планета.

Една от жертвите на шегата е невзрачен неудачник, продавачът на стари записи Сиймор. Но именно този жалък човечец необяснимо започва да привлича грубата и саркастична Инид. Намери ли момичето героя от своя роман?

3. Престиж (2006)

Образ

Режисьор:Кристофър Нолан.

Илюзионистите Алфред Бордън и Робърт Анжие работеха в един екип, но се случи трагедия: съпругата на Робърт Джулия не можа да излезе от резервоара за вода по време на изпълнението на трика. Той обвинява Алфред за смъртта на любимата си, тъй като е завързал жената с твърде сложен възел.

Пътищата на главните герои се разделят веднъж завинаги. Те започват да създават собствени предавания и да впечатляват тълпата с нечувани трикове, използвайки постиженията на науката и технологиите, както и най-обикновената човешка хитрост и подлост. Те се опитват да потъпкат взаимно репутациите си.

Всичко започва с няколко простреляни пръста и смачкана птица в клетка и постепенно се превръща в сложна битка без правила, от която само един ще излезе жив.

4. Avengers: Infinity War (2018)

Образ

Режисьори:Антъни Русо, Джо Русо.

Този път Отмъстителите се изправят срещу истински суперзлодей. Титан Танос се зае да направи добро дело според него: да намали населението на Вселената точно наполовина, така че планетите да станат по-свободни за живот.

За да направи това, той трябва да събере шест магически камъка, да ги постави в своята Infinity Gauntlet и да щракне с пръсти. Най-добрите сили на супергероите са хвърлени да се бият с Танос и неговите слуги, но титанът е много силен и камъните попълват колекцията му един по един.

Танос е толкова сигурен в правотата на начинанието, че получи камъка на душата, пожертвайки единственото скъпо за него същество, Гамора, и без сянка на съмнение изтръгна последния липсващ камък от главата на Вижън. Щракнете Готово. Господа Отмъстители, бройте до две, четири, шест…

5. Match Point (2005)

Образ

Режисьор:Уди Алън.

Крис Уилтън играе добре тенис, но знае със сигурност, че няма да стане топ играч, затова решава да стане треньор и намира страхотно място в елитен английски спортен клуб. Скоро той прави много полезно запознанство с богат млад джентълмен, Том Хюит.

Клои, сестрата на Том, се влюбва в привлекателен млад мъж и започва активно да го рекламира в света на богатите. Крис и Клои се женят. Младият мъж влиза в семейния бизнес Хюит.Изглежда, че животът на един обикновен човек е добре уреден, няма какво повече да се желае, но младият мъж е хвърлил око на булката на Том. Възникналата симпатия много бързо се превръща в силна страст.

6. Вики Кристина Барселона (2008)

Образ

Режисьор:Уди Алън.

Две големи приятелки Вики и Кристина отиват на почивка в Барселона. Вики, сериозно и разумно момиче, пише дипломен проект и се готви да се омъжи за подходящия човек. Кристина, която е импулсивна и страстна, наскоро прекрати друга връзка и снима кратък филм.

Героините срещат много внушителен местен художник, Хуан Антонио. Темпераментният мъж веднага поканил момичетата да прекарват времето си заедно. Възпитаната Вики категорично отказва подобна връзка, но постепенно испанецът успява да завърже връзка и с двамата. Вики и Кристина губят главите си от знойния мачо.Ситуацията става още по-конфузна, когато в любовния триъгълник нахлува бившата съпруга на артиста, адски секси и непредсказуема Мария Елена.

7. Момиче с перлена обица (2003)

Образ

Режисьор:Питър Уебър.

Young Grit получава работа в дома на холандския художник Ян Вермеер. Момичето трябва да излъска подовете и съдовете до блясък, да отиде на пазара за хранителни стоки и да почисти офиса на собственика. Любознателната и интелигентна Грета привлича вниманието на Ян. Той започва да я въвежда в триковете за смесване на цветове и светлинни ефекти и също така решава да нарисува ново платно, изобразяващо млада прислужница.

Изглежда, че човек се чувства много по-спокоен и щастлив в компанията на обикновено момиче, отколкото в кръга на голямо семейство. Съпругата на художника Катарина, вечно бременна и недоволна от всичко, не харесва такова сближаване.Тя ще използва всякакви трикове, за да измъкне нахалството от къщата.

8. Купихме зоопарк (2011)

Образ

Режисьор:Камерън Кроу.

Бенджамин наскоро овдовя. Той остави две деца в ръцете си: тийнейджърката Дилън и очарователната дъщеря Роузи. Главният герой преминава през трудни времена: освен че губи любимата си, той е принуден да напусне работата си, синът му е изключен от училище, а съседите постоянно правят шумни купони.

Бен решава радикално да промени живота си, започвайки го отначало. Той придобива селска къща, която е прикрепена към зоопарк в много занемарен вид. Четири дузини животни с различни цветове се нуждаят от постоянни грижи, лечение и хранене, а половин дузина ентусиазирани гледачи би било добре да платят и помогнат. Ще успее ли Бен да се справи с подобно допълнение към собственото си семейство?

9. The Horse Whisperer (1998)

Образ

Режисьор:Робърт Редфорд.

Тийнейджърките Грейс и Джудит отиват на конна езда в зимната гора. Изведнъж на склона на планината конете се плъзгат на пистата точно под колелата на тежък камион. В резултат на инцидента Грейс губи най-добрия си приятел, самата тя остава без крак, а любимият й кон Пилигрим, целият ранен и обезумял, спира да допуска хора до себе си. Грейс се затваря в себе си.

Майка й, делова и енергична жена, търси всякакъв начин да върне желанието на дъщеря си да живее. Ани знае, че ако спаси коня, момичето ще стане по-щастливо и спокойно. Тя намира професионален експерт по коне, но той живее в ранчо в Монтана. Една решителна жена взема трейлъра на Grace and the Pilgrim със себе си и тръгва на път.

10. Хичкок (2012)

Образ

Режисьор:Саша Герваси.

Зрителите много добре посрещнаха следващия шедьовър на Алфред Хичкок. Самият режисьор обаче сякаш е заседнал в поредица от подобни проекти. Той започва да търси нова история.

Съпругата на главния герой активно рекламира романа на своя приятел Кук, но Хичкок се интересува от книга за сериен убиец. Опитите му да получи финансиране за картината обаче са неуспешни. Големите филмови студия смятат историята за твърде вулгарна и отвратителна. Алфред е просто сигурен, че в ръцете на истински професионалист тя ще блести с различни цветове и ще плени зрителя. Той решава сам да финансира новото си въображение.

Популярна тема