Най-добрите филми на Том Ханкс: списък с най-добрите 11 комедии с негово участие

Съдържание:

Най-добрите филми на Том Ханкс: списък с най-добрите 11 комедии с негово участие
Най-добрите филми на Том Ханкс: списък с най-добрите 11 комедии с негово участие
Anonim

Том Ханкс е американски актьор, продуцент и режисьор, многократен носител на наградите Оскар, Златен глобус, Еми. Облагодетелстван от критиците и публиката през 90-те години на миналия век, днес актьорът все още е търсен, но не може да се похвали с много награди.

Въпреки това, Том няма от какво да се оплаче, защото в неговата кутия с шоколадови бонбони, кинематографичният живот, като никой друг, има повече от дузина филми с „правилните“пълнежи. Съставихме топ най-добрите филми с участието на Том Ханкс. Списъкът включва предимно комедии.

Форест Гъмп (1994)

Образ

Форест беше малко странно момче, някой го смяташе за наивен, някой просто го наричаше глупак и само майка ми знаеше, че синът й е най-доброто дете на света. За Форест беше много трудно да се сприятели с връстниците си. Най-често момчетата просто му се смееха, но един ден в автобуса той имаше късмета да седне до Джени. Децата станаха приятели.

Главният герой ще носи топлина и нежност към това момиче през целия си живот, изпълнен с невероятни събития. Той ще бъде успешен играч на американски футбол, ще се срещне с президента на страната, ще отиде във войната във Виетнам, ще спечели международен турнир по тенис на маса, ще стане богат и ще остави важна следа в историята на целия свят.

Терминал (2004)

Образ

Летището в Ню Йорк е шумно и пренаселено както винаги. Хиляди хора всеки ден се втурват да влязат в страната на демокрацията и да вдишат въздуха на свободата.В цялата тази тълпа обаче има откровен губещ на име Виктор Наворски. Човекът имаше „щастието“да пристигне в Съединените щати в момента, когато в родната му Кракожия, изгубена в суровите земи на Източна Европа, се извърши преврат и всичките му документи, включително визата и паспортът, станаха невалидни.

Сега героят няма начин да премине през паспортна проверка. Той също не може да се върне в родината си, тъй като въздушният трафик между страните е отменен. Летището се превръща в нов дом за Виктор.

Хвани ме, ако можеш (2002)

Образ

Франк е отгледан в богато семейство. Скоро обаче просперитетът и идилията свършиха: бащата на главния герой беше заподозрян в укриване на данъци. Майката реши да напусне съпруга-губещ и да се погрижи за себе си като по-обещаващ джентълмен. Тийнейджърът трябваше да направи труден избор и да отиде да живее при един от родителите си. Франк прави своето: той избягва и тръгва сам.

Разумното хлапе, което не е лишено от актьорски умения, започва да върти измами, да фалшифицира чекове и, без капка съмнение, редовно да пренаписва собствената си биография. Днес той е пилот на самолет, утре е лекар или адвокат. Историите и костюмите се променят и джобът се попълва редовно.

Изглежда, че героят е уловил вълната си, но ФБР е нащрек, а агент Ханрати е уверено по следите на младия авантюрист.

Изгнаник (2000)

Образ

Чък Ноланд инспектира клонове на FedEx. Той активно пътува по света и учи персонала на всички трикове на логистиката, основната от които казва, че доставката на товара трябва да се извърши възможно най-скоро. След като изнесе поредната лекция за бавните работници в Москва, героят бърза към родната си страна, за да отпразнува Коледа със семейството и любимата си жена.

Въпреки това, по време на семейна вечеря, Чък е извикан спешно в Малайзия и след размяна на подаръци с Кели, той бърза към самолета. За съжаление самолетът се разбива във водите на океана. Ноланд, единственият оцелял, се оказва блокиран на остров.

Само той и пакетите, изхвърлени на брега, плюс много време за размисъл върху изминалите години.

Спасяването на редник Райън (1998)

Образ

Капитан Джон Милър по време на десанта в Нормандия губи голям брой войници. Войниците попаднаха под безмилостен огън от немски картечници. Въпреки това, с отряд оцелели, командирът успява да пробие лагера на врага.

Скоро Джон получава нова поръчка. Той трябва да намери редник Джеймс Райън. Трима от по-големите му братя вече са загинали на фронтовата линия и по решение на генерал Маршал по-малкият трябва да се върне у дома при роднините си. В момента Джеймс е изоставен зад вражеските линии и местонахождението му е неизвестно.

