Най-добрите филми с Харисън Форд: списък с топ 10 филма с участието му в главната роля

Съдържание:

Най-добрите филми с Харисън Форд: списък с топ 10 филма с участието му в главната роля
Най-добрите филми с Харисън Форд: списък с топ 10 филма с участието му в главната роля
Anonim

Бъдещата звезда се интересува от актьорско майсторство в колежа. Той никога не е завършил учебно заведение, но успешно овладява курсове по актьорско майсторство и се втурва към Холивуд.

Там младежът не беше много очакван. Форд дори трябваше да се преквалифицира като дърводелец, за да живее и да издържа семейството си. За производството на декори режисьорът Джордж Лукас го забеляза и го покани в следващия си проект. Днес Харисън Форд има повече от шестдесет филма зад гърба си.

Хан Соло, Индиана Джоунс и други в списъка на най-добрите филми с участието на Харисън Форд.

Свидетел (1985)

Образ

Вдовицата Рейчъл Лап, заедно с малкия си син Самуел, е на път от селището на амишите към сестра си в Балтимор. На гарата едно момче става единственият свидетел на бруталното убийство на мъж.

Инспектор Джон Бук е по преследване, за да търси злодеи, но дете, което помни лицето на един престъпник, не разпознава нито един от предложените кандидати. Но в полицейското управление Самуел вижда хвалебствена статия за детектив Макфий и разбира, че това е убиецът от управлението.

Полицейската мафия започва да преследва момчето и Джон решава да отведе майката и детето на родната им територия, при амишите.

Беглец (1993)

Образ

Д-р Кимбъл и съпругата му се прибират вкъщи след поредното светско събитие.Неочаквано е повикан за спешна операция, връщайки се от която намира външен човек в къщата и смъртоносно ранена жена. Той не успя да спаси любимата си жена, както и да спре престъпника, който успя да избяга.

Кимбъл е обвинен в убийство, тъй като в къщата са намерени само пръстовите му отпечатъци, и осъден на смърт. Докато го транспортират в автобуса, мъжът успява да избяга. Сега той има само една цел: да намери злодея и да възстанови собствената си репутация.

Неуморимият маршал Жерар следва стъпките на главния герой.

Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход (1989)

Образ

Младият Индиана вярваше, че редките неща са в музеите, а не в ръцете на бандити. Така той решил да направи със златния кръст на Коронадо, който успял да открадне от иманяри. Момчето обаче не успяло да се измъкне, а шерифът се притекъл на помощ и принудил тийнейджъра да върне малкото нещо на наемниците.Въпреки това, благодарение на усилията на вече възрастния Индиана Джоунс, кръстът получи разрешение за пребиваване в музея.

Скоро главният герой получава много примамливо предложение: да потърси Светия Граал. Не вярвайки много в съществуването на такъв съд, Индиана все пак се заема с работата, така че той има дневника на баща си като негови помощници, а самият родител изчезва при неизяснени обстоятелства, търсейки тази конкретна купа.

Blade Runner (1982)

Образ

Светът през 2019 г. се промени до неузнаваемост. Сега в него освен обикновени хора живеят и изкуствени хора - репликанти. На тях им е отредена второстепенна зависима роля и те изпълняват най-трудната и опасна работа. Новото поколение андроиди дори надминава хората както интелектуално, така и физически.

За да се контролира класата на робите и да се предотврати тяхното бунтуване, се използва специална програма, която позволява на репликанта да живее не повече от четири години.Въпреки това, няколко андроида, които не са съгласни с преходността на собствения си живот, успяват да избягат от колонията и да тръгнат да търсят своя създател.

За да овладее бунтовниците има специална сила, наречена "Блейд Рънърс". Нейният представител, Рик Декард, е натоварен със задачата да открие и унищожи бегълците.

Indomitable (1987)

Образ

Двойката Уокър, Ричард и Сондра, пристигат в Париж. Преди много години те вече са били в града на любовта по време на медения си месец. Този път обаче столицата на Франция ги посрещна не съвсем приятелски.

