Най-добрите филми на Джеймс Макавой: списък с филми с участието му в главната роля

Съдържание:

Най-добрите филми на Джеймс Макавой: списък с филми с участието му в главната роля
Най-добрите филми на Джеймс Макавой: списък с филми с участието му в главната роля
Anonim

Джеймс Макавой е шотландски актьор, многократно номиниран за наградите "Лорънс Оливие" и "Златен глобус". Най-вероятно светът никога нямаше да разбере за съществуването на скромен синеок млад мъж, ако не беше срещата на Джеймс с филмовия продуцент Дейвид Хейман. Неговата история за света на киното толкова завладя бъдещата звезда, чиито планове по това време бяха да стане свещеник и да отиде да спаси африканските страни от бедствия, че Джеймс веднага поиска малка роля във филма. Той получи ролята и заедно с нея осъзна какво наистина иска да прави.

Последван от успешно приемане в Кралската академия за музика и драма, първите роли и първото признание на таланта му от критици и публика.От невероятното разнообразие от образи, създадени от актьора за сравнително кратък период от време, ние избрахме най-ярките и запомнящи се. Ето списък с 10-те най-добри филма с участието на Джеймс Макавой.

1. Особено опасен (2008)

Образ

Уесли живее стандартния офис планктонен живот. Всеки негов ден е изпълнен с монотонни и безсмислени дела и изглежда той завинаги ще остане хроничен неудачник. Съдбата обаче е подготвила за главния герой абсолютно невероятни събития.

Той среща луксозната и мистериозна красавица Фокс. Тя прави на Уесли много нетривиално предложение: да овладее професията на убиец. Младият мъж е обучен във всички тънкости на занаята на наемен убиец, завършва успешно първата мисия и Братството го приема в редиците си.

Сега е време да се справите с тайните на миналото и да отмъстите на бащата, който някога също е бил член на обществото на убийците.

2. Dirt (2013)

Образ

Главният герой на филма, детектив Брус Робъртсън, наистина иска да получи повишение. Половин дузина негови колеги обаче мечтаят за същото, но има само едно свободно място. Брус получава задача от ръководството и започва да разследва убийството на японски студент. Успоредно с това, без да избягва никакви средства, главният герой разбива кандидатите за позицията. Той лъже, настройва, подиграва се, унижава и се наслаждава на моменти на подлост.

Животът на героя е изпълнен с безразборни връзки, алкохол и наркотици. Постепенно той започва да се потапя в света на халюцинациите и не разбира какво се случва е реалност, а какво е само плод на болното му въображение.

3. Redemption (2007)

Образ

Селско имение в Англия.Навън през 1935 г. Двете сестри Брайони и Сесилия прекарват страхотно лято. Най-малката, Брайони, впечатлителна и любопитна личност, мечтае да пише. Най-голямата, Сесилия, смело и енергично момиче, е на прага на първата си любов. Нейният избраник, синът на слугата Роби, я обича обратно.

Неочаквано нападение от неизвестно лице срещу братовчедката на сестрите Лола променя съдбата на героите веднъж завинаги. Самоуверената и прекалено емоционална Брайони нарича Роби изнасилвач, без много да му мисли, и човекът е изпратен в затвора. Сесилия напуска семейството си и малката й сестра трябва да измине дълъг път в стремежа си да намери изкупление.

4. Джейн Остин (2006)

Образ

Англия от 18-ти век предлага на момичетата от бедни семейства незавидна много - брак по сметка. Така главната героиня Джейн, дъщеря на обикновен свещеник, е изправена пред проблема с избора. Младата мечтателка, като всяко момиче, чака необикновена любов.На прага с предложение за брак е г-н Уизли, млад мъж от богато семейство. Сърцето на Джейн не усеща никакъв трепет, то е тихо.

Когато обаче съдбата среща героинята с дръзкия и умен красавец Том, тя се влюбва безразсъдно. Младите хора искат да се оженят, но този съюз се противопоставя на чичо Том и младият мъж напълно завижда на финансовата му подкрепа.

5. Сплит (2017)

Образ

Кевин Крамб страда от психично разстройство: 23 личности с напълно различен темперамент и поведение живеят в главата му.

