Най-добрите филми на Куентин Тарантино: списък на 10-те най-популярни сред зрителите и филмовите критици

Съдържание:

Най-добрите филми на Куентин Тарантино: списък на 10-те най-популярни сред зрителите и филмовите критици
Най-добрите филми на Куентин Тарантино: списък на 10-те най-популярни сред зрителите и филмовите критици
Anonim

По-рано работата на Куентин Тарантино разделя публиката на два лагера на фенове и хейтъри. Част от публиката буквално идолизира режисьора, анализирайки следващото си въображение в цитати, възхищавайки се на играта на стари познати, сочни сцени и нестандартен разказ. Другата част не възприемат Тарантино като сериозен и оригинален режисьор, смятайки, че работата му е монотонна и примитивна.

Въпреки това, с течение на времето отношението към Куентин се промени много в негова полза по различни причини, включително факта, че чиповете на режисьора започнаха да се скитат във филмите на други творци, като по този начин промениха цялото масово кино.Всеки нов филм на Куентин Тарантино е събитие, претендент за Оскар в куп категории и касов хит, който събира стотици милиони в боксофиса.

Ако внезапно не знаете кои филми са създадени от този режисьор, ви каним да се запознаете със списъка на 10-те най-добри филма на Куентин Тарантино, майсторът на постмодернизма. Освен това Тарантино се изявява на много места не само като режисьор, но и като сценарист и актьор.

"Pulp Fiction" (1994) - режисьор и сценарист

Образ

Двойка бандити, Винсент и Джулс, по указание на шефа, са изпратени да измъкнат услуга от бившите си партньори. Бързо осъзнавайки, че сърдечните разговори и цитирането на Светото писание няма да помогнат на каузата, криминалният дует използва оръжие и се разправя с длъжниците. Един от тях обаче успява да се скрие и след като изчаква подходящия момент, изхвърля цялата скоба в неканените гости, но нито един от куршумите не достига целта.Винсент и Джулс убиват губещия стрелец и вземат заветния куфар. По пътя към шефа Джулс е посетен от мисли за възможен намек от съдбата и необходимостта да се сложи край на мрачните дела, но Винсънт е загрижен за нещо съвсем различно: тази вечер той трябва да забавлява съпругата на собственика.

"Django Unchained" (2012) - режисьор и сценарист

Образ

Крал Шулц е ловец на глави и за да не привлича вниманието към личността си, той се представя като скромен зъболекар. Веднъж в гората, той среща търговци на роби с черни роби. Вниманието на лекаря беше привлечено от роба Джанго. След като преговорите със собствениците за продажбата зациклиха, зъболекарят се сети за призванието си и приключи сделката с изстрели. Шулц съобщава на нов познат, че търси брутални убийци и моли Джанго да им помогне да ги идентифицират. За това той ще получи свобода и парична награда. Двойката започва да си сътрудничи и работи чудесно.Ловът на злодеи се превръща в много успешно и печелившо начинание за тях.

От здрач до зори (1995) - сценарист и съ-звезда

Образ

Братята Геко, известни мошеници и убийци, искат да напуснат Съединените щати и да се установят в Мексико. Те имат цялата щатска полиция и ФБР на опашката си. За да се измъкнат от преследването, Сет и Ричард се погрижиха за трейлъра на семейство Фулър. Невярващият свещеник Яков, както и синът и дъщеря му, стават заложници. Фирмата безопасно преминава границата. За да отпразнува успешното завършване на начинанието, Сет, най-големият от Геко, кани добре възпитаните Фулъри да се отбият в нощния бар. Както се оказва по-късно, той го е направил напразно: институцията принадлежи на вампири, които се хранят с кръвта на посещаващи пътници. Братята бандити и семейството на свещеника се борят със злите духове.

Reservoir Dogs (1991) - режисьор и сценарист

Образ

Група мъже седят на маса в кафене. Случаен разговор за жени и любими музикални композиции завършва, момчетата плащат сметката и напускат институцията. Днес те чакат страхотни неща: отиват да ограбят магазин за бижута. Добре обмисленият план обаче се проваля. Полицаите били наясно с предстоящото престъпление и вече причаквали бандитите в засада. Започва престрелка, разбойниците търпят загуби, но някои от тях все пак успяват да избягат. Оцелелите се събират на уреченото място. Те чакат шефа и в същото време мислят за основния въпрос: кой е предателят тук?

"Inglourious Basterds" (2009) - режисьор и сценарист

Образ

Алдо Рейн ръководи група лоши момчета, които действат на територията на окупирана Франция и безмилостно унищожават нацистите.Сред германците също има "герои". Един от тях, Ханс Ланда, се занимава с търсене и унищожаване на евреи. Веднъж той застреля цяло семейство, но младата Шошана успява да избегне незавидна съдба. Тя е пълна с омраза и злоба и възнамерява да отмъсти на убийците. Момичето сменя името си и става собственик на киното. Предвижда се показване на филм за подвизите на немските войници. На премиерата ще пристигне цялата върхушка на Райха. Смелият отмъстител ще подпали институцията по време на сесията. Алдо и неговите другари също имат свой собствен план за унищожаване на германското командване.

