Най-добрите филми с Никълъс Кейдж: списък с топ 10 филма с участието му в главната роля

Съдържание:

Най-добрите филми с Никълъс Кейдж: списък с топ 10 филма с участието му в главната роля
Най-добрите филми с Никълъс Кейдж: списък с топ 10 филма с участието му в главната роля
Anonim

Бъдещата филмова звезда започва своята творческа биография доста рано. Сбогувайки се с училище рано, Кейдж насочи всичките си мисли към Холивуд. И за да не пречи и не помага на личния му успех гръмкото фамилно име, той го промени на тихото Кейдж.

През 1981 г. се състоя дебютната поява на актьора на екрана. Въпреки това, той все пак получи първите си значими филмови роли под патронажа на големия чичо. Е, тогава кариерата му върви нагоре и през 90-те той вече е звезда с големи хонорари с Оскар и Златен глобус за зареждане. Актьорът продължава активно да действа и през двадесет и първи век, но днес повечето филми с негово участие не достигат до големите екрани.

Филмографията на актьора е изключително богата и включва около стотина ленти. Съставихме топ 10 на най-добрите филми с Никълъс Кейдж, в повечето от филмите той играе главната роля.

1. Скалата (1996)

Образ

Туристи са взети за заложници на затворническия остров Алкатраз. Групата терористи се ръководи от генерал Хумел. Той участва в редица секретни операции и губи няколко десетки бойци. Правителството не е платило на семействата им никакви пари и сега генералът чрез терор (а в арсенала си също има няколко смъртоносни ракети, които е готов да изпрати в града) иска сто милиона, за да раздели справедливо парите.

Беше решено да се изпрати специален отряд на острова. Към групата се присъединява експертът по химически оръжия Гудспийд, както и бившият затворник на Алкатраз, Мейсън, който е добре запознат с подземните проходи и изходи. Когато отрядът се среща с група терористи, случайно се чува изстрел и започва клане.От екипа на освободителите остават живи само двама. Сега животът на заложниците и съдбата на Сан Франциско зависят от тях.

2. Птица (1984)

Образ

Запознават се като момчета и стават неразделни. И както се очакваше, истинското мъжко приятелство започна с бой. Ал е красив, тартор и смелчага. Птицата е тиха, скромна и като цяло странен обект. Той предпочита компанията на птици пред човешкия контакт. Той се отнася към тях с особено трепет, а страстта му към летенето е подобна на мания. Двамата се намериха, както се казва, противоположностите се привличат.

Скоро обаче дворните приключения на момчетата приключват. Те израстват и попадат в месомелачката на войната във Виетнам, след като единият губи своята привлекателност, лицето му се обезобразява, а другият окончателно губи ума си, той е заключен в болница. Ал ще направи всичко възможно, за да се свърже с приятел.

3. Градът на ангелите (1998)

Образ

Той е ангел. Невидимо присъства в света на хората, наблюдава ги и ги отнася в друг свят, когато на някого му дойде времето. Тя е лекар. В нейните ръце животите на хората, тя се опитва да ги спаси и спаси за този свят. Оказва се, за съжаление, не винаги.

В един от онези трудни дни, тя, Маги, губи пациент. Нейното лице, пълно с отчаяние и страдание, прави силно впечатление на ангела. Той решава да стане видим и да опознае героинята, както и света на земните страсти и радости. Той се привързва към Маги и тя се превръща в смисъл на живота за него. Заради нея той е готов да стане смъртен и да загуби крилете си. Сега той не се нуждае от тях, той обича и е обичан.

4. Без лице (1997)

Образ

Ловът е в ход за братята терористи Кастор и Полукс.Шон Арчър, агент на ФБР, е най-заинтересован да бъде заловен. Преди няколко години Кастор уби сина си. В хода на успешна операция и двамата злодеи са задържани: Полукс е поставен в затвора, а по-големият му брат е тежко ранен и е в кома.

Престъпниците обаче подготвиха изненада за града, като поставиха бомба на територията му.

За да разбере местонахождението й, Арчър се съгласява на много рискован ход. Той е трансплантиран с лицето на Кастор и е изпратен в затвора с по-малкия си брат, за да получи информация за бомбата.

