Най-добрите филми с участието на Силвестър Сталоун. Списъкът на нашия рейтинг включва не само екшън филми, но и комедии, в които известният актьор също участва

Съдържание:

Най-добрите филми с участието на Силвестър Сталоун. Списъкът на нашия рейтинг включва не само екшън филми, но и комедии, в които известният актьор също участва
Най-добрите филми с участието на Силвестър Сталоун. Списъкът на нашия рейтинг включва не само екшън филми, но и комедии, в които известният актьор също участва
Anonim

Звездата от култовите екшън филми от миналия и през новия век остава верен на образа на човек със здрави юмруци и стоманени нерви.

Знаменитостта прави всичко възможно, за да поддържа класическия жанр на екшън филма, където главният герой, без суперсили, се справя с тълпа от злодеи благодарение на своята сила, издръжливост и изобретателност. Сталоун кани избледнели звезди от екшън филми в проектите си, за да разтърси старите времена и да си спомни дните от миналото, но такава наперена и безразсъдна младост.

Съставихме списък с най-добрите филми с участието на известния актьор Силвестър Сталоун. Топ 10 включва не само екшън филми, но и комедии, в които той участва.

Роки (също писател, 1976)

Образ

Роки живее в малък провинциален град. Вечер той ходи на бокс и се представя на ринга, а през деня усъвършенства уменията си, използвайки длъжниците на шефа си като круши, от които избива пари. Героят живее в скромен апартамент и се грижи за скромно момиче от близкия магазин.

Внезапно той става местна знаменитост: Роки е предизвикан от световния шампион Аполо Крийд. Последният пристигна на състезанието във Филаделфия, но истинският му противник беше контузен и майсторът реши да не губи време и пари напразно и избра новодошъл да се бие. За местен човек - реклама, а за професионалист - забавление.

Роки приема предизвикателството и започва да се подготвя много сериозно за битката на живота си.

Destroyer (1993)

Образ

Две години полицай Джон Спартан преследва бруталния бандит Саймън Финикс и най-накрая успя да залови злодея. По време на операцията обаче няколко десетки заложници загинаха, което означава, че героят няма да бъде възнаграден, а наказан. Джон, както и Саймън, бяха замразени за дълго време и поставени в крио затвор.

След повече от тридесет години, докато добрите и лошите тънеха в подземията на леда, хармонията и спокойствието царуваха в света. Жестокостта и убийствата изчезнаха от улиците на градовете, а полицията съществуваше само за показност. Бягството на Феникс от затвора и смъртта на дузина души в ръцете му изненадват служителите на реда. Те са принудени да се размразят и да се обърнат за помощ към Спартан, за да овладее негодника със стари изпитани методи.

План за бягство (2013)

Образ

Рей Бреслин е голям специалист по затворите. Може да избяга от всеки. Работи в охранителна фирма и тества подобни заведения. Изглежда, че няма какво да изненада героя, но агентът на ЦРУ Джесика Майер успява да го направи. Тя кани Рей да стане гост на тайно съоръжение, което съдържа само много опасни престъпници, и да се опита да излезе от него. Само веднъж в подземията, човекът разбира, че е попаднал в истински капан.

Никой от колегите му не знае за местонахождението му, самата институция е оборудвана с камери със стъклени стени, охраняват хора с маски, а луд и садист управляват шоуто тук.

За щастие, Рей се запознава полезно с един от затворниците. Заедно те започват да планират бягството си.

Съдия Дред (1995)

Образ

В бъдеще въоръжени съдии ще раздават правосъдие на планетата Земя. Те са принципни, неподкупни, сами разследват, съдят и произнасят присъди на място без излишна бюрокрация. Най-добрият сред тях е съдия Дред.

Той е бурята на подземния свят, суров и непреклонен. Все пак именно той е обвинен в убийството на журналист и дори се намират сериозни доказателства. Благодарение на намесата на своя покровител Фарго, героят успява да избегне смъртна присъда. Той получава доживотна присъда.

Самолетът, превозващ затворниците, се разбива в пустинята. Дред оцелява и има възможност да се върне в метрополията, за да разбере какво се е случило и да възстанови името си.

Fist (също и съсценарист, 1978)

Образ

Работническата класа в САЩ през първата половина на двадесети век преживява трудни времена. Във фабриките и фабриките цари произвол: всеки служител може да бъде изхвърлен на улицата без никакви въпроси, няма въпрос за плащане на осигуровки или извънреден труд.

