Карикатури, подобни на "Gravity Falls": списък с топ 10 на най-добрите анимационни сериали с подобна атмосфера и стил

Съдържание:

Карикатури, подобни на "Gravity Falls": списък с топ 10 на най-добрите анимационни сериали с подобна атмосфера и стил
Карикатури, подобни на "Gravity Falls": списък с топ 10 на най-добрите анимационни сериали с подобна атмосфера и стил
Anonim

Анимационните сериали отдавна са престанали да бъдат домейн на децата. Съвременните аниматори създават проекти, предназначени за публика от всички възрасти. Много привидно „само анимационни филми“са толкова успешни, че се превръщат в многосезонни епоси, като най-популярните телевизионни сериали.

Създателите се опитват да внесат реалностите на съвременния живот в сюжета и най-важното е, че анимационните герои могат лесно да бъдат изпратени на най-невъобразимите пътешествия, внасяйки елементи на фантазия, магия, ужас, приказки, романтика в историята.

Пример за това може да бъде успешният анимационен сериал Gravity Falls, който разказва за близнаци, дошли в странен град за празниците, чиито тайни главните герои ще трябва да разкрият в продължение на два сезона. Ето списък с други особено популярни и вълнуващи анимационни филми, подобни на Gravity Falls.

1. Рик и Морти (2013-…)

Образ

Създатели:Джъстин Ройланд, Дан Хармън.

Морти е обикновен тийнейджър, живеещ в обикновено американско семейство, посещаващ училище, не блести с таланти, страдащ от много комплекси и въздишащ по красива съученичка. Човекът обаче имаше късмет с дядо си, който озарява сивото му ежедневие с невероятните си експерименти и пътешествия.

Рик е брилянтен, но малко луд учен в напреднала възраст, активно продължаващ трескавата си изследователска дейност. Той запознава внука си с нея, като го завлича във всички краища на Вселената и го принуждава да се включи в приключения с междугалактическо значение.

2. Време за приключения (2010-2019)

Образ

Създател:Pendleton Ward.

В магическо място, наречено Ооо (или Ооо), живеят няколко неразделни приятели: момчето Фин и кучето Джейк. Тийнейджър със смело и добро сърце и куче с невероятна способност да променя размерите са винаги готови да помогнат на жителите на земята.

Населението на Ooh е много колоритно: от принцеси и крале до еднорози и роботи, така че главните герои не се отегчават, приключенията ги очакват на всяка крачка. Някога е имало планетата Земя, но поради ядрена война външният й вид се е променил, населението е мутирало, с изключение на няколко късметлии, а светът е пълен с необичайни същества и магия.

3. Steven Universe (2013-2019)

Образ

Създател:Ребека Шугар

За да защити планетата от всякакви неприятности и натрапници е екип от жени воини с кодово име Crystal Gems. Гранатът, аметистът и перлата са с извънземен произход и благодарение на силата на своите камъни са в състояние да устоят на всяка заплаха.

Тийнейджърът Стивън става новобранец в отряда. Той също е скъпоценен камък, но само наполовина, тъй като баща му е обикновен простосмъртен музикант. Камъкът на момчето е розов кварц. Стивън ще трябва да работи усилено и да се научи как да управлява необикновените си способности, за да помогне на колегите си да се изправят срещу чужди нашественици и да продължи делото на майка си.

4. Редовно шоу (2009-2017)

Образ

Създател:Джеймс Куинтел.

Две гърди в началото на двайсетте, сойката Мордекай и миещата мечка Ригби, живеят и работят в градския парк.Приятелите се отличават с небрежност и мързел, така че задачите на шефа Бенсън, машината за дъвки на непълен работен ден, се изпълняват неохотно и небрежно.

Двойката е ужасно отегчена да върши рутинна работа като подреждане на столове и чистене. Много по-интересно е например да летите до Луната, за да посетите чудовище или да съживите зла слот машина, която иска да изпепели целия квартал. Добре, че в парка е пълно с други по-отговорни и мили персонажи, които успяват да помогнат на несериозни колеги от беда.

5. Отвъд плета (2014)

Образ

Създател:Патрик Макхейл.

Братята Вирт и Грег попадат в мистериозна гора, опитвайки се да излязат от нея и да се върнат у дома. Тази задача се оказва много трудна, тъй като мистериозното място е обитавано от различни същества, които преследват собствените си цели и не са много склонни да оставят героите да отидат в света на обикновените хора.

