10 от най-добрите филми на Ралф Файнс, чиято актьорска гъвкавост не познава граници

Съдържание:

10 от най-добрите филми на Ралф Файнс, чиято актьорска гъвкавост не познава граници
10 от най-добрите филми на Ралф Файнс, чиято актьорска гъвкавост не познава граници
Anonim

Ралф Файнс, британски актьор и режисьор, навършва 59 години на 22 декември. Носител е на наградите БАФТА и Тони, но от многобройните номинации за Оскар и Златен глобус все още нито една не е получила така желаното отличие.

От детството си Рейф се опитва да рисува и дори учи около година в Лондонския колеж по изкуствата, но страстта му към театъра надделява и младият мъж се премества в Кралската академия за драматично изкуство.

В началото на кариерата си той се утвърждава като театрален актьор, играейки героите от пиесите на Шекспир на най-добрите лондонски зали, но Ралф Файнс е известен на световната публика преди всичко като талантлив и многостранен филмов актьор.

Топ 10 на Ралф Файнс в нашата селекция.

1. Списъкът на Шиндлер (1994)

Образ

Режисьор:Стивън Спилбърг.

Навън е 1939 г. Нацистите управляват Полша. Те активно издирват евреи и ги събират в гетото. Германският бизнесмен Оскар Шиндлер решава да използва труда на лишени от права хора за своя собствена изгода.

Като начало, той иска официално разрешение от германското командване да прави бизнес и решава финансовата страна на въпроса с помощта на богати евреи. Шиндлер открива фабрика за емайлирани съдове.

Скоро хората, заети в производството, ще осъзнаят, че са истински късметлии в тези трудни времена за евреите. Те имат работа, храна, жилище и не се скитат в търсене на храна и подслон, криейки се от нацистите.

С течение на времето самият бизнесмен осъзнава, че наред с печеливш бизнес е получил възможността да спасява живота на хората.

2. Grand Budapest Hotel (2014)

Образ

Режисьор:Уес Андерсън.

Старши портиер мосю Густав е истински професионалист в своята област, той се отнася към гостите на хотела с неизразимо страхопочитание и учтивост. Той има особена слабост към богатите възрастни дами. Те също го обичат обратно.

Една от тях толкова се привърза към мосю, че след смъртта си му остави скъпа картина „Момче с ябълка“. Синът й Дмитрий категорично не се съгласи с този обрат на събитията. Той обвинява портиера в убийството на родителя му. Мосю Гюстав отива в затвора.

Помогнете му да излезе от подземията е взето от младо протеже, пиколото Zero Mustafa.

3. Английският пациент (1996)

Образ

Режисьор:Антъни Мингела.

Сестра Хана се грижи за неназован ранен мъж. Човекът беше ужасно обгорен след самолетна катастрофа и не му остана дълго живот. Жената решава да не следва влака на линейката, а да остане близо до пациента до смъртта му. Тя оборудва малка стая в полуразрушен манастир.

Скоро определен Караваджо, човек с осакатени ръце и съмнително минало, моли да остане при тях. Оказва се, че той е зает да търси шпионин, който е дал ценна информация на германците и заради която е трябвало да изтърпи мъчения. Караваджо е абсолютно сигурен, че този негодник е сега пред него и се казва Ласло Алмази.

Това наистина е той, но героят има своя собствена версия за всички събития и основната причина за действията му е страстна афера с омъжена жена.

4. Червен дракон (2002)

Образ

Режисьор:Брет Ратнър.

Д-р Лектър е отличен специалист, филантроп, естет, отличен готвач. Той кани приятели и колеги у дома си на вечеря и както винаги очарова всички присъстващи с остроумни речи и изискана маса. Гостите нямат представа какви съставки е използвал домакинът.

Агентът на ФБР Уил Греъм също поглежда към светлината, но по-късно. Той търси маниак и помощта на брилянтен психиатър би му била много полезна. В дома на доктора Уил прави изумително откритие: Лектър е престъпникът, когото търси. Започва битка, от която раненият агент излиза победител. Маниакът е настанен в психиатрична болница, а Греъм отива на почивка със семейството си.

Въпреки това скоро го очаква нов случай: друг сериен убиец е на лов.

5. Читателят (2008)

Образ

Режисьор:Стивън Долдри.

Майкъл се прибира от училище както обикновено.Изведнъж тийнейджърът започва да повръща. На помощ му се притичва случайно озовала се наблизо жена. Тя придружава момчето до дома. Майкъл трябва да прекара три месеца в леглото: той е болен от скарлатина. Щом обаче тийнейджърът се съвзел, веднага отишъл с букет, за да благодари на неволния си спасител. Той е просто очарован от Хана и посещенията му при нея стават все по-чести.