5. Национално съкровище (2004)

Образ

Бен Гейтс вярва в съществуването на безброй съкровища на бащите основатели на Съединените щати. Заедно със своя приятел Райли и партньор Иън, те събират ключовете, които трябва да ги отведат до това, което искат. Една от уликите на пъзела се съдържа в Декларацията за независимост. Документът е в Националния архив и главният герой успява да се добере до него, въпреки че сега един от служителите на Абигейл също е посветен в тайната на търсенето.

Търсачите стъпка по стъпка се приближават до съкровището, но лагерът им е разделен. Коварният и жесток Иън иска сам да притежава съкровища и няма да се спре пред нищо, за да постигне целта си. Така че Бен и приятелите му ще трябва да положат много усилия, за да бъдат първите, които ще дойдат до ценния трезор.

6. Lord of War (2005)

Образ

Какво се продава най-добре на този свят? оръжие. Така разсъждава Юрий, емигрант от СССР. Той не се ограничава само с размисъл, а започва много успешен нелегален бизнес за доставка на оръжие. Използвайки канал от Украйна, той организира продажби до най-горещите точки на света. Конфликтите на планетата не стихват, а бизнесът на Юри процъфтява.

Той привлича по-малкия си брат в отбора и дори не се замисля за реките от кръв и ужас, които сее. Той е просто продавач. Героят обаче ще плати висока цена за кървавия бизнес.

7. Family Man (2000)

Образ

Джак отива на стаж в Лондон. На летището любимото му момиче Кейт го изпраща. Тя отчаяно моли да не я напускат и да не мислят за бъдеща кариера, а да посветят живота си изключително един на друг. Джак е на друго мнение. Те се разделят.

Минават години. Героят все още е необвързан, но сега е блестящ бизнесмен в скъп костюм и скъпа кола. Той има всичко, затова се отзовава на случаен познат на чернокож, когото срещна на улицата в навечерието на Коледа. Но всичко на този свят не е случайно…

И на следващата сутрин главният герой се събужда в ръцете на Кейт. Има две деца, скромен доход и голямо куче. Тук, в друга реалност, той се върна при любимата си и заедно създадоха семейство.

Героят ще трябва да реши дали наистина има всичко за щастлив живот и как изглежда той като цяло.

8. Rumble Fish (1983)

Образ

Ръсти Джеймс, млад бунтовник, копнее за връщане към лошите времена, когато в града действаха банди и ежедневните битки превръщаха някого в герой, а други в посмешище. В онези години името на по-големия му брат, Мотоциклетистът, победител във всички сблъсъци, беше на устните на всички.

Брат изчезна от града за няколко месеца. Ръсти очаква с нетърпение завръщането на своя идол, но засега, в компанията на своите другари, той търси приключения по улиците. Пристигането на мотоциклетиста ще принуди малкия му брат да порасне и да промени приоритетите.

9. Con Air (1997)

Образ

Преди няколко години Камерън, защитавайки себе си и любимата си жена, уби един от нападнатите негодници. След като излежава присъдата си в затвора, героят получава дългоочакваната свобода и е готов да лети при семейството си на криле. В крайна сметка малката му дъщеря расте и скоро ще има рожден ден, за който героят просто трябва да дойде навреме.Случаят е малък, за да летите до дестинацията със самолет с други затворници.

Камерън обаче отново нямаше късмет. Бордът е буквално пълен с прословути бандити и маниаци, а най-опасният от тях, Сайръс, е разработил отличен план за улавяне на кораба и успешно го изпълнява. Единственото, което главният злодей не е взел предвид, е, че няма по-силен и безразсъден от баща, който бърза за дългоочакваната среща с дъщеря си.

10. Голяма измама (2003)

Образ

Двама приятели и измамници на непълен работен ден, Рой и Франк се занимават с измама на доверчиви граждани. Много успешните приключения на главните герои им носят добри пари. Те са напълно различни. Рой, спретнат и педантичен. Той живее като отшелник и е чувствителен към всичко, което е извън дома му. Франк е по-амбициозен, воден от желанието да забогатее и да се забавлява.

Неочаквано в живота на Рой навлиза дъщеря тийнейджърка, която не само създава бъркотия в къщата му, но и много шумолене в мислите му.Постепенно героят свиква с момичето и дори инициира тайните на собствения си занаят. Момичето се оказва много умно и схваща всичко в движение, но в следващото приключение ще удиви дори татко.

Популярна тема