Най-добрите филми с Арнолд Шварценегер: списък с комедии и екшън филми с участието му в главната роля

Съдържание:

Най-добрите филми с Арнолд Шварценегер: списък с комедии и екшън филми с участието му в главната роля
Най-добрите филми с Арнолд Шварценегер: списък с комедии и екшън филми с участието му в главната роля
Anonim

Арнолд Шварценегер започва своето невероятно пътешествие от дълбините на Европа до политическите и кинематографични върхове на Съединените щати през 1968 г. Той показа на Новия свят планина от добре напомпани мускули и спечели много титли, включително "Мистър Вселена" и "Мистър Олимп".

След това, отново залагайки на мускулесто тяло и работейки върху акцента, Арни тръгва да завладява Холивуд. И пак успех. Въпреки че няма толкова много награди в тази област, но с хонорари и слава, той е в пълен ред и повече от три десетилетия Арнолд гледа публиката със своя стоманен и немигащ поглед, завръщайки се отново на екраните и отново.

Предлагаме да си припомним първите десет филма с непобедими и легендарни герои, изпълнявани от Арнолд Шварценегер. Списъкът включва комедии и екшън филми, в повечето от които той участва.

1. Predator (1987)

Образ

Майор Дъч, заедно с неговия отряд от елитни бойци, има за задача да открие екипажа и пътниците на хеликоптер, който се разби в джунглите на Централна Америка. На територията на падането действа отряд от жестоки бунтовници и най-вероятно има изчезнали хора. Кацането е успешно и въпреки че екипът не успява да спаси заложниците, те разбиват бунтовническия лагер на парчета.

Изглежда, че е възможно да се стигне до мястото на евакуация, но душата на опитен следотърсач Били е неспокойна. Усеща, че войниците са под нечие постоянно наблюдение. Страховете му не са безпочвени. Скоро Дъч започва да губи бойците си един по един.Те са погълнати от злата джунгла.

2. Терминатор (1984)

Образ

Двама мистериозни мъже пристигат в Лос Анджелис през 1984 г. от далечното бъдеще. И двамата са от плът и кръв отвън, но единият, Кайл Рийз, има истинско човешко сърце, което бие вътре, а другият, Терминаторът, е облечен в кожа робот.

Пристигащите имат една цел: трябва да намерят жена на име Сара Конър. Но задачите им са съвсем различни. Кайл трябва да я спаси дори с цената на собствения си живот, а Терминаторът трябва да го унищожи на всяка цена. Тази жена е твърде важна брънка във веригата от бъдещи събития.

Нейният нероден син Джон ще стане лидер на човечеството в битката срещу машините.

3. Total Recall (1990)

Образ

Дъглас Куейд е обикновен трудолюбив, но дълбоко в себе си чувства, че е роден за велики неща и дори мечтите му са изпълнени с приключения на Марс в компанията на красива брюнетка.Той става буквално обсебен от тази планета и кани жена си, секси блондинка Лори, да отиде там, за да пътува. Жената обаче не споделя ентусиазма от това и решително отказва.

Дъглас научава за съществуването на компания, която може да създаде спомени за всеки вкус срещу определена сума, така да се каже, без да напуска дома. Главният герой поръчва опция, в която той е агент на тайна мисия до Марс.

Както се оказва по-късно, подобни спомени от истинското пътуване на Дъглас до Марс вече са съществували в паметта му, но са били внимателно изтрити от някого.

4. Истински лъжи (1994)

Образ

Хари Таскър работи като таен агент. Всеки ден от живота му е изпълнен с опасни и вълнуващи моменти. Това обаче е тайна със седем печата, дори за съпругата и дъщерята.

Съпругата на Tasker Хелън нямаше толкова късмет, дните й са монотонни и скучни: съпругът й, служител в компютърна компания, изчезва на работа през делничните дни и почивните дни, участва в конференции и симпозиуми.Неочакван обожател, мистериозният Саймън, събужда искрен интерес у Хелън и възмущение у Хари, който случайно разбра за обожателя на жена си.

Е, ако жена му е жадна за приключения, тогава той ще й уреди забавен живот, а терористът Абу Азис ще му помогне в това, като вземе ядрени бойни глави и избере място за организиране на фойерверки.йени

5. Последен екшън герой (1993)

Образ

Тийнейджърът Дани може да гледа екшън филми с непобедимия герой Джак Слейтър от сутрин до вечер. Дори в училище момчето представя своя идол като героя от пиесите на Шекспир. Екранният Джак, междувременно, безмилостно се справя със злодеите и спасява слабите и невинните, кара луксозни коли, бие се и стреля добре.