Започва страстен романс между момче и зряла жена. Той се влюби за първи път, всеотдайно и безкористно, но тя се чувстваше ужасно самотна и имаше нужда от топлина и нежност. Връзката се оказа краткотрайна: скоро жената изчезва.

Хана, но напълно различна, ще се появи в живота на Майкъл години по-късно.

6. Хари Потър и Даровете на смъртта: Част II (2011)

Образ

Режисьор: Дейвид Йейтс.

Хари и приятелите му продължават да търсят хоркруксите.Оказва се, че един от тях може да е на територията на Хогуортс. Момчетата тайно стигат до там и не само намират правилното малко нещо, но също така, благодарение на подкрепата на повече обитатели на училището, изгонват Сивиръс Снейп от стените му.

Волдемор със своите поддръжници атакува образователна институция, но злодеят няма нищо против да се срещне с Хари един на един и да се справи без ненужни жертви. Черният магьосник стана истински собственик на Бъзовата пръчка, след като се отърва от предишната и е готов да влезе в последния дуел.

Хари научи някои много неочаквани новини: самият той е хоркрукс и може да направи Волдемор уязвим, като позволи на последния да се самоубие. Младият мъж отива да се срещне с тъмния магьосник.

7. Game Show (1994)

Образ

Режисьор:Робърт Редфорд.

Развлекателните предавания винаги са били изключително популярни сред зрителите. Едно от тях - телевизионното шоу "21" - събра милиони хора пред екраните. Тази програма позволи на човек, който показа ерудиция и отговори на въпросите на водещия на живо, да спечели прилични пари.

Продуцентите на предаването с кука и мошеник се бориха за рейтинга, така че осъзнавайки, че лидерът на викторината в битката за главната награда започна да губи популярност сред публиката, бързо му намериха заместник, намиране на по-интересен интелектуалец.

Става писателят и учител Ван Дорен. Истинските внушения на шоуто се разкриват на човека: избраният от ръководството на канала участник получава всички отговори предварително и той преминава сезона блестящо под аплодисментите на телевизионната публика. Главният герой се съгласява с условията, но скоро разбира, че евтината популярност изобщо не го радва.

8. The Dedicated Gardener (2005)

Образ

Режисьор:Fernando Meirelles.

Дипломатът Джъстин Куейл започва бърз роман с младата и енергична Тес. След като научава, че мъж е изпратен да работи в Африка, тя моли да я вземе със себе си в каквото и да е качество. Има само един вариант за такова пътуване. Героите се женят.

Едва когато пристигат на местоназначението си, Джъстин разбира, че той и съпругата му са напълно различни хора. Той е тих и тактичен легационен служител, който се грижи за градината на къщата, докато оживената Тес се потапя с глава в местния живот, научавайки за проблемите и стремежите на африканците и задавайки неудобни въпроси на местни и европейски служители.

По-конкретно, тя се опитва да разбере защо чуждестранните фармацевтични компании експериментират с африканци и изобщо не се тревожат за страничните ефекти.

9. Taste of Sunshine (1999)

Образ

Режисьор:Ищван Сабо.

Няколко поколения от фамилията Зоненшайн преживяват всички трудности и трудности, сполетели евреите през първата половина на 20 век.

Прадядо Емануил е останал само с тетрадка с рецепти от баща си. Той използва един от тях, билков балсам, и става собственик на цял завод за производство на напитки.Синът на Емануел, Игнац, е отличен в правото, но е принуден да промени фамилията си за повишение. На свой ред синът му Адам, брилянтен майстор на меча, сменя религията си за успешна кариера. Умира в концлагер пред очите на сина си Иван, който след смяната на режима става офицер от Държавна сигурност.

Той се стреми да отмъсти за баща си и да разобличи онези, които са преследвали евреите.

10. Легнете се в Брюж (2007)

Образ

Режисьор:Мартин Макдона.

Двойка убийци, Рей и Кен, решават да намерят убежище за известно време в белгийския град Брюж. Така нареди шефът им Хари. Рей се прецака лошо по време на следващата задача: заедно с планираната жертва той случайно убива малко момче. Хари поставя опитен Кен при губещия и го изпраща извън полезрението му, докато не бъде взето окончателно решение за съдбата му.

Докато Кен разглежда забележителностите на средновековния град с интерес, Рей е измъчван от вина и тихо мрази Брюж. Кен все пак получава заповед да елиминира Рей, но той се опитва да се застреля пред очите му. Кен се смили над момчето и го изпраща с влака и информира Хари за неподчинение.

Самият бесен шеф заминава за Брюж, за да се справи с вече престъпния Кен.

Популярна тема