Най-добрите филми с Ал Пачино: списък с топ 10 филма с негово участие, в които той играе главна роля

Съдържание:

Най-добрите филми с Ал Пачино: списък с топ 10 филма с негово участие, в които той играе главна роля
Най-добрите филми с Ал Пачино: списък с топ 10 филма с негово участие, в които той играе главна роля
Anonim

Ал Пачино е носител на множество награди, включително Оскар и Златен глобус. Актьорът се е доказал добре на сцената, за което е удостоен с наградата Тони.

Ал Пачино е особено добър в образите на престъпни босове и гангстери от по-нисък ранг във филмите. Значителна роля в това изигра бурната младост на бъдещата звезда, която тя прекара по неспокойните улици на Южен Бронкс. В училище Пачино не остана дълго, той отиде да работи сам със съкровена мечта в душата си: да стане актьор. Той е обучен в New York Actors Studio, започва работа в театъра, където е забелязан от продуцент и поканен в голям филм.

Можете да се насладите на харизматичните образи на негодници, а понякога и на пазители на закона и реда, като разгледате нашия списък с топ 10 най-добри филма с участието на Ал Пачино, в повечето от които той играе главната роля. йени

1. Кръстникът 2 (1974)

Образ

Втората част от гангстерската сага се развива в два времеви периода. Една от тях разказва за пътя на Вито Корлеоне от момче до главата на мафиотски клан. Тийнейджър, чието семейство загина в ръцете на местната мафия, набързо е изпратен от Италия в Съединените щати. Там Вито ще премине през истинско житейско училище. Той ще принуди някои да наведат глава пред него, а други просто ще ги лиши от това. Той определено ще се върне в родината си, за да отмъсти за загубата на близки.

Втората сюжетна линия пренася зрителя в средата на двадесети век, когато възрастният син на Вито, Майкъл, управлява престъпния семеен бизнес. Главният герой ще има трудна задача: да развие бизнеса на баща си, опитвайки се да завладее нови сфери на влияние, да разреши семейните проблеми и да намери предател.

2. Scarface (1983)

Образ

Тони Монтана пристигна в САЩ за по-светло бъдеще от мрачното кубинско настояще. Престъпният свят приема умния човек с отворени обятия. Той бързо става свой, тъй като не избягва никаква, дори много мръсна работа. И след една опасна сделка, когато Тони успява да спаси живота и вещите си, той става довереник на наркобоса Франк Лопес.

Жаждата за власт и пари завладява главния герой и сега той не може да бъде спрян: той се нуждае от империята на господаря и неговата жена. Той ще получи това, което иска, но ще трябва да плати напълно за прекомерната жестокост и алчност.

3. Дони Браско (1997)

Образ

Джо Пистоун е ченге под прикритие. Той успешно прониква в една от престъпните групировки в Ню Йорк.Това се случи благодарение на помощта на опитен член на бандата Бени Руджеро, по прякор "Левицата". Бени е в услуга на мафията от десетилетия, но не е спечелил много лаври и богатства. Той е пропит със симпатия и доверие към Джо и иска да го посвети във всички тънкости на престъпния свят и да сподели своя богат опит.

Постепенно двойката работи чудесно. С течение на времето младият мъж наистина се привързва към "левичаря", толкова много, че сериозно мисли за възможността да помогне на новия си приятел: в края на краищата, ако мафията разбере, че Джо е информатор, тогава Бени, който доведе "плъхът" на клана, ще плати с живота си.

4. Битка (1995)

Образ

Neil McCauley има страхотен екип, който работи гладко и прецизно по време на нападения и грабежи. Но този път непознат се присъедини към компанията и всичко се обърка. Атаката срещу превозното средство за пари доведе до големи жертви: всички охранители бяха застреляни.

Разследването на кърваво престъпление поверете на опитен детектив Винсент Хана. Той възнамерява да спре престъпната банда с всички средства, но преди това се запасява с търпение и очаква бандитите да се разминат. Засега можете дори да срещнете враг в ресторант и да разговаряте за живота и проблемите с жените.

Но втората среща на Нийл и Винсент няма да е толкова вяла и само един ще оцелее.

5. Серпико (1973)

Образ

Франк Серпико стана полицай и се закле да служи на страната и да защитава нейните граждани честно и безкомпромисно. Скоро обаче голямо разочарование сполетява младия ентусиаст.

Съдебната система отдавна е затънала във всякакви грехове: от жонглиране с факти до корупция, а зъбното колело, появило се в нея в лицето на борец за справедливост, е напълно безполезно за нея. Колегите полицаи се опитват и на думи, и на дела да вразумят новопостъпилия, така че той да върви в стройни редици наред с всички, иначе своите ще станат чужди и тогава няма да има от кого да търси подкрепа.