Wirt, най-големият от братята, е донякъде скептичен и меланхоличен, но Greg е пълен с енергия и оптимизъм, приемайки случващото се като едно голямо вълнуващо приключение. Момчетата трябва да направят много добри дела, да научат вкуса на предателството и силата на истинското приятелство, а също така да се включат в дуел с главния злодей на омагьосаната гора на име Звяра.

6. Най-смелите воини (2012)

Образ

Създател:Pendleton Ward.

Четирима смели ученици Дани, Бет, Крис и Уолоу бродят из вселената, приемат молби от извънземни от различни страни в беда и спешно излитат, за да помогнат.

Всеки ден на тийнейджърите е изпълнен с незабравими приключения и случки. Те често решават проблеми от междугалактическия план по много особен начин: с помощта на емоции. Всеки от техните приятели е оборудван със специално оръжие, но основното е силата на доброто и истинско приятелство.Момчетата носят със себе си изключително положително послание, пред което всички злодеи отстъпват.

7. Star Princess and the Forces of Evil (2015-2019)

Образ

Създател:Дарон Нефски.

Принцеса Звезда Пеперуда почти подпали магическото си кралство с магически рафт и беше заточена на планетата Земя от родителите си за образователни цели.

Там момичето попада в обикновено американско училище и среща обикновено момче Марко, но приключенията на тази двойка далеч не са тривиални. В края на краищата, героинята е безразсъдна и безстрашна, има вълшебна пръчка в арсенала си, което означава, че е време да се впусне в пътуване през различни измерения.

Марко винаги е искал да се отърве от тихата си роля и копнееше да се изправи пред опасност. Принцесата ще им осигури отмъщение за скромния младеж.

8. Хилда (2018)

Образ

Създател:Luke Pearson.

Хилда живее в долина сред дивата природа, далеч от суетата на града и хората. Майка й отдавна иска да се премести в най-близкото селище, наречено Тролберг, където дъщеря й най-накрая да намери приятели, но момичето не иска да напусне любимото си място, където се случват много невероятни неща и живеят много невероятни същества. йени

Къде, ако не тук, има възможност да летите на въртящи се върхове, да срещнете гигант и да чуете неговата невероятна история за любов и вярност, да спорите с дънер, който нагло посещава без предупреждение, и да се изправите срещу елфи, които искат да изгони Хилда от долината.

9. Разочарование (2018-…)

Образ

Създател:Мат Грьонинг.

Средновековната принцеса Бийн никога не е била известна с добри обноски. Груб човек винаги не е бил против да изпие чаша в таверна и да играе карти, тя предпочиташе удобни мъжки дрехи пред елегантни рокли, сприятели се с елф и демон, но като всяко момиче мечтаеше за голяма и ярка любов.

Кралят искаше да омъжи непокорната дъщеря за своя собствена изгода и намери подходящ кандидат. Бийн възнамерява да се отърве от омразния годеник по всякакъв начин. Тя решава да изпрати принца на ергенското парти с русалките.

10. Финиъс и Фърб (2007-2015)

Образ

Създатели:Дан Повенмайър, Джеф „Суомпи“Марш.

Момчетата Финиъс и Фърб са на не повече от десет години, но по отношение на изобретателността и изобретателността ще дадат шансове на всеки възрастен. Няма такъв проект, който да не могат да реализират. Те са в състояние да поправят машината на времето, да обикалят света, да изграждат гигантски структури и дори да организират смяната на сезоните.

Момчетата имат домашен любимец, птицечовката Пери, която води двойнствен живот като таен агент, а също така има по-голяма сестра, която се опитва да каже на майка си за шегите на момчетата, но всичките й опити се провалят.

Бонус: DuckTales (2017)

Образ

Създатели:Карл Баркс, Джимне Махон, Фред Улф.

Доналд Дък изпраща изпадналите извън контрол племенници Били, Уили и Дили в къщата на своя чичо Скрудж Макдък. Богатият и своенравен Скрудж, който не търпи шум и безпорядък, заключва момчетата в килера. Пъргавите и съобразителни момчета обаче бързо намират изход и започват да изследват имението.

Те откриват, че роднината им има не само планини от пари, но и много много редки вещици от минали пътувания, които, не без участието на млади мъже, изведнъж оживяват и преобръщат всичко.Собственикът на къщата не бърза да изгони момчетата. Той си спомня славните дела от миналите дни и решава да тръгне отново на приключение с Били, Уили и Дили.

Като начало, екипът е на път към съкровищата на Атлантида.

Популярна тема