Прожекционерът Ник, приятел на тийнейджър, го кани на индивидуално гледане на новата част от приключенията на Слейтър и също така му дава магически билет, получен от самия Худини.Дани се настанява в удобен стол с пуканки в ръка, но внезапно магията на билета действа и хлапето се озовава от другата страна на екрана в бързата кола на Слейтър.

6. Близнаци (1988)

Образ

Американски учени проведоха експеримент за създаване на идеален човек. Необходими са шестима мъже с отлични физически и интелектуални характеристики и само една жена, за да се роди перфектен плод. Такава е историята за появата на този свят на величествения красавец Юлий. Той получи отлично образование, израснал на остров, далеч от цивилизацията, но един ден той реши да напусне този рай, тъй като научи друга тайна на своето раждане.

Оказа се, че с него е родено още едно момче, брат му близнак Винсент. След 35 години Юлий се втурва да търси роднина и го намира в затвора. За голямо ужас на героя, Винсънт се оказва не ръкописен красавец, а плешив човечец, който търгува с кражби на автомобили и други мрачни дела.

7. Бягащ човек (1987)

Образ

2019 е. На територията на Съединените щати най-тежката икономическа криза и опустошение. Има тоталитарен режим на власт. Всички признаци на недоволство сред населението незабавно се потискат от военните, включително пилота Бен Ричардс. Веднъж той отказа да изпълни заповедта да стреля по невъоръжени граждани, искащи храна, и се озова зад решетките.

Скоро Бен става член на най-популярното шоу "Running Man". Така властта компенсира хората за липсата на хляб и дава още зрелища, кървави и жестоки. Затворниците, които се включват в проекта, получават възможност да преминат през поредица от трудни изпитания, да се справят с ловците преследвачи, да оцелеят и да получат свобода.

Ричардс възнамерява да се възползва от този шанс.

8. План за бягство (2013)

Образ

Рей Бреслин е отличен познавач на затворите. Бягството от всеки от тях е дреболия за него. Неговата работа е да тества тези заведения. Изглежда, че е изключително трудно да изненадате героя с нещо в тази област, но предложението на агента на ЦРУ Майер го интересува. Тя кани Бреслин да се настани в специално съоръжение, зад стените на което тънат само най-безразсъдните бандити, и да се опита да избяга от него.

Веднага щом героят влезе в тайната територия, той разбра, че тук нещата не са чисти. Институцията се състои от килии със стъклени стени, пазачите бдят в черни маски, а управлението на затвора е съсредоточено в ръцете на истинския садист Хобс. Но сред затворниците Рей намира съмишленик. Заедно момчетата започват да подготвят план за бягство.

9. Конан Варварина (1982)

Образ

Ковачът разказва на сина си Конан за това как хората са опитомили стоманата, колко голяма е нейната сила и показва великолепен меч. Кръвожадни и жестоки воини скоро ще се спуснат в селището. Силите няма да бъдат равни и повечето от селяните ще умрат, включително родителите на младия Конан. Мечът ще бъде откраднат, а оцелелите деца ще бъдат продадени в робство. Дълги години тежък физически труд ще възпитат издръжливост в момчето. Той ще порасне и ще придобие необикновена сила. Собственикът ще изложи Конан в гладиаторски битки, където няма да има равен, ще го научи да пише и чете и дори ще му даде дългоочакваната свобода. Време е да тръгнете да търсите меча и да го вземете от незаконния му собственик.

10. Commando (1985)

Образ

Полковник Джон Матрикс се пенсионира и сега се наслаждава на живота на обикновен човек. Той и дъщеря му Джени се преместиха в уютна къща в планината. Там генерал Кърби пристига с хеликоптер с тъжната новина: неизвестни хора са убили няколко от бившите колеги на Джон и най-вероятно ще стигнат до него.

Лошите момчета не трябваше да чакат дълго, те скоро надупчиха жилището на главния герой и взеха дъщеря му за заложник. За да я вземе жива и невредима, Джон трябва да отиде в страната Валверде и да убие нейния водач, а след това жестокият тиранин Ариус, стар враг на Матрицата, ще вземе властта в свои ръце.

Кой филм за Железния Арни ви е любим?

Популярна тема