Най-добрите филми на Чарлийз Терон: списък от 10 филма с нейно участие, в много от които тя играе главна роля

Съдържание:

Най-добрите филми на Чарлийз Терон: списък от 10 филма с нейно участие, в много от които тя играе главна роля
Най-добрите филми на Чарлийз Терон: списък от 10 филма с нейно участие, в много от които тя играе главна роля
Anonim

Ум, красота, талант и сила – всички тези качества са напълно присъщи на холивудската звезда Чарлийз Терон. Все още доста млада, на шестнадесетгодишна възраст, момичето напуска Южна Африка и започва успешна кариера на модел, пътува из Европа и стига до САЩ. Майка Чарлийз не изпитва голямо желание да види дъщеря си в откритите пространства на южноафриканската ферма, тя предпочита откритите пространства на Холивуд. Тя купува на Чарлийз самолетен билет и я изпраща да опита късмета си в Града на ангелите. Мъдрата жена взе правилното решение.

Днес дъщеря й е участвала в много известни филмови проекти, както и признание на критиката и множество награди, включително Оскар и Златен глобус.

Ето списък с десетте най-добри филма на Чарлийз Терон, толкова различна, но винаги красива, както като родоотстъпник, така и като светска личност. В повечето от тях тя играеше главната роля!

1. Адвокатът на дявола (1997)

Образ

Режисьор:Тейлър Хакфорд.

Млад амбициозен адвокат Кевин Ломакс, защитаващ интересите на своите клиенти, печели една победа след друга в съдебната зала. Няма значение кой е неговият клиент: известен негодник или жертва на клевета, основното е да спечели делото. Напористостта на героя привлече вниманието на реномиран офис от Ню Йорк.

Заедно със съпругата си Мери-Ан той се мести в мегаполиса, където създава просто приказни условия за живот и работа. Ръководителят на фирмата Джон Милтън предпочита младия мъж и кариерата на последния бързо върви нагоре. Сякаш някаква непозната сила помита всички препятствия по пътя му към успеха.Само майката на главния герой знае природата на тази сила и цената, която трябва да се плати за използването й.

Тя моли Джон незабавно да напусне Ню Йорк.

2. Mad Max: Fury Road (2015)

Образ

Режисьор:Джордж Милър.

Сред изгорените земи на пост-апокалиптичния свят има истински оазис със запаси от питейна вода, наречен Цитаделата. Жестокият диктатор Безсмъртният Джо е отговорен за издаването на магическа напитка на обикновените смъртни. Той и неговите верни воини са боготворени от местното население. Не всичко обаче е толкова спокойно и непоклатимо в лагера на самия Джо.

Един от командирите му, безстрашният Фуриоса, решава да напусне господаря си, вземайки красивите му жени и камион с гориво. Жената възнамерява да стигне до заветните Зелени земи, където според спомените от детството си почвата е плодородна, а хората са добри и свободни.Разгневен от такова предизвикателство, Джо, с най-добрите „войни на полуразпад“и други колоритни герои, тръгва в преследване на отстъпника.

По пътя Фуриоса се сдобива с много полезен спътник, самотния воин Макс.

3. Чудовище (2003)

Образ

Режисьор:Пати Дженкинс.

До трийсетгодишна възраст Айлийн, проститутка със солиден опит, беше готова да посегне на живота си, ако не и за среща с млада лесбийка Селби. Именно в компанията на новия си познат героинята се почувства истински щастлива и необходима на някого на този свят. Тя искрено се влюбва, решава да започне живота от нулата и да смени професията си.

Обществото обаче отдавна й е отредило място и то се намира изключително по протежение на пътното платно. Нуждаейки се да осигури прехраната на себе си и любовницата си, чийто апетит за пари внезапно започна да расте, Айлийн започва отново да се продава на мъжете и просто да убива най-подлите.

Награда "Оскар" за най-добра актриса.

4. Военен водолаз (2000)

Образ

Режисьор:Джордж Тилман младши

Карл Брашир отива да служи във флота. Там мечтите му за кариера като моряк са възпрепятствани от пречка под формата на тъмен цвят на кожата, което означава, че момчето ще трябва да прекарва дните си в служба, изпълнявайки капризите на офицери или пържейки котлети в камбуз. Карл решава да не се подчинява на общото състояние на нещата и като начало отива да плува в морето в деня, предназначен за бялото население на кораба. Капитанът на кораба отбелязва смелостта, както и отличните скоростни данни на готвача и го прехвърля на палубата.

Скоро Брашир, наблюдавайки безкористните действия на водолази, участващи в спасяването на хора, взема решение за бъдеща професия. Той, след като благоразумно получи препоръчително писмо, отива да влезе в училището за водолази.

