10 най-добри филма на Жерар Депардийо - Френска звезда с руски паспорт

Съдържание:

10 най-добри филма на Жерар Депардийо - Френска звезда с руски паспорт
10 най-добри филма на Жерар Депардийо - Френска звезда с руски паспорт
Anonim

Жерар Депардийо, френски актьор, носител на фестивалите в Кан и Венеция, както и на наградите "Златен глобус" и "Сезар", навършва 73 години на 27 декември.

Депардийо израства в бедно и многодетно семейство. Той премина през сурово училище на живота по улиците на своя град: трябваше да се занимава с проституция, да краде и дори да прекара няколко седмици в затвора.

Може би младият мъж щеше да остане да вегетира в бедност и неизвестност, ако не беше спонтанно пътуване до приятел в Париж. Там той случайно попада в часовете по актьорско майсторство и е толкова очарован от професията на актьор, че повече от половин век французинът й остава верен.

Днес филмографията на знаменитостта включва почти двеста творби. В нашата селекция само десет от най-интересните изображения на талантлив актьор.

1. Разрешение за пребиваване (1990)

Образ

Режисьор:Питър Уиър.

Жорж и Бронте сключиха фиктивен брак, благодариха си за помощта и избягаха. Той, френски емигрант, получи възможност да се установи в Съединените щати, тя, любител на озеленяването на градини и паркове, стана собственик на апартамент, който беше придружен от цяла оранжерия.

Имиграционната служба се интересува от необичайна двойка и главните герои трябва да се съберат за няколко дни, за да се опознаят и да преминат успешно изпита за силна любов в двойка. Той започва да изучава многобройните й роднини, а тя неговите татуировки.

Ще грубият, прям Жорж и изтънчената красавица Бронте ще убедят инспекторите, че са създадени един за друг?

2. Двадесети век (1976)

Образ

Режисьор:Бернардо Бертолучи.

В същия ден в имението Берлингиери се раждат две момчета: потомството на господаря Алфредо и синът на селянка Олмо. Въпреки разликата в социалния статус, момчетата от детството започват да бъдат приятели и тъй като началото на двадесети век е в двора, главните герои ще трябва да преминат през всички исторически катаклизми, които сполетяха Италия през този период.

Първата световна война ще кали единия, а другия ще спаси от премеждията в семейното гнездо. Промените в Европа назряват една след друга: патриархалният начин на живот отива на нищо, селячеството е пропито с идеите на социализма, а земевладелците подкрепят фашизма.

И на фона на всички тези събития, Алфредо и Олмо живеят своя живот, в който има място както за приятелство, така и за любов.

3. Пригответе носните си кърпички (1977)

Образ

Режисьор:Бертран Блие.

Жената на Раул е в някаква продължителна депресия. Съпругът е готов да направи всичко за своята жена, само ако Соланж изостави безкрайното си плетене и озари този свят с щастлива усмивка. Той решава да предприеме радикални мерки: да й намери друг мъж, за да разнообрази свободното си време.

Човек на име Стефан участва в експеримента. Той започва да живее със Соланж под надзора на Раул, който също таи надежда, че жена му ще забременее и това събитие ще я върне към живота. Въпреки това, дори в обществото на новия мъж, „неусмихнатата принцеса“остана вярна на себе си.

Може би разговорът с децата ще помогне да се коригира ситуацията? Триото отива на летен лагер, за да гледа тийнейджърите. Именно там Соланж го среща - тринадесетгодишният Крисчън.

4. Моят американски чичо (1980)

Образ

Режисьор:Ален Рене.

Рене е роден и израснал в семейство на земевладелец, но не иска да продължи работата на баща си и отива в града, където се научава да бъде счетоводител и получава работа във фабрика. Създава семейство и получава предложение да оглави едно от предприятията, но трябва да се премести. Съпругата не иска да напусне познатото си място и Рене отива там сам.

Жан също се мести в града и завършва университета. Работи като учител, но под патронажа на приятел се премества да служи в министерството. Той има жена и любовница, които се борят за вниманието му.

Жанина мечтае за театър от детството си. Тя става актриса, но успешно сменяйки любовниците си, достига до лидерска позиция в леката промишленост.

Съдбата ще събере трима герои на определен етап от жизнения им път.

5. The Unlucky Ones (1981)

Образ

Режисьор:Франсис Вебер.

Мари е истински магнит за привличане на различни абсурди и неприятности. Пътуването й до Мексико също не минава без катаклизми: момичето изчезва безследно. Нейният родител, далеч от бедния мосю Бенц, след като е опитал много средства, решава да се вслуша в съвета на психолог, когото познава. Специалистът каза, че неудобен герой като нея трябва да започне да търси изчезналия.

