Топ 10 филма на Тил Швайгер - най-успешният германец в Холивуд

Съдържание:

Топ 10 филма на Тил Швайгер - най-успешният германец в Холивуд
Топ 10 филма на Тил Швайгер - най-успешният германец в Холивуд
Anonim

Тил Швайгер, немски актьор, режисьор, сценарист и продуцент, навършва 58 години на 19 декември. Бъдещата звезда е родена в семейство на учители и с добър резултат в края на училище щеше да следва стъпките на родителите си. Въпреки това, той учи в университета в Тил само две години и се пренасочва към медицина, но в крайна сметка, по съвет на приятел, отива в театралното училище в Кьолн, за да разбере актьорско майсторство.

Младият талант започва с малки роли и озвучаване на картини. Днес актьорът е известен не само в Германия, но и в чужбина. От е отбелязан в няколко холивудски филма, а също така успешно се реализира в областта на режисурата в немското кино.

Топ 10 най-забележителни произведения от филмографията на Тил Швайгер в нашата селекция.

1. Knocking on Heaven's Door (1997)

Образ

Директор:Томас Ян.

Руди и Мартин разбраха за разочароващата диагноза в болницата. Те са болни от рак в последен стадий и се измерват само за няколко дни. Те решават да ги изживеят по такъв начин, „че да не е непоносимо болезнено“. Най-важното желание на вълничките е да видят морето и да вдъхнат миризмата му, която дарява спокойствие и свобода. Те бягат от клиниката, крадат кола и тръгват на път. По пътя обират банка и привличат вниманието на полицията, а както се оказва и не само на нея. Откраднатата кола е на известен гангстер, а в багажника му има милион долара. Двамата започват да харчат излишно, харчейки ги за скъпи хотели и храна, жени и просто ги раздават на добри хора. А на опашката си имат десетки полицейски коли и бандити с оръжия в готовност. Но за тези, които нямат какво да губят, морето е дълбоко до колене.

2. Inglourious Basterds (2009)

Образ

Режисьор:Куентин Тарантино.

Отряд от смели момчета, водени от Алдо Рейн, активно намалява броя на нацистите в окупирана Франция. Германците също не седят със скръстени ръце. Сред тях се откроява Ханс Ланда, неуморният унищожител на евреите.

В една от френските ферми той застрелва друго семейство, но младото момиче Шошана има малко повече късмет от останалите: тя бяга. Младата дама обаче не смята да се укрива от палачите. Огънят на отмъщението гори в очите й. Тя приема друго име и получава свой собствен киносалон. Именно там трябва да се състои грандиозната премиера на картина за подвизите на германците, която възнамеряват да посетят най-високите чинове на Райха.

Безстрашният отмъстител планира да подпали заведението, докато гледа филма. Алдо и компания също имат свои собствени идеи за унищожаването на немските командири.

3. Боси по тротоара (2005)

Образ

Режисьор:Тил Швайгер.

Ник няма късмет с работата си: той е бил изритан от предишните си работни места вече шест пъти. Най-накрая главният герой получава шанс да се реализира в живота. Назначават го като портиер в психиатрична болница. Но и тук той не може да работи тихо и мирно. На първия ден той е уволнен, а един от пациентите бяга от болницата и започва да го преследва.

Лейла, гостенка в медицинско заведение, решава да се самоубие, но Ник я измъква от примката навреме. Момичето решава, че ще последва този мъж боса до края на света. Лила опакова куфара си и идва в къщата на Ник.

Така започва друга любовна история.

4. Красив (2007)

Образ

Режисьор:Тил Швайгер.

Журналистът Лудо събира информация за пикантните подробности от живота на звезди от различни формати, които попадат на страниците на "жълтата" преса. Героят е очарователен, адски секси и уверен, той няма край на жените.

Един ден той се оказва неканен гост на сватбата на Кличко, пробива стъкления таван и влиза в тортата на младоженците. За такъв трик Лудо получава 300 часа работа в детската градина. Една млада учителка Анна беше назначена да се грижи за дейността му. Тя беше съученичка на главния герой и си спомня много добре как той я тормозеше в училище.

Момичето възнамерява да отмъсти за съсипаното си детство, но няма да устои на чара на красивия.

5. Мед в главата (2014)

Образ

Режисьор:Тил Швайгер.

Дядо Амандус Розенбах започна да се проваля бързо след смъртта на любимата му жена. Болестта на Алцхаймер бавно започва да отнема всичките му спомени. Синът на Нико решава да се грижи за баща си и го взема при себе си.