5. Експлозивна блондинка (2017)

Образ

Режисьор:Дейвид Лейч.

Нестабилната ситуация в Берлин през есента на 1989 г. привлича вниманието на разузнавателните служби от различни страни. Първата жертва на игрите на тайните служби е английският агент Гаскойн. Той беше застрелян от офицер от КГБ Бахтин, в чиито ръце беше изключително важен списък на всички нелегални агенти, действащи на територията на Берлин.

Най-добрите сили на MI6 в лицето на секси и безстрашен агент Лорейн Бротън са изпратени да търсят ценен микрофилм. Героинята има много работа в града: в допълнение към списъка, тя трябва да разбере двоен агент на британското разузнаване, определен Satchel, да се срещне с контакт Percival, да организира отстраняването на служител на Stasi и също така периодично да се ангажира в конфронтация с местната полиция и КГБ.

6. В долината на Ела (2007)

Образ

Режисьор:Пол Хагис.

Ханк Диърфийлд, пенсиониран военен полицай, получава обаждане от звеното на сина си Майкъл. Както се оказа, младият мъж се завърна от Ирак и, вече в Съединените щати, напусна базата преди няколко дни, отивайки в самоволна.

Баща, който е загубил най-големия си син по време на военно учение в миналото, веднага тръгва да разследва обстоятелствата на изчезването на най-малкия. Той разговаря с ръководството и колегите на човека, но никой не знае нищо и най-изненадващото е, че не се стреми да разбере, вярвайки, че войникът просто е искал да се разходи след ужасите на Ирак.

Местната полиция също не възнамерява да организира издирвания, тъй като изчезналият не е цивилен, което означава, че случаят е под юрисдикцията на военните. Отчаян баща е отведен да помогне на местния детектив Сандърс.

7. Северна страна (2005)

Образ

Режисьор:Ники Каро.

Джоузи, след като отново вдигна ръка на верния си, събира малки неща и деца и се връща в дома на родителите. Бащата не е особено щастлив от пристигането на дъщеря си и настоява тя да се помири със съпруга си. В града героинята има лоша репутация: тя забременя на шестнадесет години от никой не знае кой. Сега, след като стана омъжена дама, според родителя, тя трябва да се държи тихо и скромно.

Josie има различно мнение по този въпрос. Тя вече няма намерение да търпи унижения и ще се грижи сама за себе си и за децата. След като научава от приятел, че жените, които работят в местната мина, получават прилични пари, тя си намира работа там.

Чарлийз Терон номинирана за Оскар за най-добра актриса.

8. Cider House Rules (1999)

Образ

Режисьор:Ласе Халстрьом.

Хоумър е израснал в сиропиталище. Той отдавна е свикнал да има много братя и сестри на различна възраст, за които да се грижи. Ръководителят на институцията д-р Ларч се отнася към Хоумър със специално внимание и топлина. Той дори го научи на всички тънкости на акушерството и планира в крайна сметка да прехвърли приюта в негови ръце.

Един ден млада двойка идва при д-р Ларч за аборт. Хубавата Кенди и нейният годеник Уоли привличат вниманието на Хоумър. Той решава да напусне стените на сиропиталището и да тръгне с тях към мечтите и друг живот, изпълнен с ярки цветове на приключения.

9. Head in the Clouds (2003)

Образ

Режисьор:Джон Дуйган.

Мокър, но много привлекателен човек случайно нахлува в стаята на студента Гай Мейлон. Тя моли да я приюти през нощта, а на сутринта да й помогне тихо да се измъкне от университета.Гай, очарован от дързостта и красотата на нов познат, не смее да й откаже. Ето как Джилда Бесе влиза в живота на главния герой и завладява сърцето му завинаги.

Момиче от заможно семейство, много свободен морал, бързо сменя хобита и партньори, пътува по света и не се тревожи много за това, което се случва наоколо. Тя живее за моментни удоволствия, а Гай понякога не разбира и не приема лекомислието й на фона на избухналата война в Европа и страданията на хората.

Има обяснение за това поведение, но Джилда предпочита да го запази за себе си.

10. Скандал (2019)

Образ

Режисьор:Джей Роуч.

Бившата водеща на Fox News Гретхен Карлсън обвинява своя шеф Роджър Айлс в сексуален тормоз. След уволнението си тя поведе цяла кампания срещу грешния работодател, а други служители на канала също започнаха да признават, че има случаи на тормоз.

В същото време младото момиче Кайла Посписил (бивш асистент на Гретхен), уверена и амбициозна, се опитва да изгради кариера в канала и се изправя пред всичко, с което се бори нейният уволнен ментор.

Противоречивата медийна империя на г-н Айлс изглежда скоро ще приключи.

Чарлийз Терон номинирана за Оскар за най-добра актриса.

Популярна тема