Най-добрите филми и анимационни филми на Тим Бъртън: списък с топ 10 на най-популярните му произведения

Съдържание:

Най-добрите филми и анимационни филми на Тим Бъртън: списък с топ 10 на най-популярните му произведения
Най-добрите филми и анимационни филми на Тим Бъртън: списък с топ 10 на най-популярните му произведения
Anonim

Тим Бъртън е известен американски режисьор и аниматор. От детството си той беше голям фен на киното, предпочиташе научната фантастика и филмите на ужасите, а също така обичаше да създава куклени анимационни филми. По-сериозни стъпки в тази посока прави в Калифорнийския институт по изкуствата, където снима късометражни и анимационни филми.

Днес режисьорът е собственик на свой уникален стил: творбите му или потапят зрителя в готическия здрач, или в яркия свят на магията, неговият сюжет е сюрреалистичен и естетичен, героите му са ексцентрици в екстравагантност костюми. Можете да се потопите в атмосферата на мрачна лудост, като гледате топ 10 на най-добрите филми и анимационни филми на Тим Бъртън от нашия списък.

Големи очи (2014)

Образ

Маргарет напуска съпруга си. Тя взема дъщерята на Джейн и отива в Сан Франциско. В града на героинята й е трудно. Краят на 50-те е и работата на жената е да се грижи за семейството си, а не да ходи да търси работа. Маргарет решава да стане уличен артист.

Съдбата я отвежда при Уолтър Кийн. Тя рисува портрети на деца с големи очи, а той непретенциозни пейзажи от парижки улици. Двойката скоро ще се ожени. Благодарение на редица обстоятелства, както и на предприемаческия дух на Уолтър, картините на Маргарет придобиват популярност и се разпространяват по света. Финансовото благосъстояние на семейството расте, а с това нарастват и съмненията в героинята: съпругът си е присвоил авторството на произведенията, които тя рисува толкова вдъхновено.

Батман (1989)

Образ

Мафиотът Карл Грисъм се стреми да подчини целия Готъм, а прокурорът Харви Дент и комисар Гордън възнамеряват да спрат злодея. Изглежда, че са намерили сродна душа - мистериозен мъж в костюм на прилеп се изправя независимо срещу местната престъпност.

Грисъм нарежда да се разправят с най-близкия си помощник Напиер, който е предал доверието му. Сблъсъците се провеждат в химически завод и Батман пристигна навреме за тях. В разгара на битката Напиер пада в котел с химикали и всички го приемат за мъртъв. Злодеят обаче успява да оцелее - сега обаче той е обагрен във всички цветове на дъгата и е усмихнат от ухо до ухо, но Батман най-накрая има достоен противник.

Beetlejuice (1988)

Образ

Семейство Мейтланд, Адам и Барбара, са в страхотно настроение. Предстоят две седмици ваканция, която те възнамеряват да прекарат в стените на любимия си дом. Те отиват в магазина, за да купят различни дреболии, необходими за домакинството, но по пътя катастрофират и умират. Въпреки това, по някаква неизвестна причина, двойката не отива в ада или рая. Мейтланд просто се връщат в хижата си. Тяхната радост няма граници, дори животът под формата на призраци не ги притеснява особено.

За съжаление, семейство от плът и кръв скоро се нанася в имението. Адам и Барбара не искат да споделят дома си с външни хора. Те плашат новите наематели по всякакъв начин, но нямат успех по този въпрос. След това решават да се обърнат към главния екзорсист, Бийтълджус.

Голяма риба (2003)

Образ

Едуард Блум продължаваше да разказва истории за своите невероятни приключения на сина си Уил. Така например един ден той събра смелост и научи от вещица със стъклено око за последния си ден. И по някакъв начин се сприятели с гиганта Карл и го накара да работи в цирка. И стотици други истории като тази. Докато порасна, момчето започна да осъзнава, че повечето от историите са просто измислица. Когато млад мъж на собствената си сватба чу друга басня на родител, той се ядоса и спря да общува с него цели три години.

Въпреки това, едва научавайки за болестта на баща си, Уил се втурва към родния си край. Той възнамерява да подкрепи своя любим човек и все пак да разбере коя от историите на Едуард е истина и коя е измислица.

Sweeney Todd, Бръснарят демон от Флийт Стрийт (2007)

Образ

Г-н Баркър се завръща в Лондон след години отсъствие. Някога тук той си свил уютно гнездо, в което се грижила прекрасната му съпруга и растяла чаровната дъщеричка Йоана. Въпреки това съдия Търпин също оцени красотата на съпругата си. Той, с помощта на съдия-изпълнител Бамфорд, изфабрикува обвинения срещу Баркър - последният получава петнадесет години затвор.

