Най-добрите филми с Одри Хепбърн: списък с филми с участието

Съдържание:

Най-добрите филми с Одри Хепбърн: списък с филми с участието
Най-добрите филми с Одри Хепбърн: списък с филми с участието
Anonim

Актрисата Одри Хепбърн е собственик на всякакви награди и награди, както и на цяла армия от фенове и почитатели. Първите се възхищават на красотата и женствеността на звездата, вторите на стилни тоалети и аристократични маниери.

Тя остави забележима следа в световното кино благодарение на неподражаемия си стил, естествена красота и талант. Като дете Одри обичаше балета, но след като порасна, тя предпочете драматичното изкуство. Тя участва в продукции на Бродуей, а след това Холивуд нахлу в живота на Хепбърн. Името й беше на устните на всички, картините й бяха невероятно популярни, екранните й партньори бяха най-привлекателните мъже на времето (Грегъри Пек, Кари Грант, Гари Купър).

Всеки образ на филмовата звезда е необичайно ярък, жив и безумно очарователен, а списъкът с топ 10 на най-добрите филми с участието на Одри Хепбърн е представен по-долу.

1. Римска ваканция (1953)

Образ

Всеки ден на младата принцеса Ан е изпълнен с всякакви церемонии, срещи с пресата и разговори с благородниците. Така че посещението й в Рим, изглежда, обещава да бъде поредното скучно и незабележимо събитие. Момичето обаче решава да напусне стените на посолството и тайно избягва.

Тя се възстановява по време на собственото си пътуване по улиците на Рим и среща привлекателен мъж, Джо Брадли. Работи като журналист и след като научава, че новата му позната е принцеса, се озовава пред дилема: да публикува в медиите сензационни подробности от римските приключения на знатен човек или просто да прекара вълшебни мигове във вечния град с красиво момиче, в което вече е влюбен.

2. Сабрина (1954)

Образ

Сабрина е дъщеря на обикновен шофьор. Тя живее в имението на милионерите Larrabee с баща си и ден и нощ сънува най-малкия син на богато семейство, фриволния дамски мъж Дейвид. Той не забелязва тихо и скромно момиче, защото къщата му винаги е пълна с луксозни красавици. Бащата на Сабрина, искайки да предпази дъщеря си от грешките на младостта, я изпраща да учи в Париж.

След известно време главната героиня се връща в дома си. Тя е узряла и се е подобрила. Дойде нейният най-добър час: Дейвид й обърна внимание и, изглежда, наистина се влюби. За да спаси семейството от заплахата от появата на Пепеляшка в неговите благороднически редици, по-големият брат на Дейвид Линус, умен и благоразумен човек, влиза в игра.

3. Следобедна любов (1957)

Образ

Клод е частен детектив, специализиран в неверни съпрузи.Особено популярен сред клиентите е вече на средна възраст, но все още незагубен чар, дамският мъж Франк Фланеган. Друг измамен съпруг, след като научи подробностите за срещите на жена си с известен плейбой, възнамерява да застреля злодея, за което информира детектива. Разговорът е чут от дъщерята на Клод, младата Ариана.

Тя решава да попречи на раздаването на справедливостта и успява да предупреди Франк за пристигането на съпруга на следващата му жертва. Тя успява да спаси живота на женкар, но не успява да спаси сърцето си. Момичето обаче няма намерение да се отказва, ще избере печеливша тактика на борба за любовта.

4. The Nun's Story (1959)

Образ

Габриел решава да се присъедини към монашески орден и да посвети живота си в служба на хората. Бащата, известен хирург, не се намесва в избора на дъщеря си, знаейки нейния решителен и волеви характер. Тя става сестра на Люк и започва трудния път към смирението, преодоляването на гордостта и покорството.Монахините се занимават с изучаване на медицина, за да помогнат на страдащите не само с молитва. Сестра Люк се справя отлично в тази наука и скоро получава възможността да изпита себе си.

Изпратена е в Конго. Там тя прекарва няколко години, помагайки на местното население, и печели уважение и симпатия. Героинята се завръща в Белгия, където ще бъде изпитана от Втората световна война.

5. Закуска в Тифани (1961)

Образ

Пол Варджак се мести в нов апартамент, където среща новата си съседка Холи Голайтли. Момичето просто го пленява с нестандартното си поведение: лекомислие на ръба на глупостта. Животът й е изпълнен с купони и търсене на богат мъж. Между другото, самият Пол се издържа от богата дама и цялото му богатство е привлекателен външен вид.

