Най-добри филми с Брус Уилис с участието на известния актьор: списък с топ 10 филма от неговата обширна филмография

Съдържание:

Най-добри филми с Брус Уилис с участието на известния актьор: списък с топ 10 филма от неговата обширна филмография
Най-добри филми с Брус Уилис с участието на известния актьор: списък с топ 10 филма от неговата обширна филмография
Anonim

Герой с чаровна усмивка на лицето и няколко язвителни шеги по бузата. Удивителният чар на американския актьор, талантът и късметът позволиха на Уилис да стане холивудска звезда и да получи многомилионни хонорари за участие в своите проекти, които са свързани главно с криминално-комедийната посока.

Пътят към славата беше дълъг и трънлив. В ранна възраст той заеква и за да коригира недостатъка и да преодолее неувереността, посещава театрална група в училище. Напуска университета, заминава за Ню Йорк, за да сбъдне мечтата си и да бъде на сцената. Той беше прекъсван от случайни работи и епизодични роли в телевизията, но късметът му се усмихна.Той получава главна роля във филма "Умирай трудно" и благодарение на собствената си харизма, отлично чувство за хумор и лека нотка на безразличие, превръща един средностатистически клиширан екшън във визитка и световен блокбастър.

През последните години Уилис наистина започна да играе във всичко безразборно, което насити по-късната му филмография с много нискокачествени филми, но ние възнамеряваме да си спомним най-добрите години на актьора!

Представяме ви списъка с 10-те най-добри филма с участието на Брус Уилис. Цялата му филмография включва повече от 100 филма.

1. Криминале (1994)

Образ

Бандитите Винсент и Джулс водят задушевни разговори за смисъла на живота, масажите на краката, качеството на хамбургерите и в същото време изпълняват задачата на своя шеф Уолъс. Те трябва да вземат куфара от обидилия се партньор. Използвайки силата на словото и пистолета, приятелите успешно изпълняват задачата.Оставяйки няколко безжизнени тела и грабвайки един оцелял, героите отиват да се срещнат с шефа.

Въпреки това, случайна стрелба в кола и смъртта на нов спътник донякъде обезсърчават престъпното дуо. Започва нова спешна операция за прикриване на следите от престъплението, почистване на интериора и дрехите, но Винсент има друго много важно събитие, планирано за вечерта: той трябва да изведе съпругата на шефа Миа на обществеността.

2. Шестото чувство (1999)

Образ

Главният герой, известният детски психолог Малкълм Кроу, започва да посещава нов пациент, деветгодишния Коул. Желаейки да поправи грешките от миналото, лекарят прави всичко възможно да помогне на детето.

Едно нещо преследва доктора: момчето настоява, че вижда призраци. Специалистът е пълен със съмнения за това, но решава да повярва на Коул. Малкълм моли момчето да се свърже с призраците и да разбере от какво имат нужда.Постепенно младият пациент се научава да се справя с дарбата си и помага на живи хора, използвайки информация, получена от скитащи души.

Отношенията между героите са топли и доверчиви, пациентът дори съветва лекаря си да говори с жена му и да се помирят. Малкълм решава да последва съвета на детето.

3. Щастливото число на Слевин (2005)

Образ

Слевин Келевра се мести в Ню Йорк. В родния му град животът не се получи и младият мъж решава да опита късмета си в метрополията. Той спира в апартамента на приятел на Ник. Изглежда обаче неприятностите следват човека по петите му.

Първо, той е ограбен веднага щом стъпи на земята от самолета. Второ, в апартамента нямаше приятел, но жилището се посещава активно от тъмни личности, които приемат Слевин за Ник и недвусмислено му намекват за доста големи дългове и възможността да ги отпише за убийството на правилния човек.Добавете мистериозна фигура на наемник, досадни детективи и неспокойно съседско момиче и ще получите пълен калейдоскоп от събития, в които Слевин се оказва въвлечен.

4. Петият елемент (1997)

Образ

Годината е 2263, а човечеството все още се бори със злото. Този път черна сфера се приближава към планетата. За да спрете смъртта на всички живи същества, трябва да съберете петте най-важни елемента под арките на египетския храм.

Таксиметровият шофьор Корбен Далас неочаквано е назначен за отговорно лице за процеса на събиране. Като начало един от елементите под формата на красиво момиче Лилу пада върху колата му и пробива покрива. Остават точно четири елемента, след което героят и прекрасен спътник отиват в луксозен хотел на круизен кораб.