"Jackie Brown" (1997) - режисьор и сценарист (филмова адаптация на романа "Rum Punch")

Образ

Стюардеса на име Джаки, която не иска да се задоволи със скромна заплата, транспортира пари в брой от Мексико до САЩ като работа на непълен работен ден. Нейният шеф, Ордел Роби, е търговец на оръжие и отдавна е под прицела на полицията, така че работата за него е много трудна задача: или ще попаднете в ръцете на служителите на реда, или съучастниците на собственика ще ви отстранят ако е необходимо.Героинята ще трябва сама да изпита всички тези обрати на съдбата. Първо агенти на Бюрото я задържат на летището, след което Джаки, спасявайки живота си, сключва сделка с шефа. Това е опасен бизнес, но джакпотът от половин милион си заслужава: в крайна сметка героинята не възнамерява да го дели с никого.

"Четири стаи" (1995) - режисьор и сценарист на една от четирите истории

Образ

Рецепционистът Тед трябва да стои и да издържи една забавна нощ в новогодишната нощ. Той ще го прекара в хотел, където се събира много особена публика. Млад мъж, бърз и съобразителен, ще посети съботата на вещиците в един от апартаментите. Жените са заети с извършването на ритуала и наистина ще имат нужда от услугите на Тед, за да го завършат. Семейна двойка от друг брой кани главния герой да участва в ролеви игри. Пиколото успява да бъде бавачка на децата, които гангстерът е оставил на грижите му.Момчетата се оказаха много неприятни, всичко беше като родител и беше много трудно да се справят с тях. Но имаше и добри моменти: портиерът успя да спечели допълнителни пари. За да направи това, той просто трябваше да отреже пръста на гост от мезонета.

Истинска любов (1993) - Сценарист

Образ

Кларънс среща Алабама в киното. Ярко и спокойно момиче привлича вниманието на човек. Прекарват нощта заедно. Сутрешното разкритие на Алабама, че работи като момиче на повикване и е била наета да разведри самотата на главния герой, изобщо не го разстройва. Той е очарован от нова позната и й признава любовта си. Момичето отвръща със същото. Младоженците са женени. За да освободи най-накрая жена си от тъмното минало, героят отива при нейния сводник. Разговорът между мъжете не потръгна веднага, но сбиването започна много вълнуващо. Кларънс убива сводника и взема нещата на момичето.По-късно влюбените откриват, че куфарът е пълен не с дрехи, а с наркотици.

Убий Бил (2003) - Режисьор/Сценарист

Образ

Кървава разправа в църквата, булката е цялата в червено, убиецът се приближава до нея и прави контролен изстрел в главата. Това обаче е само началото на историята, което означава, че момичето ще трябва да оцелее. Беатрикс се събужда четири години по-късно и започва да си спомня събитията от тъмното минало. Това не харесва главния герой и чувството за отмъщение се установява в сърцето й за дълго време. Първо, тя се справя с болничния санитар, който безсрамно търгува с тялото на пациентката, докато тя е в кома. След това, зад волана на ярка кола с характерния надпис "Шмаровозка", момичето тръгва. Нейният план е изключително прост: да се справи с всички лоши момчета и момичета. Това обаче ще изисква специални оръжия и специални бойни умения.

The Hateful Eight (2015) - Режисьор/Сценарист

Образ

Ловецът на глави Джон Рут е достоен и честен човек. Това е прякорът, който той има подходящо - "Палач". Получил го за навика да не се разправя с негодниците на място, а да ги отвежда живи и здрави на бесилото и да ги обесва там за назидание на едни и за забавление на други. Този път в ръцете му беше престъпницата Дейзи Домерг, която той придружава на дилижанс в последното й пътуване. Към двойката се присъединяват друг ловец на глави и новият шериф на града. Лошото време принуждава пътниците да търсят най-близкия хан. Собствениците, което вече е подозрително, ги нямаше, но компанията в механата беше страхотна. Нощта обещава да бъде отвратително красива.

Имало едно време в… Холивуд (2019) - Режисьор/Сценарист

Образ

Най-новият филм на г-н Тарантино за двама работници във филмовата индустрия: актьорът Рик Далтън и неговият каскадьор Клиф Бут.

Около тази измислена двойка Холивуд от края на 60-те години живее свой специален живот със свои собствени правила, атмосфера и исторически личности, които действително са съществували. Брус Лий, култът към Чарлз Менсън, Шарън Тейт, Роман Полански - всички те станаха героите на една много лична история на Тарантино, основана (но не напълно) на реални събития.

Въпреки известна промяна в жанра, ръката на режисьора се вижда във всеки кадър.

Кой филм на великия Куентин ви е любим?

Популярна тема