10 най-добри филма на Джейк Джиленхал - драматичен актьор с външен вид на герой от младежки комедии

Съдържание:

10 най-добри филма на Джейк Джиленхал - драматичен актьор с външен вид на герой от младежки комедии
10 най-добри филма на Джейк Джиленхал - драматичен актьор с външен вид на герой от младежки комедии
Anonim

Американският актьор Джейк Джиленхал навършва 41 години на 19 декември. Той е роден в семейство, тясно свързано с филмовата индустрия. Бащата на Джейк е режисьор, майка му е сценарист, така че изборът на кариера за млад мъж беше очевиден. Въпреки че бъдещата звезда честно се опита да гризе гранита на науката в Колумбийския университет, младият мъж издържа само две години.

Gyllenhaal започва да се снима във филми на 11 години, а на 18 получава първата си голяма роля. Въпреки факта, че знаменитостта няма престижни награди, той има много признание и любов от публиката и особено от зрителите. Той все още ходи със завидни ухажори и постоянно присъства в рейтингите на най-красивите и желани мъже в света.

Можете да се убедите не само в привлекателността на Джейк, но и в неговия талант, като се запознаете с десетте най-добри филма с негово участие.

1. Планината Броукбек (2005)

Образ

Режисьор:Анг Лий.

Енис, заедно с друг човек Джак, получават сезонна работа. Мъжете отиват на пасища, разположени близо до планината Броукбек. Там те трябва да гледат стадото овце денонощно.

Енис и Джак бързо се сприятеляват и освен това изгарят от страст един към друг. Те пазят летния си романс в тайна, тъй като обществото не приветства подобни връзки и след края на сезонната работа всеки поема по своя път.

Създават собствени семейства и започват да живеят като всички останали. Години по-късно Енис получава съобщение от Джак и любовта, скрита някъде дълбоко в сърцето на всеки от мъжете, пламва с нова сила. Героите се втурват един към друг.

2. Stringer (2014)

Образ

Режисьор:Дан Гилрой.

Луис Блум се занимава с кражби и всичките му опити да си намери нормална работа завършват с провал. Един ден главният герой вижда човек с видеокамера, който заснема автомобилна катастрофа, а на сутринта видеото излиза в ефира на новинарски канал.

Луис решава да се пробва в този бизнес. Той открадва велосипед и използва приходите, за да купи камера и полицейски скенер. Скоро той успява да заснеме кървавата жертва на кражба отблизо и да прикачи видеото към телевизията.

Режисьорът на новинарски емисии Нина съветва начинаещ оператор да намери истории с най-жестоките престъпления: хората обичат страховити зрелища. Човекът приема това в експлоатация и тръгва само за разговори с ранени и мъртви. Той не се интересува от жертвите, които кървят и викат за помощ, той просто изгражда зрелищна видео поредица и се втурва с материала за дял от славата и парите.

3. Дони Дарко (2001)

Образ

Режисьор:Ричард Кели.

Тийнейджърът Дони Дарко в нощта на 2 октомври имаше видение под формата на мъж в костюм на заек и обяви предстоящия край на света, който беше буквално след 28 дни. Следвайки гласа, младият мъж напуска къщата си и се събужда на сутринта на голф игрището.

В същия ден, човекът научава за невероятен инцидент: двигателят на самолета се удари в къщата му и унищожи само стаята на Дони. Той продължава да има видения на Заека Франк. Успоредно с това ходи на сеанси при психотерапевт, пие лекарства, наводнява училището, подпалва къщата на местен преподавател.

Главният герой ще трябва сам да разбере дали действията му са продиктувани от болно въображение или действа според план и е в състояние да промени света и да го спаси от края.

4. Captives (2013)

Образ

Режисьор:Дени Вилньов.

Семействата Доувър и Бърч решават да празнуват Деня на благодарността заедно. Празничната вечер е в разгара си, но по някаква причина гласовете на две приятелки, младите Джой Бърч и Анна Довър, не се чуват отдавна. Разтревожените родители оглеждат домовете и кварталите си, но бебетата ги няма.

Детектив Локи започва да разследва изчезването на деца. Основният заподозрян е собственикът на микробуса Алекс. Колата му беше паркирана пред къщата на Бърч по същото време, когато момичетата бяха открити изчезнали. Въпреки това нито разпитът, нито проверката потвърждават факта на участието на момчето в това престъпление. Младият мъж е освободен.

Главата на семейство Доувър е абсолютно сигурен, че Алекс крие нещо. Той отвлича млад мъж и го разпитва със страст.

5. Lefty (2015)

Образ

Режисьор:Антоан Фукуа.

