Най-добрите филми с участието на Том Круз. Списък на 10-те най-готини филма с негово участие: екшън, фентъзи, катастрофа

Съдържание:

Най-добрите филми с участието на Том Круз. Списък на 10-те най-готини филма с негово участие: екшън, фентъзи, катастрофа
Най-добрите филми с участието на Том Круз. Списък на 10-те най-готини филма с негово участие: екшън, фентъзи, катастрофа
Anonim

Американският актьор е собственик на три Златни глобуса, но Том все още не е успял да получи Оскар: той има само три номинации за най-престижната награда. Той също така е титулуван от голяма армия от фенове, които наричат ​​неговия идол най-привлекателния и най-желания мъж от десетилетия.

Събрахме най-добрите филми с участието на Том Круз, от нахални младежи до харизматични възрастни мъже, в топ 10 филма по-долу. Неговата филмография включва екшън, фентъзи и катастрофи.

1. Edge of Tomorrow (2014)

Образ

Планетата отново е атакувана от чужди нашественици. Извънземните, те са имитатори, активно изследват територията на Европа и всеки ден става все по-трудно за земляните да сдържат вражеската армия. Въпреки това има герой, или по-скоро героиня, чийто пример се използва за зареждане на отряди от новобранци.

Тя, Рита Вратаски, облечена в екзоскелет, води успешна битка и унищожава стотици врагове, той, Уилям Кейдж, облечен в бизнес костюм, просто излъчва от телевизионните екрани за нейните блестящи победи. йени

Скоро всичко ще се промени: под строгото ръководство на Рита, както и под благотворното влияние на чужда кръв, вчерашният прессекретар получава възможността да живее един ден отново и отново, което означава, че в определена ситуация той е в състояние да промени хода на историята и да отърве света от извънземни зли духове.

2. Съучастник (2004)

Образ

Редовна нощна смяна за таксиметров шофьор Макс. Следващата му клиентка, красивата млада жена Ани, се оказва помощник-прокурор. Тя разказва на шофьора за предстоящия сериозен процес на следващата сутрин и собствената си несигурност пред него. Макс от своя страна споделя с нея мечтата си да започне бизнес с лимузини под наем и за да развесели пътничката й подарява снимка от Малдивите. Винаги го настройваше положително. Ани му оставя визитката си.

След това мъж в сив костюм влиза в колата на главния герой. Той прави на Макс щедро предложение: за шестстотин го закарайте до пет точки в града. Нощта обещава да е доста гореща.

3. Последният самурай (2003)

Образ

Нейтън, първокласен военен експерт, а сега просто пенсиониран капитан, продава пушки на луна.Неговият боен другар Зеб го кани на среща с делегация от Япония. Там представители на страната на изгряващото слънце предлагат на героя да подобри значително финансовото си състояние, като посети Япония и научи армията на императора на изкуството на войната, за да устои на атаките на самураите.

Е, Нейтън знае тази работа перфектно: едно време той се би с индианците. Войник отива в далечна земя, за да овладее друго бунтовно племе, но все още не знае на коя страна ще бъде и чия истина ще защити.

4. Доклад за малцинствата (2002)

Образ

В близко бъдеще броят на убийствата ще достигне нула. Това става възможно благодарение на уникален проект, в който участват трима визионери. Те виждат снимки на предстоящи престъпления, цялата подробна информация за които се показва на екрана и единственото, което остава на полицейския екип, е да предотврати престъплението.

Капитан Джон Ендертън харесва тази работа. Изглежда, че няма пропуски в програмата и наближава времето, когато тя ще бъде приета в цялата страна. Въпреки това, както се оказва по-късно, все още има дефекти. Главният герой ще бъде убеден в това, когато в едно от виденията той се оказва убиец на напълно непознат човек. Джон не възнамерява да се съгласи с подобно обвинение, което означава, че ще трябва да се противопостави на системата.

5. Интервю с вампир (1994)

Образ

Луи живее в този свят от двеста години като вампир. Преди много време той беше простосмъртен, загубил семейството си и смисъла на живота. Но вместо желаната смърт той получи вечен живот, който му беше даден от вампира Лестат.

След като е ухапан от зли духове, Луис дълго време се опитва да се контролира, използвайки само кръвта на плъхове за храна, но все пак не успява да се сдържи и малко момиченце става негова жертва. Лестат решава да превърне детето във вампир.