6. Insomnia (2002)

Образ

От слънчев Лос Анджелис до мрачната Аляска идват детективите Уил Дормър и Хап Екхарт. В малко градче в щата е убита младата Кей Конъл. Главният заподозрян е гаджето на приятелката на Ранди. Опитният Дормър не е доволен от тази версия и той продължава да търси.

Детективите тръгват по следите на престъпника, но по време на преследването му в гората Уил случайно убива партньора си и скрива следите от деянието си. Истинският убиец на момичето обаче е бил свидетел на престъплението на Дормър и възнамерява изгодно да се разпореди с тази информация.

Той се свързва и предлага условията си на главния герой.

7. Кучешки следобед (1975)

Образ

Замислил Сони да ограби банка. Той убеди няколко свои приятели, взе оръжие и отиде на работа.Денят се оказа хубав, в банката имаше малко хора. След като бързо събра всички служители на институцията на една купчина под заплахата от репресии, главният герой посети трезора и „забогатя“с цели 1100 долара: службата за събиране наскоро посети банката. Нямаше ограничение за разочарование, но трябва да сте доволни от това, което имате, и да правите краката си.

Случаят обаче, който трябваше да приключи бързо, се проточи дълго време: целият район вече е наясно, че в банката са взети заложници, към институцията са привлечени полицейски отряди и обикновени зяпачи. Сони ще трябва да преговаря.

8. Адвокатът на дявола (1997)

Образ

Млад амбициозен адвокат Кевин Ломакс не познава поражения в професионалната сфера. Всеки злодей след пламенните речи на Кевин излиза на свобода от съдебната зала. Скоро талантлив млад мъж е забелязан и поканен в реномирана адвокатска кантора в Ню Йорк. Градът отваря широко вратите си за главния герой и съпругата му.

Особено доволен от пристигането им, Джон Милтън, новият шеф на Кевин.

На обещаващ адвокат се предлагат страхотни условия: луксозни апартаменти и огромен хонорар. Успехът започва да замайва главния герой, той отделя все по-малко време на жена си и все повече е привлечен от изкушенията на големия град и мистериозната фигура на Джон Милтън.

9. Пътят на Карлито (1993)

Образ

Карлито Бриганте, излежал само пет години затвор вместо предписаните тридесет години, е освободен. Той споделя плановете си за бъдещето с адвоката си Дейв. Той иска да сложи край на тъмното си минало, да започне живота си като спазващ закона гражданин и да се премести на Бахамите, където един от приятелите му управлява магазин за коли под наем.

Въпрос на дребни неща, за да осъществим плана и да сме на островите са необходими средства, но засега Карлито ги няма. Главният герой се поддава на молбата на племенника си, който продава наркотици, и отива с него на среща, с която едва взима краката му и добра сума пари.По съвет на адвокат той ги инвестира в нощен клуб, започва да спестява пари и да се доближава до мечтата на Бахамите.

10. Ухание на жена (1992)

Образ

Чарлз Симс, гимназист, реши да си намери работа през уикенда. Двойка помоли млад мъж да се грижи за слепия им роднина Франк Слейд, пенсиониран подполковник.

Запознанството не се получи от самото начало. Както се оказа, Франк нямаше намерение да седи вкъщи цял уикенд, достойно поклащайки се в кресло до камината. Той щеше да отиде в Ню Йорк, да ходи с цялото си сърце и да сложи куршум в главата си в края на турнето, защото такъв живот на безпомощно дете за силен и енергичен човек стана просто непоносим.

Имаше едно нещо, което опитният воин не взе предвид: Чарлз Симс, привидно мек и впечатлителен млад мъж, ще намери достатъчно сила в себе си и ще накара отчаяния герой да усети вкуса на живота и да спре да се опитва остави го.

Бонус: Ирландецът (2019)

Образ

Последният филм на Ал Пачино, за който той получи и номинация за Оскар. Крайъгълен камък както по отношение на времето, така и по отношение на отразяването на събитията, филмът на Мартин Скорсезе със сензационната технология за подмладяване на актьори вече влезе в списъка на най-добрите творения на режисьора.

Криминалната драма е базирана на романа Чух, че боядисваш къщи от Чарлз Бранд, а Пачино изигра ролята на човек от реалния живот - американския профсъюз Джими Хофа.

Кой е любимият ви филм на Ал Пачино и в този списък ли е?

Популярна тема