Пътуването няма да разочарова героите: ще има битки, експлозии, полети, като цяло чиста романтика.

5. Умирай трудно (1988)

Образ

Ченгето Джон МакКлейн се втурва на коледно парти на голяма компания. Тържеството се провежда в небостъргач, един от участниците в него е съпругата на главния герой. Джон иска да се помири с жената, която обича, а Коледа е едно от най-добрите времена за изповед.

Но въоръжена група, водена от Ханс Грубер, грубо прекъсва събитието и взема гостите за заложници. Целта на престъпниците е да спечелят от облигации за солидна сума от сейфа на собственика на корпорацията.

Въпреки това, Ханс веднага направи голяма грешка: той преброи заложниците лошо. Нерегистрирана единица в лицето на г-н Макклейн избяга и възнамерява да раздразни добре нервите на главния злодей и колегите му.

6. Девет ярда (2000)

Образ

Оз, неуспешен зъболекар, живее с жена кучка, Софи, и дългове, оставени от тъста му.Допълнителен проблем за героя е нов съсед - наемен убиец Джими "Лалето". Мъжът успя да влезе зад решетките и да прибере 10 милиона долара на известен престъпен бос. Джими е много щастлив да се запознае с Оз, а той е обратното.

Софи, хитра и благоразумна жена, е разработила отличен план: тя решава да унищожи и двамата мъже и да спечели допълнителни пари. Тя изпраща Оз в Чикаго, за да съобщи местонахождението на Джими на бившите му съучастници, докато тя се опитва да преговаря с "Лалето" за убийството на съпруга си.

7. Sin City (2005)

Образ

Basin City напълно оправдава името си. Градът е затънал в грехове и насилие: корумпирани служители, корумпирани полицаи, бандити, проститутки. Призивите за справедливост по улиците са безполезни, защото цветът на настроението тук е изключително черен. Но дори и на такова проклето място, където кръвта тече като вода и броят на жертвите отдавна не интересува никого, все още има няколко герои, които са готови да се изправят за човешкия живот.

Уличният боец ​​Марв загуби любовта си. Той ще преобърне целия град, ще намери убийците и ще си отмъсти жестоко. Честният полицай Джон Хартиган (героят на Брус Уилис) веднъж спаси малко момиченце от маниак и сега, след известно време, тя отново е в опасност. Джон трябва да отърве града от чудовището, дори с цената на собствения си живот.

8. 12 маймуни (1995)

Образ

Поради смъртоносния вирус до 2035 г. по-голямата част от населението на света умря. Оцелелите се крият под земята. За да се предотврати незавидното бъдеще на човечеството, беше решено да се хвърли доброволец в миналото, за да научи историята на произхода и разпространението на вируса.

Джеймс Коул става пътешественик във времето. Обещана му е амнистия в случай на успешно изпълнение на задачата. За да стигне до заветната 1996 г., главният герой първо ще трябва да претърпи няколко неуспешни хода: той става пациент в психиатрична болница в Балтимор през 1990 г., а след това се озовава на полетата на Първата световна война.

9. Loop (2012)

Образ

Земята, 2044 година. Животът на планетата е доста мрачен: беззаконие и бедност, безсилие на властта и ширеща се престъпност, убийствата стават ежедневие.

Земна година 2074

Въпреки това мафията намира изход: обречените на смърт са изпратени с помощта на машина на времето до 2044 г. Там вече ги чакат специални хора, които веднага и без колебание убиват пристигналите. Loopers получават сребърен хонорар от бъдещето за своя занаят. Един такъв убиец, Джо Симънс, върши страхотна работа и не се тревожи твърде много, чакайки себе си от бъдещето да пристигне, за да „затвори цикъла“.

10. Армагедон (1998)

Образ

Поредна заплаха надвисва над планетата Земя. Огромен астероид се приближава към него и сблъсъкът е неизбежен. Служителите на НАСА обаче не си ядат хляба напразно, те измислиха гениален план за спасяването на човечеството. Трябва да поставим бомба в астероида и да го взривим.

Такава брилянтна идея е поверена да въплъти сондажа на всички времена и народи Брус Уилис или по-скоро неговия герой Хари Стампър. Той, заедно с екип от съмишленици, тръгва на пътешествие с космически кораби. Руският космонавт Андропов ще окаже безценна подкрепа в начинанието.

Земляните затаиха дъх в очакване на края на операцията и своите герои.

Популярна тема