Най-добрите филми на Еди Мърфи: списък с топ 10 комедии от неговата филмография с любимия ви актьор

Съдържание:

Най-добрите филми на Еди Мърфи: списък с топ 10 комедии от неговата филмография с любимия ви актьор
Най-добрите филми на Еди Мърфи: списък с топ 10 комедии от неговата филмография с любимия ви актьор
Anonim

Eddie Murphy успя да разсмее целия свят, да спечели дива популярност и добър хонорар, а също така да стане баща на десет деца. И всичко започна в бедните квартали на Ню Йорк.

От тийнейджърските си години Еди участва в местни клубове и шоута с шеги и скечове. Енергичният и талантлив младеж беше забелязан и поканен в телевизията, а малко по-късно американското кино посрещна нахалния и забавен артист с отворени обятия.

Зрителят се влюби в неговите герои заради тяхното безразсъдство, неуморна енергия, безкраен поток от шеги и гегове. Ето списък с топ 10 на най-добрите филми на Еди Мърфи - комедии от неговата обширна филмография, всяка от които със сигурност ще ви развесели и ще озари най-скучния и облачен ден.В много филми известният актьор играе главна роля.

1. The Nutty Professor (1996)

Образ

Затлъстял и тромав професор Шърман се занимава с наука и преподаване. Съкровената му мечта е да измисли еликсир за отслабване. И сега в лабораторията, под въздействието на нова разработка, един от опитните гризачи започва интензивно да отслабва. Главният герой обаче няма време за по-задълбочени изследвания: той среща очарователна колежка Карла, в която се влюбва от пръв поглед.

За да спечели момичето, Шърман изпива огромна доза нов наркотик и се превръща в строен и привлекателен мъж, Бъди. Характерът на отслабналия професор се променя до неузнаваемост. Той става нахален и ексцентричен. Кого ще избере красавицата и как самият герой ще излезе от подобна ситуация?

2. Доктор Дулитъл (1998)

Образ

Животът на д-р Джон Дулитъл е добър. Той е отличен специалист, отличен семеен човек: има красива жена, две прекрасни дъщери и едно донякъде досадно морско свинче. Скоро финансовото състояние на главния герой трябва да се подобри значително поради много обещаваща сделка.

Въпреки това, едно непредвидено обстоятелство преобръща всичко с главата надолу: Джон започва да разбира езика на животните и птиците. И сега бездомно куче е натъпкано в другарите на герой, а домашно прасе порицава за лошо шофиране. След като научиха за лекаря-чудо, пернати и вълнисти пациенти от цялата област отиваха при него в приятелска тълпа: слепи коне, алкохолизирани маймуни, психически неуравновесени кучета.

Основното е, че сред цялата тази забавна и денонощна кабина, самият главен герой трябва да остане в ума си, а не да грачи.

3. Dream Girls (2006)

Образ

Конкурсът за любителски песни не се подчини на Дина, Ефи и Лорел, но продуцентът Къртис забеляза грандиозното и ярко трио и предложи на момичетата договор. Като начало те работят върху бек вокали за известния изпълнител Джеймс Ърли, а след това продължават своето независимо и успешно пътуване в света на шоубизнеса като колектива Dreamgirls.

Въпреки това, светът на блясъка и солидните хонорари никога не е бил чист и младите звезди ще трябва да направят избор между истинските ценности и скъпата сърма. Героините ги очакват блестящи турнета, хитове, реклами, фенове, както и предателството и жестокостта на хората, които са ги извели до върха.

4. Търговски места (1983)

Образ

Братята Дюк, двама отегчени, възрастни богаташи, започнаха спор. Залозите са ниски: залогът е само един долар. Същността на залога е да се опитате да разберете какво ще се случи, ако успешен и достоен човек бъде лишен от всички предимства и изхвърлен на улицата, а на негово място бъде взет скитник.За тестови субект пенсионираните изобретатели избраха своя мениджър Луис. Настроиха горкия, подложиха му наркотици и го пратиха в затвора. Свободно място в компанията беше заето от черния парцал Били.

Луис успява да се измъкне от лапите на полицията и дори да си намери приятел в лицето на Офелия, проститутка, а проницателният Били научава, че късметът му скоро ще изчезне и улицата отново ще го отведе в силните си ръце. Принцът и просякът решават да се обединят и да направят забавен живот за старите милионери.