Младите хора прекарват много време заедно и скоро главният герой разбира, че зад обвивка от красиви рокли, зад набор от усмивки и лудории, има самотна и нещастна природа, която иска да намери роден кът в този свят, мястото, където винаги чакат и обичат.

6. Детски час (1961)

Образ

Марта и Карън са приятелки от колежа. Те отварят частно училище за момичета и с голям ентусиазъм преподават и се грижат за малките ученици. Карън има годеник, Джо, когото Марта не харесва по някаква причина. Леля й намира това поведение за егоистично и погрешно. Скоро в пансиона се случва истински скандал.

Една от ученичките, отмъстителната и жестока Мери, опитвайки се да обиди Карън, която отново справедливо наказа непокорен човек, обвинява учителите в неморално общуване. Тя съобщава тази информация на баба си, влиятелната Амелия Тилфорд. Жена взема внучката си от училище и препоръчва на родителите на други деца да направят същото. Героините, които искат да възстановят доброто си име, съдят клеветниците.

7. Шарада (1963)

Образ

Реджина Ламперт пристига в курорта, нейните непосредствени планове са да се разведе със съпруга си. Тя среща интересен мъж, Питър Джошуа. В страхотно настроение тя се завръща у дома, където я очаква много неприятна новина: съпругът й вече не е между живите и чиста сума от 250 хиляди долара е изчезнала в неизвестна посока. Героинята попада в цикъл от невероятни събития.

От миналото на благоверния й се появи цяла тълпа мъже, нетърпеливи да получат заветните пари и абсолютно сигурни, че вдовицата знае къде са. Изведнъж Питър отново се появява на пътя на Реджина. Дали той е спасител на преследвана жена или също действа само с егоистични цели?

8. My Fair Lady (1964)

Образ

Правилно изнесената реч ще направи истинска дама от вчерашната неграмотна бъркотия. В това е убеден известният лингвист Хенри Хигинс.Той се обзалага с приятеля си, че може да научи една простачка на добра реч и да я представи на благородна публика, която няма да се съмнява, че тя е човек с кралска кръв. Остава да намерим претендент за ролята и за топката.

Оказва се, че е цветарката Елиза. Тя приема предложението, защото момичето има мечта: да започне работа в цветарски магазин, а без образование не може да стигне до там. Тренировките започват, нещата вървят много бавно. Оказва се, че в допълнение към произношението е необходимо и речта да се изпълни със смисъл, а характерът на момичето не е захар. Но сега речта е усъвършенствана, роклята е ушита. Време е Пепеляшка да отиде на бала.

9. Как да откраднеш милион (1966)

Образ

Charles Bonnet е професионалист в своята област. Той е отличен художник, особено той се отличава с изковаването на произведения на изкуството и продажбата им на търгове. Една от най-забележителните "творби" на майстора (статуетката на голата Венера) отиде на голяма изложба.Г-н Боне е изключително щастлив и горд, но дъщеря му Никол се страхува, че измамата може да бъде разкрита и семейството на авантюристите няма да има проблеми.

Оказва се, че Чарлз е подписал застрахователния договор за „шедьовъра“и че е наредено той да бъде подложен на експертиза, така че фактът на неговата автентичност да бъде официално признат. Никол решава да предприеме отчаяна стъпка и да спаси репутацията на баща си. Тя ще открадне експонат от галерията.

10. Wait Until Dark (1967)

Образ

Къщата на Сузи получава кукла със зашити в нея наркотици. Бандитите са нетърпеливи да върнат загубата и да посетят момичето. Те организират шоу с обличане, за да привлекат информация за местонахождението на играчката.

Престъпниците действат много ефективно и в това им помага едно обстоятелство: главният герой е сляп. Следователно единственото, на което може да разчита, са интуицията и инстинктите.

Постепенно търпението на бандитите се изчерпва и се използват по-твърди методи за получаване на желаното. Сузи обаче има и оръжие: тя потапя къщата си в мрак и започва играта по свои собствени правила.

Бонус: Двама за пътя (1967)

Образ

Историята на семейна двойка на ръба на развода. Запознаха се, ожениха се, родиха им бебе. Зад десет години брак и изглежда, че чувствата са утихнали, страстта е изчезнала и като цяло няма какво да се говори: всичко отдавна е казано и е ясно без думи.

Въпреки това Джоана и Марк намират своя път назад през спомени и пътешествие из познати места от дивата им младост. Отношенията им винаги са били трудни. Тя го обвини във вечен егоизъм и избухливост, заетост и необвързаност. Той се възмущаваше от упоритостта и нежеланието й за компромис.

Има ли нещо общо между съпрузите или тази двойка ще се раздели завинаги?

Популярна тема