Джони Ковак се опитва да постигне справедливост, но ръководителят на предприятието, след като спокойно е изслушал исканията и е дал обещание да ги изслуша, на следващата сутрин просто уволнява недоволните: в крайна сметка винаги има някой да ги замени. Джони решава да се присъедини към синдикат. Има отлични ораторски умения, хората му вярват и го следват. Организацията се разширява и редовно плаща вноски. Никой обаче няма да подобри положението на работниците.

След това главният герой събира стачка пред портите на предприятието.

Tango & Cash (1989)

Образ

Криминалният бос Ив Пере е изключително раздразнен от двойка ревностни ченгета Танго и Кеш. Те също често му пресичат пътя, пречат на търговията с оръжия и наркотици и печелят милиони. Самите смели момчета се гордеят с постиженията си, уважавани са от колеги и началници и неуморно се борят с престъпността.

Perret има нечувана сделка за оръжие, която предстои в близко бъдеще и той е на път да се отърве от досадното дуо. Но вместо просто да застреля детективите, той ги настройва и праща в затвора. Много безразсъдно решение от страна на криминален авторитет.

The Expendables (също режисьор и съсценарист, 2010)

Образ

Отрядът, воден от Барни Рос, са професионални наемници. Те са в състояние да извършат всякакви, най-сложни операции от елиминирането на стотици бандити до освобождаването на заложници, при условие че са добре платени.

Друга задача, получена от мистериозния г-н Темпъл, изпраща героите на остров Вилена. Необходимо е да се елиминира владетелят на територията, генерал Гарза. Като начало Барни и неговият колега Кристмас правят малък налет, за да разузнаят ситуацията и да се запознаят с връзката.Оказва се, че е прекрасна млада жена, Сандра, дъщерята на Гарза.

Скоро героите разбират, че генералът е просто пешка, а главната фигура на острова е г-н Монро, който някога е работил за ЦРУ, а сега е бизнес с наркотици.

Крийд: Наследството на Роки (също продуцент и съсценарист, 2015)

Образ

Вдовицата на Аполо Крийд, световен шампион по бокс, приема неговия извънбрачен син, за да го отгледа. Адонис расте, получава обещаваща професия и печеливша работа, но друга мечта примамва младия мъж: той иска да следва стъпките на баща си и да стане известен боксьор. Той тренира активно и успешно се доказва в аматьорски състезания, но не го взимат в Боксовата академия.

Единствената надежда за Адонис е Роки Балбоа, вечният съперник и приятел на баща му. Главният герой напуска престижна работа и отива във Филаделфия, за да убеди Роки да започне да го подготвя за състезания на ринга.

Rock Climber (също и съсценарист, 1993)

Образ

Алпинистът Гейб Уокър обвинява себе си за смъртта на младо момиче. По време на спасителна акция в планината той не успял да я задържи и тя паднала в пропастта. Той не може да се отърве от тъжните спомени и решава да напусне родния си град завинаги. Точно в този момент по радиото се получава сигнал с молба за помощ на група алпинисти, изгубени в планината. Героят намира сили в себе си и заедно с партньора си отива да спасява хората.

Онези, които са викали за помощ обаче се оказват бандити. Проведоха операция за кражба на 100 милиона от самолет на Министерството на финансите на САЩ, но нещата не минаха съвсем гладко и сега три куфара с пари са разпръснати по заснежените върхове. Престъпниците заплашват да изпратят Гейб да ги открие.

Рамбо: Първа кръв (също и съсценарист, 1982)

Образ

Шериф Уил Тийзъл не харесваше неподредения непознат, който се скиташе безцелно из улиците на неговия град. Той решава да закара скитника и да го остави извън селото. Мъжът слиза от полицейската кола, но упорито продължава да се движи към града. Шерифът решава да даде урок на нахалния и го отвежда в участъка, където момчетата на Теасла се отнасят откровено неучтиво към задържания, обиждайки го и му се подигравали. Той от своя страна се оказва неплашлив и всички полицаи полудяват.

Непознатият бяга и се скрива в гората. Шерифът организира преследване с кучета и хеликоптер, но все още не знае, че се е свързал с истински герой от войната във Виетнам.

Популярна тема