Учените публикуваха най-подробните изображения на повърхността на Слънцето. Това е важно откритие, но всички в мрежата само се смеят

Съдържание:

Учените публикуваха най-подробните изображения на повърхността на Слънцето. Това е важно откритие, но всички в мрежата само се смеят
Учените публикуваха най-подробните изображения на повърхността на Слънцето. Това е важно откритие, но всички в мрежата само се смеят
Anonim

Пресслужбата на Националната научна фондация на САЩ публикува нещо невероятно онлайн. Американският телескоп NSF Daniel K. Inouye, разположен на хавайския остров Мауи, направи най-подробните и качествени изображения на Слънцето в историята. На публикуваните фото и видео материали се разграничават обекти с площ до 30 кв. км.

Припомнете си, че самото Слънце има гигантски размери: 1,4 милиона километра и се намира на разстояние от 149 милиона километра от Земята.

Човечеството е почти близо до Слънцето

Образ

Ето как изглежда повърхността на Слънцето в движение. Много пристрастяващо

Слънчевият телескоп Inouye на NSF предоставя безпрецедентни близки планове на слънчевата повърхност, но в крайна сметка ще измерва слънчевата корона – не е необходимо пълно слънчево затъмнение.

Още: https://t.co/UsOrXJHaY1 SolarVision2020 pic.twitter.com/DO0vf9ZzKC

Слънчевият телескоп Inouye на NSF предоставя безпрецедентни близки планове на слънчевата повърхност и в крайна сметка ще изследва слънчевата корона - вече не изисква пълно слънчево затъмнение.

На видеото можете да се насладите на "кипенето" на плазмата, която покрива цялата повърхност на Слънцето.

Това е пълното изображение

Образ

Клетките на снимката са най-малките области на Слънцето, които човечеството може да види в момента. Средно мехурчетата са сравними по размер с американския щат Тексас. Площта на най-малките клетки е около 30 кв. км.

И тук е същият слънчев телескоп NSF Inouye, на който са направени снимките и видеото

Образ

Намира се на надморска височина от около 3 км и е оборудван с огромно огледало с диаметър 4 метра.

Изображенията са от голяма стойност за науката

Образ

Изображенията на повърхността на Слънцето не са необходими в името на огнената красота. Тяхното изследване ще помогне на учените да разберат процесите, протичащи на горещо небесно тяло. В крайна сметка някои от тях хипотетично могат лесно да унищожат живота на Земята.

Ако подходите към въпроса по-малко категорично, тогава капризите на Слънцето могат да повлияят на радиокомуникациите и електрическите мрежи, а също така да представляват опасност за екипажа на МКС и да променят орбитите на изкуствените спътници на Земята.

Изучаването на причините за изригвания и други процеси на повърхността на Слънцето, както и изучаването на слънчевата корона ще помогне на астронавтите да се научат как да предсказват космическото време.

В момента обаче важността на събитието е засенчена от вицове за него

Образ

Ето с какво се сравняват новите снимки на Слънцето

Образ Образ Образ Образ

Това не е просто храна, това са препратки към поп културата

Образ Образ

Всъщност това е неправилно. Слънцето изглежда като бебе, ако го погледнете отблизо. pic.twitter.com/QNf7yNrnAA

Всъщност това не е вярно. Отблизо Слънцето изглежда като лице на бебе.

Шегата настрана, но тези снимки са истински научен пробив! В крайна сметка, колкото повече експерти знаят за Слънцето, толкова повече събития, свързани с него, ще могат да предскажат.

Човечеството не може да бъде безразлично към Слънцето, защото нашето съществуване зависи от неговото благополучие.

Популярна тема