Весела компания, състояща се от духове на различни възрасти, тръгва на пътешествие през страни и векове. Постепенно Клавдия започва да осъзнава, че е завинаги затворена в тялото на дете и не й е писано да стане истинска жена, обичана и желана. Гневът на младата дама неизбежно ще докосне Лестат, нейния създател.

6. Rain Man (1988)

Образ

Според волята на баща си, Чарли става собственик на употребявана кола и рози, а къщата и милионите отиват при по-големия му брат Реймънд. Младият мъж не е готов да се примири с това състояние на нещата и отива да се срещне със своя роднина в пансион за психично болни. От няколко десетилетия Реймънд живее в лагерите си, тъй като страда от аутизъм.

Егоистичният и енергичен Чарли взема брат си със себе си с надеждата да получи половината от парите от наследството. Заедно те трябва да направят дълго пътуване из страната и в същото време да се справят със собствените си оплаквания и комплекси.По-възрастните ще се измъкнат от света на страховете и самотата, а по-младите ще се научат да обичат и да се грижат за близките.

7. Джери Магуайър (1996)

Образ

Кариерата на успешен спортен агент внезапно е станала досадна за Джери. Той внезапно осъзнава, че спортът е станал твърде труден бизнес, където създаването на звезди е поставено на поток, където всичко се върти около големи имена и големи хонорари и малко хора се интересуват къде отиват спортистите от миналото и как върви животът.

Внезапното прозрение води до многостранична програма за възстановяване на системата от отношение към спортистите. Призивът за работа, поставящ хората на преден план, а не паричния компонент, бързо отеква в сърцата на ръководството на компанията: героят е уволнен.

Сега Джери ще трябва сам да превърне идеите си в реалност.

8. Няколко добри момчета (1992)

Образ

Войник от Сантяго беше убит в американската военна база в Куба. Колегите му Дауни и Доусън се считат за виновни. Има подозрения, че смъртта е настъпила поради използването на наказания, които не са предвидени в хартата. Безгрижният и самоуверен Даниел Кафи е назначен да защитава арестуваните. Човекът наскоро завърши гимназия, но вече успя да се докаже отлично в правната област.

Той лесно се договаря с прокуратурата за конкретен срок за своите подопечни, тъй като не е свикнал да внася делото в съда. Едно пътуване до Куба и разговор с началника на базата полковник Джесеп обаче го карат да се замисли за истинските виновници за смъртта на редник Сантяго.

9. Мисията невъзможна (1996)

Образ

ЦРУ получи информация за появата на двоен агент в редиците на пражкия отдел.Организира специална операция за изчисляване на "бенката", в резултат на която умират служители на бюрото. От целия екип само Итън Хънт успява да оцелее. Именно той става главният заподозрян за убийството на свои колеги. Освен това точно по това време по сметката на родителите му се появява кръгла сума пари.

За да се освободи от всички обвинения, главният герой започва собствено разследване. Искайки да научи истинското име на предателя, Итън сключва сделка с работодателя си. Последното изисква списък на оперативните работници. Героят, с малка група съмишленици, измисля план за кражба на данни от централата на ЦРУ.

След като изгледате първата част, вероятно ще искате да видите и всички останали. И ще го направите както трябва!

10. Soldiers of Failure (2008)

Образ

Малка, но вече легендарна роля на Круз, където той най-малко прилича на себе си.

Заснема се още един шедьовър от войната във Виетнам. Ненавременна мащабна експлозия по време на снимките заличава милионите долари на продуцента, както и снимачната площадка, на която се развива действието. Камерата не улови зрелищния момент и съдбата на проекта увисна във въздуха.

Ръководството взема нетривиално решение: да събере останалия реквизит и да хвърли актьорите в истинската джунгла, организирайки подобие на риалити шоу и натъпквайки района с експлозиви и камери. Само звездите на екрана не знаят за това и продължават да се придържат към сценария. Джунглата обаче се оказа обитаема и скоро героите ще трябва да се изправят срещу местните наркодилъри.

Истинската игра за оцеляване ще започне.

Бонус: Top Gun: Maverick (2022)

Образ

Наскоро излязлото продължение на поразителния Top Gun (1986) на Круз внезапно се превърна в един от най-добрите претенденти за най-добър филм на 2022 г.! Драматичният трилър за пилота на американския флот Пийт Мичъл вече събра повече от милиард долара в боксофиса и има най-високите оценки от критици и зрители. В IMDb филмът в момента има среден резултат 8,6!

По този начин Том Круз е способен да създава екшън шедьоври дори на 60.

Популярна тема