Този завой обаче не подхожда на жена му. Тя вярва, че старецът става напълно непредсказуем и просто опасен за членовете на семейството и старческият дом ще бъде най-доброто място за него. Внучката Тилда има собствено мнение по този въпрос. Тя много обича дядо си и решава да избяга с него във Венеция, град, който Амандус си спомня с особена топлина. Родителите се втурват след беглеца.

Може ли най-романтичният град в Италия да помири и обедини отново всички поколения на Розенбах?

6. Phantom Pain (2009)

Образ

Режисьор:Матиас Емке.

Марк има две страсти – колоезденето и жените. В свободното си време покорява различни маршрути и сърцата на момичетата. Има дъщеря от първия си брак, с която поддържа топла и доверителна връзка, както и истински приятел Александър.

Ника скоро навлиза в живота на главния герой. Той наистина си пада по момичето. Инцидент и загубата на крака обаче объркват плановете на Марк. Човек се учи отново да ходи, да живее и да обича. Родните хора не оставят човек в беда.

Приятел го отвежда при семейството му, дъщеря му е винаги наблизо, а Ника се опитва да върне скъпия човек към нормалния живот и кани героя сериозно да се заеме с писането, защото тя някога е чела ръкописите му и те наистина са интересни.

7. Съблазнител (2010)

Образ

Режисьор:Тил Швайгер.

Хенри е непоправим женкар. Той има колекция от нови четки за зъби в апартамента си за всяка нова дама, която прекара нощта с него.

Един ден той получава примамливо предложение да напише сценарий по роман на известен писател. Само един момент обърква главния герой - тази жена от миналото му, чувствата към която все още не са напълно охладени в сърцето му.

Катарина кани мъж в къщата си, за да работи по сценария и да си спомни старите времена. По всичко личи, че нещата при бившата двойка отново вървят добре. Но тогава съдбата поднася изненада на Хенри под формата на осемгодишната Магдалена.

Момиче със съобщение от майка си идва в къщата му. Героят разбира, че той е баща на детето и трябва да се грижи за него в продължение на един месец.

8. Означава война (2012)

Образ

Директор:McG.

Двама супер шпиони Франклин и Так се провалиха на мисията в Хонг Конг: вместо тайна операция за залавянето на известния терорист Хайнрих, те изнесоха шоу пред стотици хора с битки и престрелки и освен това, превръщат се в сериозен враг, тъй като в резултат на бъркотията по-малкият брат на престъпника умира.

Ръководството на ЦРУ изпраща партньори да работят в офиса. Мрачното забавление кара колегите да мислят за жените. Так говори за среща с прекрасно и остроумно момиче от сайт за запознанства, а Франклин споделя впечатленията си от смела и красива личност от магазин за видео наем. По време на разговора приятелите разбират, че говорят за един и същ човек.

Освен това те не възнамеряват да отстъпват и всеки е готов да се бие за сърцето на великолепната Лорън. И така, война.

9. Какво да правим в случай на пожар? (2001)

Образ

Режисьор:Грегор Шницлер.

Група млади анархисти участва активно в протести и различни прояви на осемдесетте години. Те дори правят самоделни бомби, които обаче не експлодират, и заснемат всичките си подвизи на филм.

Изминаха повече от десет години. Младите хора са узрели, някои от тях са направили кариера, а други имат деца. Само Тим и Хоте все още протестират срещу системата и живеят в къща със следи от бурно минало.

Внезапно, години по-късно, бомба, направена от момчетата, избухва в изоставено имение. Полицията започва претърсване във всички подозрителни ъгли. Тя също посещава Тим и снима същите тези филми. Има опасност другарите да бъдат идентифицирани.

Тим събира всичките си приятели отново и предлага да атакува и да вземе доказателства.

10. On Wheels (2006)

Образ

Режисьор:Anno Saul.

Изглежда, че Фред е намерил жената на живота си, но има една малка пречка - нейният син Линус.

Глезено и капризно момче поставя условие на гаджето на майка си. За да получи благоволението му, Фред трябва да донесе на детето топка с автограф на известен баскетболист. Трудността на тази задача се състои в това, че такъв подарък получават само хора от специален сектор за хора с увреждания.

Главният герой решава да предприеме отчаяна стъпка. Преоблича се в инвалидна количка и се залъгва на правилните места на стадиона и прихваща така жадуваната топка. На излизане от площадката обаче е спрян от младо момиче Дениз. Момичето снима репортаж за фенове с увреждания и решава да превърне Фред в главния герой на своята история.

Популярна тема