Най-добри филми с Дуейн Джонсън: топ 10 филма с участието му в главната роля. Списъкът на филмографията на "Скалите" включва: приключенски комедии, екшън филми за затвора, бедствия и други

Съдържание:

Най-добри филми с Дуейн Джонсън: топ 10 филма с участието му в главната роля. Списъкът на филмографията на "Скалите" включва: приключенски комедии, екшън филми за затвора, бедствия и други
Най-добри филми с Дуейн Джонсън: топ 10 филма с участието му в главната роля. Списъкът на филмографията на "Скалите" включва: приключенски комедии, екшън филми за затвора, бедствия и други
Anonim

В младостта си Джонсън обичаше американския футбол, но професионалната му кариера не се получи поради нараняване, но той успя да завърши университета, успешно да се реализира в борбата и да напише автобиографичен бестселър. След излизането на книгата Холивуд се заинтересува от напомпаното момче и повече от десет години актьорът не спира да радва феновете, пускайки до пет ленти с негово участие годишно.

Забележително е, че ролите на звездата не се ограничават до един стереотипен образ на състезател, който хвърля лоши момчета наляво и надясно."Скалата" се пробва в различни жанрове: комедии, екшън-приключенски филми, катастрофи и други. Можете да проверите това, като прочетете списъка с 10-те най-добри филма с участието на Дуейн Джонсън.

1. Мумията се завръща (2001)

Образ

Неспокойната двойка О'Конъл, Рик и Евелин, отново тръгват в търсене на редки предмети. Този път те са придружени от десетгодишния си син Алекс. Семейството успя да намери в един от храмовете на Египет гривната на Анубис, която преди това е принадлежала на краля на скорпионите. Те благополучно се завръщат в Лондон, където неспокойният и изключително любознателен Алекс решава да пробва скъпоценна находка, но вече не може да я свали.

Момче е отвлечено от египетски култови воини: в крайна сметка сега само Алекс знае пътя към пирамидата на Краля на скорпионите. Родителите тръгват да търсят детето си. Приключението започва…

2. План за игра (2007)

Образ

Джо Кингман е професионален спортист. Целият му живот е изпълнен с американски футбол, отборът го обожава, не го обиждат с количеството на договорите, героят е третиран любезно от красиви жени, партитата в шикозните му апартаменти винаги са шумни и луксозни. Съдбата обаче реши да зарадва Джо с още един безценен подарък.

Един прекрасен ден малко момиченце Пейтън се появява на прага му, твърдейки, че той е нейният баща. Първоначално героят не е особено ентусиазиран от неочаквания гост, но очарователното момиченце скоро ще го накара да погледне на ситуацията по различен начин. И сега звездата на американския футбол примирено разказва приказки, пее песни и танцува в балетна школа. Какво можете да направите за скъп човек.

3. Бързи и яростни 5 (2011)

Образ

Доминик успява да избяга от затворническия автобус благодарение на усилията на Браян и Миа. Сега се търси цялата троица. Те се местят в Рио де Жанейро и за да не губят време, се заемат с малък бизнес: трябва да откраднат три вагона от влак.

Нещата не вървят по план, тъй като бразилският бизнесмен Ернан Рейс е харесал една от колите и няма да се спре пред нищо, за да я получи. При кражбата с усилията на хората на Рейс са убити пазачите на ценния товар. Доминик и компания сега са обвинени в убийство на ченгета. Те са преследвани, като специален агент Люк Хобс води преследването.

4. Джуманджи: Добре дошли в джунглата (2017)

Образ

Четирима ученици, които са се държали лошо, са оставени след училище и изпратени да почистят стаята. Сред купищата боклук момчетата намират префикс и решават да играят. Те избират героите си, а след това играта буквално ги всмуква в своя свят. Деца от уютна едноетажна Америка се преместват в суровата и опасна джунгла на Джуманджи. Но най-странното е, че съзнанието на всеки подраст се озовава в тялото на избрания герой.

Така здравият спортист Фридж се превръща в нисък скуайър, красивата Бетани се превръща в непохватен професор на средна възраст, Марта, самотница и драскачка, се превръща в смела амазонка, а плахият маниак Спенсър се превръща в смел и силен археолог.Отборът ще трябва да погледне наново своите силни и слаби страни, да се събере, да разкрие мистерията на играта и да излезе от нея.

5. Снич (2012)

Образ

Животът на Джон Матюс е спокоен и премерен, той има жена и дъщеря, притежава строителен бизнес. Когато обаче Джон разбира, че синът му от първия му брак, Джейсън, може да прекара следващите десет години в затвора по обвинения в наркотици, той решава да направи всичко възможно и да измъкне човека.