Боксьорът Били Хоуп е истински галеник на съдбата. Той има шампионски колан, отлични договори и красива съпруга Морийн и прекрасна дъщеря Лейла винаги чакат в луксозна къща. След поредната кавга, съпругата моли главния герой да си вземе почивка от работа и да живее за семейството.

Въпреки това, на благотворително събитие се случва непоправимото: Морийн умира от случаен изстрел и в един миг светът за Били избледнява. Става неконтролируемо, унищожавайки всичко наоколо. Парите се изпомпват бързо, отиват за плащане на глоби и адвокати. Управителят го напуска и дъщерята е взета от социалните служби.

Героят ще трябва да премине през пътя от самото начало, за да върне доброто име и най-важното - уважението и доверието на детето.

6. Изходен код (2011)

Образ

Режисьор:Дънкан Джоунс.

Военен пилот Култър Стивънс изведнъж се озовава в тялото на определен Шон Фентрес. Този гражданин е във влак в посока Чикаго. Напълно непознат говори със Стивънс като стар приятел.

Внезапна експлозия прекъсва неразбираема ситуация и сега Колтър вече е в тъмното в някаква капсула, а жена от екрана на монитора му разказва за програмата Source Code и около осем минути на разположение на главен герой да се премести в друго тяло и да разбере кой е взривил влака тази сутрин.

Всичките му пътници загинаха, но с помощта на тази програма можете да се връщате там отново и отново и след като откриете терорист, да предотвратите по-мащабни действия, които заплашват хората в Чикаго.

7. Зодиак (2007)

Образ

Режисьор:Дейвид Финчър.

Сериен убиец се занимава с влюбени двойки и за да се разкрие, той изпраща съобщения с шифър до известни печатни издания, в които казва, че му харесва да лови човек като най-опасното животно, а престъпникът възнамерява да събере цяла колекция.

Той държи на думата си: появяват се нови жертви, а в следващото съобщение човек, наричащ себе си Зодиака, заплашва да застреля деца в училищен автобус. Детективите Тоска и Армстронг се заемат с издирването на убиеца, но случаят е в застой.

В същото време карикатуристът на един от вестниците, Робърт Грейсмит, провежда своето разследване. Той е толкова запален по случая Зодиак, че стига до дъното на истината и впоследствие написва книга, която се превръща в бестселър.

8. Октомврийско небе (1999)

Образ

Режисьор:Джо Джонстън.

Новината за успешното изстрелване на сателит от Съветския съюз бързо се разпространява по света. Стига и до малък миньорски град в САЩ.

СССР решава да даде своя отговор на смелия и отчаян ученик Хоумър Хикам. Той възнамерява да създаде ракета и да я изстреля в космоса. В екипа от съмишленици той привлича двама истински приятели и местен изгнаник ботаник. Момчетата със завидна упоритост експериментират с нови и нови проби.

Дори някои възрастни им помагат, но не и бащата на главния герой. Той е свикнал да работи под земята и е сигурен, че синът му трябва да последва стъпките му, но Омир е по-близо до рая, така че когато разбере, че има възможност да говори с изобретение на научен панаир, вземете стипендия и вземете извън града, той продължава пътуването си с утроен ентусиазъм.tests.

9. Патрул (2012)

Образ

Режисьор:Дейвид Айер.

Полицейските патрули Брайън Тейлър и Майк Завала не са просто партньори, а истински приятели в скръб и в радост. Те служат в много проблемен район на града.Приятелите постоянно се озовават на най-опасните места, престрелките и битките стават нещо обичайно за тях, но когато има надежден приятел наблизо, всички опасности изглежда са в обсега им.

Главните герои, в разгара на преследвания и битки, успяват да подобрят личния си живот. Майк е женен и очаква първото си дете, а Брайън най-накрая намери едно и единствено - момиче с интелигентност.

Един ден приятели пресичат пътя на голям престъпен картел и внезапно стават не ловци, а дивеч.

10. Братя (2009)

Образ

Режисьор:Джим Шеридан.

Морският пехотинец Сам Кейхил трябва скоро да замине за Афганистан. Той има още няколко дни, които да прекара с любимата си жена Грейс и двете си дъщери. Той прибира и по-малкия брат на Томи от затвора. В семейството по-големият брат винаги е бил модел за подражание, а по-малкият е просто хроничен неудачник.

Скоро семейство Кейхил преминава през трудни времена, тъй като пристига новината за смъртта на Сам. Томи се опитва да обгради Грейс и момичетата с внимание. Постепенно те се привързват към него и между снахата и зетя пламва истинско чувство.

Завръщането на Сам става пълна изненада за всички, освен това той се завърна от войната съвсем различен човек.

Популярна тема