Търсенето на човек не отне много време. В компанията на Бенц славата на вечния неудачник е здраво залегнала в счетоводителя Франсоа Перин. За да намали по някакъв начин количеството неприятности, които очакват Перин по пътя към целта, той получава готин детектив Кампана като партньор.

6. Жан де Флорет (1986)

Образ

Режисьор:Клод Бери.

Jugolin Suberan се завръща от войната. Той носи със себе си няколко екземпляра от елитен сорт карамфили, които се справят добре близо до къщата му, но за да отглеждате голям брой цветя за продажба, трябва да имате достатъчно вода.

Чичо Сезар предлага да закупи парцел от съсед, на който според негова информация има извор. Преговорите обаче завършват с бой и смъртта на собственика на земята. Чичото и племенникът решават да се скрият за известно време и по-късно да купят желаната територия от наследниците по-евтино. За целта те благоразумно циментират мястото на източника, за да скрият наличието на вода.

Човекът, който е наследил земята обаче, не иска да я продаде. Мести семейството си тук и ще се занимава сериозно с растениевъдство и животновъдство. Субераните решават да оцелеят при новия съсед.

7. Runaways (1986)

Образ

Режисьор:Франсис Вебер.

Банков обирджия с дълго досие Жан Лука напуска стените на затвора. Човекът решава повече да не изкушава съдбата и да стане почтен гражданин. Първото нещо, което прави, е да отиде в банката, за да депозира част от останалите пари.

За съжаление, известен Франсоа избра точно това място за обира онзи ден. За да се скрие от полицията, престъпникът избира Люк за заложник. Жан е забелязан от комисаря, човек, който знае всичко за миналите му "подвизи". Полицаят, разбира се, е сигурен, че тук ролята на крадец е възложена на Люк, а Франсоа е просто нещастна жертва.

Неочаквано създадено криминално дуо се опитва да избяга от служителите на реда. Разярен, Жан настоява небрежният крадец да възстанови доброто си име. Франсоа моли случаен партньор да помогне на него и дъщеря му.

8. Dads (1983)

Образ

Режисьор:Франсис Вебер.

Кристина е разстроена: скъпоценният й син Тристан е избягал. Бащата на семейството не се втурва стремглаво в търсене на дете, вярвайки, че полицията съвестно ще изпълни тази мисия. Майка не намира място за себе си денем и нощем. Тя решава да направи трик.

Веднъж тази любяща дама срещна трима мъже едновременно. Тя успешно завъртя единия, а след седемнадесет години реши да направи изненада на другите двама. Тя се обажда на всеки от тях поотделно с невероятна новина: той е бащата на Тристан. Своенравното момче обаче избяга и татковците спешно трябва да го намерят и да го върнат на майка му.

Циничният журналист Жан и чувствителният учител Франсоа преследват Тристан. Скоро пътищата на троицата ще се съберат.

9. The Unlucky Ones (2003)

Образ

Режисьор:Франсис Вебер.

Невинният Куентин прави неуспешен опит да ограби банка и се озовава в ръцете на полицията. В затвора този любознателен говорещ буквално изчерпва разговорите и въпросите на съкилийниците си. Те се втурват към него с юмруци, но получават суров отпор, защото макар Куентин да не блести с ум, той съвсем не е лишен от физическа сила.

Един ден Куентин е поставен в килия с наемника Руби. Човекът скрил двадесет милиона и мълчал по време на разпит. Полицията се надява, че Куентин ще успее да говори с Руби. Последният обаче отваря вените си и се озовава в психиатрия.

Куентин, решавайки, че Руби е негов приятел завинаги, защото има невероятни конски очи, също отива в болницата.

10. Проста формалност (1993)

Образ

Режисьор:Джузепе Торнаторе.

По време на дъжд на един от селските пътища патрулка спира мъж и го моли да предостави документи, но джобовете на непознатия са празни. Той е задържан и отведен в участъка. Там той, подгизнал, е принуден да прекарва времето си в компанията на полицаи, които или се опитват да го стоплят, или жестоко го бият, чакайки определен комисар.

Пристигналият служител моли задържания да се представи.Човекът нарича себе си Оноф, известен писател. Случайно или не, комисарят е голям фен на романите му. С лекота цитира произведения. Писателят, от друга страна, иска да напусне гарата възможно най-скоро: той е в паника, тъй като е намерил кръв по дрехите си и не може да си спомни какво се е случило.

Комисарят междувременно моли да се възстановят подробно всички събития от деня.

Популярна тема