Той се опитва да получи правилните връзки и да проникне в престъпния свят, предлагайки на престъпниците транспортирането на наркотици с транспорта на неговата организация. Успоредно с това той сключва сделка с прокурора и обещава да получи информация за наркокартела в замяна на освобождаването на сина му.

6. Get Smart (2008)

Образ

Най-добрият анализатор на тайната разузнавателна служба КОНТРОЛ Максуел Смарт много иска да стане оперативен агент, за да стане готин като своя идол Агент 23. Въпреки това, шефът вярва, че един оперативен агент трябва да бъде оперативен и анализатор трябва да е анализатор. Максуел не получава повишение въпреки отличните резултати на изпита.

Но всичко се променя, когато CONTROL е атакуван от терористичната организация CHAOS, чиито членове идентифицират и убиват много оперативни работници. При това положение на нещата Максуел Смарт бързо получава статут на агент 86. Никой не го познава на лице. Назначен му е чаровен и опитен агент 99 (без снимка), който е претърпял пластична операция, за да могат заедно да се справят с важна мисия. По време на изпълнението му Максуел изравнява тромавостта си и се превръща в солиден оперативен агент.

Но ето го проблемът - собствените му шефове започнаха да го смятат за двоен агент, какъвто той, разбира се, не е. Ще трябва да се измъкнем и да потърсим истински предател.

7. Кралят на скорпионите (2002)

Образ

Армията на крал Мемнон поробва все повече и повече народи и никой не може да устои на нейната сила и мощ и всичко това, защото гледач е в служба на владетеля. Този човек знае бъдещето и води своя господар само по пътя на победите. Mercenary Metaes има за задача да се отърве от гледача.

Той успешно прониква в лагера на краля, но ръката му не се вдига да уцели целта, тъй като се оказва, че е красивата жена Касандра. Воините на Мемнон обграждат наемника и неговите съратници. Кралят пред главния герой се разправя с брат си, но Касандра не позволява Метаес да бъде убит. Те просто го заравят в пясъка, но той определено ще излезе и ще отмъсти на краля, но този път ръката му няма да трепне.

8. Съкровището на Амазонка (2003)

Образ

Бек работи чудесно с длъжниците: той ще намери човек и ще изтърси необходимата сума.Шефът му предлага нова задача: трябва да отиде в джунглата на Амазонка и да върне нещастния си син Травис. Главният герой ще получава прилична заплата за работата си и най-накрая ще може да отвори собствен ресторант.

Случаят обаче не беше лесен. Момчето не иска да напусне джунглата, тъй като търси златна фигурка. Лидерът на бандата Хатчър, който е завзел територията и безмилостно експлоатира местното население, също не иска да пусне Травис, надявайки се да получи артефакт с негова помощ.

Добавете тук бунтовниците, мечтаещи да се справят с нашествениците и да отхвърлят оковите на робството. Накратко, Баек има много бизнес в Amazon.

9. Кръв и пот: Анаболи (2013)

Образ

Далеч не нова идея да промени радикално съдбата си хрумна на фитнес треньора Даниел Луго. За да реализира плановете си, той кани в отбора двама тесногръди състезатели Пол и Адриан.Триединството отвлича богатия Виктор Кършоу и с измама или измама се опитва да го принуди да подпише документи и да прехвърли цялото си имущество на тях.

Планът беше успешен: приятелите забогатяха и започнаха да живеят за собствено удоволствие. Това обаче не продължи дълго, тъй като бизнесменът оцелява и мисли неблагосклонно към мъчителите си. Той е решен да хване злодеите и да върне изгубеното, като за целта наема опитен детектив.

10. Втори шанс (2006)

Образ

Шон Портър работи в колонията. Той се грижи за проблемни тийнейджъри. Момчетата са напълно разочаровани от живота. Изглежда, че пътят им вече е предопределен: или ще се върнат в подземията, едва спечелвайки свободата, или ще загинат в някоя от уличните битки.

Главният герой не иска такава сделка за подопечните си. Той решава да създаде футболен отбор в колонията и да насочи гнева и агресията на момчетата в правилната посока.Тийнейджърите първоначално приемат тази идея с недоверие, но волевият характер и натискът на наставника вършат работата си: Шон организира силен сплотен футболен отбор и дава на момчетата надежда за промяна. Е, първото сериозно изпитание е първенството сред училищата.

Популярна тема