5. Ченгето от Бевърли Хилс (1984)

Образ

Полицай Фоли се среща с приятел от детството, който е неочаквано убит от неизвестни хора. Героят е решен да разбере какво се е случило и да открие престъпниците. Познавайки особения начин на провеждане на разследване на подчинения, шефът на Фоули настоятелно го съветва да не се намесва в случая. Той обаче си взема отпуска и отива в Лос Анджелис за отговори.

Бевърли Хилс ще бъде доста шокиран след пристигането на чернокож защитник на реда и закона. Той ще посети известен бизнесмен, за когото е работил негов приятел от училище, след това ще прекара няколко часа в затворническата килия и накрая ще лази по нервите на местната полиция, която няма да хареса изгората и шегаджия.

Въпреки това, нетрадиционните методи на работа на един колега, отличният му хумор и здравата ръка на спусъка скоро ще променят мнението им.

6. Пътуване до Америка (1988)

Образ

Африканският принц Замунд има всичко: несметно богатство, любящи родители, безброй слуги и дори булка, специално отгледана за бъдещия наследник. Момичето обаче изглеждало безинтересно за младия мъж, затова той решил да опита късмета си в САЩ.

Той отива там инкогнито, защото основното му желание е да срещне истинската любов: момичето трябва да оцени фината и дълбока природа на Замунд, а не дебелия му портфейл и титлата.Не отне много време да се търси: дъщерята на собственика на едно от заведенията за хранене спечели сърцето на принца. Главният герой ще спечели благоволението на красавицата и ще си намери работа като обикновен сервитьор.

7. Г-н Чърч (2016)

Образ

Бебето Шарлот живее с майка си Мери, но една сутрин открива, че тъмнокож непознат приготвя закуска в кухнята под звуците на джаз. Мама й обясни, че отсега нататък техният собствен готвач, господин Чърч, ще бъде в къщата им. Самата ситуация обаче е много по-драматична: жена е болна от рак, а бившият й любовник специално е наел мъж да се грижи за нея.

Постепенно мистър Чърч става истински член на семейството. Той не само може да угоди с вкусно ястие, но и да изтрие сълзите и да намери точните думи. Вместо определените шест месеца Мери живя шест години, но дори когато напусне този свят, душата й е спокойна: дъщеря й няма да остане сама, защото г-н Църква винаги ще бъде до нея.

8. Четиридесет и осем часа (1982)

Образ

Опасен престъпник бяга от затвора, двама полицаи умират от ръцете му. Джак Кейтс започва да разследва и преследва психопат. Въпросът обаче е сложен и не може да се реши сам. Джак решава да си намери партньор и за да не разсейва колегите полицаи от тежката им работа, се изписва точно за 48 часа направо от затворническата килия на чернокожия Реджи. Младият мъж е доста схватлив и енергичен.

Двойката, преминала от пълно неразбирателство и караници към помирение и доверие, успешно върви по пътя към залавянето на злодея. Реджи също има наемничество за половин милион долара в този случай.

9. Как да откраднеш небостъргач (2011)

Образ

Джош Ковач се справя успешно с ролята на управител на огромен жилищен комплекс.Персоналът го уважава, а домуващите го обожават. Когато обаче Шоу, собственикът на милионерския небостъргач, е арестуван, главният герой научава горчивата истина. Всички пенсионни спестявания на колегите му, които той поверил на собственика, изчезнали.

Не искайки да остави приятелите си без пари, Джош решава да изведе милионера на чиста вода. Той възнамерява да намери скривалището и да върне откраднатия измамник. За да влезе в пентхауса на шефа, той разработва страхотен план и събира екип, но сейфът на измамника е празен.

Блуждаещ куршум, който уцелва любимата кола на Шоу, която той държи точно в апартамента, дава шанс на Джош да върне изгубеното: колата е направена от чисто злато.

10. За цял живот (1999)

Образ

Рей и Клод имат дълг към лидера на местната банда. Искайки да се отърват от преследването му, те се съгласяват да отидат с камион до Мисисипи, за да вземат няколко каси с алкохол и да ги доставят в Ню Йорк.Заредиха продукцията, но решиха да се отбият до питейното заведение.

Това се оказа фатална грешка. Двамата бяха обвинени в убийство, което не са извършили, и без много бюрокрация бяха изпратени в затвора до живот. Героите ще прекарат десетилетия там, но все пак ще успеят да използват шанса си да избягат.

Популярна тема