Веднага щом стъпва на родна земя, героят разбира, че съпругата му вече не е жива, а същият съдия сега се опитва да спечели благоразположението на порасналата Йоана. Баркър решава да си отмъсти. Той става господар на бръснарницата и променя името си на Суини Тод. Мъжът търпеливо чака на прага си съдията и съдебния изпълнител, на които е готов да изпробва колекцията си от отлични бръсначи.

Corpse Bride (2005)

Образ

Ван Дортс и Евърглотите решават да се оженят, като оженят децата си. Едно семейство е направило състояние в търговията с риба и мечтае да стане благородник. Вторият, напротив, е на ръба на разрухата, но от аристократично семейство. Първата среща на младите, Виктор и Виктория, върви добре: героите се влюбват един в друг.

По време на сватбената репетиция обаче възниква неудобна ситуация: младоженецът не може да произнесе брачната клетва правилно. В отчаянието си той бяга в гората и там казва думи, ясно и уверено, а пръстенът отива при най-близката кучка, което в комбинация се оказва ръката на мъртва булка. Момичето толкова дълго чакаше истинската любов, че без повече приказки завлече неочаквано появилия се младоженец в царството на мъртвите.

Sleepy Hollow (1999)

Образ

Икабод Крейн, новатор в разследването на престъпления, е изпратен да разкрие мистерията на селището Слийпи Холоу: жителите му редовно губят главите си.Мъжът се запознава с местната легенда за Конника без глава, брутален убиец, който е бил лишен от живота си и търси отмъщение. Крейн решава да свърже логиката и здравия разум, но случващото се наоколо го кара да мисли за мистичния фон на събитията. Героят започва да се съмнява във всеки един от жителите. Той се влюбва в дъщерята на банкера Катрина, но дори тя му изглежда подозрителна.

Ед Ууд (1994)

Образ

Театралната кариера на Ед Ууд не потръгна. Главният герой обаче не е свикнал да се отказва. В крайна сметка все още има светът на киното, където наистина ще бъде оценен. Той посещава продуцента Джордж Вайс и заявява желанието си да работи с него. На Вайс, честно казано, не му пука за посетителя: той безуспешно се опитва да придобие правата да заснеме филм за първия мъж, който смени пола.

Ed не вижда проблем в това. Ако темата е толкова актуална, тогава той сам ще може да напише сценария. Освен това, ако е необходимо, той ще седне на режисьорския стол, защото знае всичко за травеститите, тъй като самият той принадлежи към тях.Ууд ще може да намери приличен актьорски състав. Например, съвсем наскоро той се запозна с избледняла звезда от жанра на ужасите. В крайна сметка той сам може да въплъти централния герой на екрана.

Чарли и шоколадовата фабрика (2005)

Образ

Шоколад е наистина вълшебна дума за всяко дете, да не говорим за цяла шоколадова фабрика, където нейният собственик Уили Уонка обещава да покани няколко късметлии. Условието за посещение на вкусна институция е просто: трябва да намерите златен билет в шоколадов блок. Общо са пет. Детето, което стане собственик на един от тях, ще може да се запознае с производството на деликатеса, както и да го опита, а най-добрият гост ще получи специална награда.

И сега петима любители на сладкото от различни части на света пристигнаха в желаната фабрика. Момчетата и момичетата ще бъдат в очакване на голямо разнообразие от изкушения от шоколадови реки до желирани банки.Някои стават жертва на собствената си слабост, други на алчност и само един от тях е в очакване на чудесна изненада.

Edward Scissorhands (1990)

Образ

Създание на име Едуард вегетира само в стените на замъка. Изглежда почти като човек, но нямаше късмет с ръцете си: ученият, който го създаде, умря, без да завърши творението си. Тук Едуард седи сам, криейки нелепи ръце-ножици от света. Г-жа Богс, която живее в близкия град, решава да вземе участие в съдбата на беден млад мъж и го посреща в собствения си дом.

Скоро героят ще намери нещо по свой вкус и ръцете на ножиците ще му помогнат в това. Той ще направи много оригинални прически за храсти, кучета и жени и веднага ще стане популярен сред местните. Едуард се влюбва в красивата Ким, дъщерята на г-жа Богс. Момичето вече си има гадже, а той възнамерява сериозно да подразни плашилото от замъка.

Популярна тема