Мъж отвлича три млади момичета и ги поставя в мазето. Това обаче не са всички лоши новини: най-ужасната и жестока същност на Кевин, наречена Звяра, скоро ще бъде освободена, а пленниците са идеални за ритуала с неговото събуждане.

В деня на голямото събитие една от личностите на Кевин кани психиатъра Карън Флетчър в къщата.Жената знае за възможността за появата на Звяра, но също така има магическа дума, която ще му помогне да го покори. Достатъчно е да произнесете името на героя изцяло. След това всички личности на Кевин ще се втурнат да излязат на светло и не се знае кой ще вземе.

6. X-Men: First Class (2011)

Образ

Историята ще ни разкаже за формирането на двама от най-ярките представители на племето X-Men, Чарлз Ксавие и Ерик Леншер. Младостта на героите, първото им осъзнаване на собствените им необичайни способности, първите загуби на скъпи хора и първите запознанства с хора като тях.

Чарлз и Ерик ще се срещнат и ще застанат от едната страна на барикадите, но именно тук ще започне разделянето на мутантите на два лагера. И наоколо кипят сериозни страсти от различен мащаб: две суперсили, САЩ и СССР, са на ръба на ядрена война. Не може ли и тук да е имало мутанти?

7. Транс (2013)

Образ

Саймън работи в аукционната къща и следи за безопасността на ценни експонати. Веднъж има дързък обир точно по време на търга. Бандити са хвърлили око на мултимилионната картина на Гоя "Вещици във въздуха". Саймън, докато се опитва да спаси картината, е ударен по главата от лидера на престъпниците Франк, който успява да избяга с експоната. Въпреки това, за голямо огорчение на бандитите, в ръцете им беше само рамката.

Сега Франк и неговите приятели възнамеряват да стигнат до главния герой и да разберат къде е успял да скрие платното. Има само един малък проблем: Саймън разви амнезия след удара. Този факт не спира престъпниците, те решават да използват услугите на хипнотизатор и да помогнат на главния герой да си спомни всичко.

8. Последният крал на Шотландия (2006)

Образ

Никълъс се дипломира като лекар и няма желание да остава да работи в родната си Шотландия. Когато си млад, можеш да спасиш света и да помогнеш на всички хора.

Съдбата отвежда героя в далечна Уганда, където той възнамерява да използва уменията си по по-добър начин. Случайна среща с новия президент на страната Амин прераства в симпатия, а след това и в силно мъжко приятелство. Николай първо работи като личен лекар на първия човек на държавата, а впоследствие получава поста съветник.

Героят е пълен със светли надежди, струва му се, че страната е на път на възраждане и именно с прогресивния и справедлив президент Амин тя ще се издигне от коленете си. Скоро обаче младият идеалист ще разбере, че светът наоколо не е толкова красив, а близкият му приятел е обикновен терорист и диктатор.

9. Стъкло (2019)

Образ

Филмът е финалът в трилогията, режисирана от Шаямалан (включва филмите "Unbreakable" и "Split").Пътищата на тримата главни герои Кевин Крамб, Дейвид Дън и Илайджа Прайс най-накрая се пресичат. Мястото на срещата става психиатрична болница, а психотерапевтът Ели Стейпъл им помага да установят контакт. Жената възнамерява да насочи пациентите в правия път, като им обясни, че те не притежават суперсили, но има умствени отклонения. Всеки от главните герои има собствено мнение по този въпрос и свой изход от килиите. Прайс иска да получи многостранния Кевин като съюзник и Дейвид Дън трябва да положи всички усилия, така че тази двойка да не избухне в света и да направи неща.

10. …И в моята душа аз танцувам (2004)

Образ

Майкъл е само на 24, но има парализа и е принуден да прекарва безполезния си сив живот в стените на дом за хора с увреждания. Срещата с друг болничен пациент, Рори, кара героя да мисли за възможността да погледне на света малко по-различно, дори да му се усмихне и да започне да танцува … макар и само под душа.

Рори също се движи в инвалидна количка, но той реши, че ако той самият не може да се върти в света, тогава ще накара света да се върти около него. Той въвлича новия си приятел в поредица от приключения. Рори се бунтува срещу недъга си, среща се с момичета, шегува се и се забавлява.

Майкъл възнамерява да последва примера.

Популярна тема