Милър събира отряд от доказани момчета и тръгва да търси редник.

6. Cloud Atlas (2012)

Образ

Удивителни събития и невероятни съдби ще се преплитат в шест истории, разположени в различни времеви периоди, от деветнадесети до двадесет и четвърти век.

В първата част на нотариуса Адам Юинг ще се бори за собствения си живот и премахването на робството. Следните истории ще разкажат за творчески хора: млад композитор създава симфонията Cloud Atlas, а възрастен издател пише сценарий, базиран на собствения му живот. Журналистката Луиз Рей разследва безопасността на ядрените реактори.

И накрая, няколко истории от бъдещето: за непокорен клонинг и пост-апокалиптичен свят.

Филаделфия (1993)

Образ

Андрю Бекет работи за реномирана адвокатска кантора. Той е успешен, амбициозен и много ефективен адвокат. Властите му поверяват най-сложните и интересни случаи.Младият мъж не бърза да информира колегите си за едно нещо: диагностициран е със СПИН. Когато обаче ръководството на компанията го уволнява за некомпетентност, героят разбира, че причината е именно в болестта му.

Той решава да съди работодателите си, но никой от адвокатите не се съгласява да го представлява. Последната му надежда, чернокожият защитник Милър, се страхува ужасно да не се зарази и, отказвайки да помогне, веднага се втурва в болницата за преглед, но малко по-късно, когато вижда как Бекет е помолен да отиде в отделна стая в библиотеката той решава да застане на негова страна.

Spy Bridge (2015)

Образ

Джеймс Донован, застрахователен адвокат, неочаквано е назначен да защитава Рудолф Абел, срещу когото са повдигнати сериозни обвинения в шпионаж в полза на СССР. Джеймс стриктно следва буквата на закона и не се притеснява особено от общественото мнение, както и от недоволството на специалните служби от желанието му да проучи всички нюанси на задържането и претърсването.Въпреки това, журито връща присъда за виновен и Абел е изправен пред смъртна присъда.

Упоритият Донован идва в къщата на съдията и убеждава последния в необходимостта да спаси живота на шпионин: в края на краищата той може понякога да бъде разменен за агент от разузнаването, работещ за Съединените щати на територията на СССР.

Капитан Филипс (2013)

Образ

Товарен кораб под контрола на капитан Ричард Филипс напуска пристанището на Оман и се насочва към Кения. Маршрутът минава през незащитените води на Сомалия, където напоследък се активизират местните пиратски бандити. Така че капитанът не е имал късмет.

Веднага щом навлезе в чужди води, корабът му е преследван от две лодки. След като набира максимална скорост, корабът успява да избяга.

Въпреки това, на следващата сутрин, упорити момчета с готови оръжия продължават да преследват контейнерния кораб и в крайна сметка си проправят път към него. Капитанът успява да изпрати екипа в приюта, а самият той се озовава в ръцете на бандити, които искат парична компенсация.

Чудото на Хъдсън (2016)

Образ

Командирът на Airbus A320 Чесли Съленбъргър извърши истинско чудо: той приземи самолет с отказали два двигателя във водите на Хъдсън и спаси живота на всички пътници и екипаж. Героят веднага попада на страниците на вестници и новинарски емисии. Най-известните шоумени нямат търпение да го вкарат в телевизионните си програми.

Въпреки това, пилотът не се интересува от популярността, която му падна: паралелно с аплодисментите на публиката тече разследване на действията на екипажа в извънредна ситуация. Sullenberger е сигурен, че е взел единственото правилно решение, но комисията има различно мнение по този въпрос.

Зелената миля (1999)

Образ

Пол Еджкомб, обитател на старчески дом, споделя спомени от миналото с приятелката си Илейн. Преди много години той е работил в затвор в специално отделение за осъдени на смърт.Той имаше на разположение както електрически стол, така и специален път до него, боядисан в зелено и затова наречен "зелената миля". Тя беше тази, която беше измерена от затворниците, които бяха осъдени на смърт.

Скоро институцията се попълни с двама необичайни гости: тъмнокож гигант, обвинен в убийството на две момичета и страхуващ се да спи на загасени светлини, и мишка, която безстрашно изследва коридорите на затвора и умело се крие в момент на опасност.

Искате ли свежи новини за добродушния Ханкс? Имаме скорошна селекция от внезапните му появи на сватби на други хора - много хубаво и мило съдържание!

Популярна тема