Първо г-жа Уокър обърка куфарите си на летището и пристигна в хотела с чужда собственост, а след това самата тя изчезна по неразбираем начин. Ричард си взе душ и се върна в стаята, а госпожицата вече беше настинала. Изпълнен с тревога и вълнение, той се втурва в търсене. Мъжът се обръща за помощ към персонала на хотела, посолството, полицията.

Осъзнавайки, че случаят с търсенето ще се движи изключително бавно, главният герой започва свое собствено разследване. Първо, той трябва да разбере кой е собственикът на куфара, който случайно е попаднал в ръцете им.

Президентският самолет (1997)

Образ

Президентът на САЩ пристига в Москва, за да отпразнува успешната операция на двете сили за залавянето на генерал Радек, който извърши преврат в Казахстан. Ръководителят на Съединените щати Джеймс Маршал произнася пламенна реч за съпротива срещу престъпници от всички ивици и без страх от зло. След това той и семейството му заминават за родината си, стъпвайки на "Еър Форс Уан".

Терористите решават да изпробват на практика думите на президента на Съединените щати, качват се в самолета и започват да го залавят. Джеймс Маршал обаче не е глупак: той ще спаси заложниците, ще убие бандитите и ще мине за пилот.

42 (2013)

Образ

Пролетта е на 1945 г. Американците се завръщат от полетата на Втората световна война в родните си земи и животът започва да тече според обичайните правила, които гласят: белите в първите роли, а черните ще трябва да се задоволят с места в галерията.

Това подреждане не подхожда на собственика на бейзболния клуб "Бруклин Доджърс" Бранч Рики. Той решава да се противопостави на установената система и да покани талантлив черен спортист в отбора. След като преглежда много профили, той спира избора си на Джаки Робинсън.

Рики има дълъг разговор с млад мъж. Той ви моли да понесете предстоящите трудности с достойнство и да спечелите уважението на другите чрез професионализъм и сдържаност.

Patriot Games (1992)

Образ

Джак Райън, бивш служител на ЦРУ, сега работи скромно като академичен професор и изнася лекции по целия свят. Този път той беше извикан за доклад в Лондон и го направи много навременно.

Джак става свидетел на опит за убийство на членове на кралското семейство и успешно спасява живота им. Главният герой успява да елиминира един от терористите, а друг се озовава в ръцете на полицията. Задържаният, Шон Милър, обещава да отмъсти на Райън, тъй като той загуби брат си в престрелка.

Той ще има тази възможност, след като бойните му другари му уредят бягството. Милър напада семейството на Джак. Изтласкан до краен предел, героят вече не възнамерява да се примирява със своеволията на бандитите.

Той се връща в ЦРУ.

Междузвездни войни Епизод 5 - Империята отвръща на удара (1980)

Образ

Бунтовниците са се заселили на студената планета Хот, но гражданската война все още не се вижда краят. Дарт Вейдър, обсебен от бунтовниците, неуморно търси Люк Скайуокър и неговите другари. Изпратени са много сонди из цялата Галактика и една от тях предава информация на ситския лорд относно намирането на желаната цел.

Целият имперски флот се насочва към далечна замръзнала планета. Започва неравна битка. Хан Соло и Лея успяват да избягат на Falcon.

Люк вижда призрака на Оби-Уан Кеноби и по негово настояване отива да учи при учителя Йода, но веднага щом научава, че приятелите му са в беда, без колебание напуска великия джедай и се втурва към тяхното спасяване.

K-19 (2002)

Образ

По време на Студената война Съветският съюз участва активно в надпревара във въоръжаването и нова атомна подводница е друга победа. Беше решено корабът да бъде изпратен на учения, въпреки че не премина всички необходими тестове.

Алексей Востриков е назначен за капитан на кораба. Той, суров и своенравен човек, решава да организира тежка проверка както за отбора, така и за самата лодка. За щастие всички експерименти завършват успешно и скоро корабът започва да служи в полза на страната край бреговете на Съединените щати.

Внезапно възниква сериозен проблем с реактора: температурата вътре в него започва рязко да се повишава. Капитанът и неговият екип трябва да намерят решение възможно най-скоро, за да избегнат експлозия.

Популярна тема