В мрежата има теория, че момче джудже, което е било тормозено в училище - 18 годишен актьор Защо не е така

Съдържание:

В мрежата има теория, че момче джудже, което е било тормозено в училище - 18 годишен актьор Защо не е така
В мрежата има теория, че момче джудже, което е било тормозено в училище - 18 годишен актьор Защо не е така
Anonim

"Жертвата, която се оказа ловец" - такъв обрат на събитията се е случвал повече от веднъж не само в киното и литературата, но и в реалния живот. Много потребители на мрежата са дали прякора на Куадън Бейлс, 9-годишно австралийско момче джудже, чието сърцераздирателно видео завладя интернет в края на миналата седмица.

Разкриваме защо теорията, че Куадън всъщност е 18-годишен изнудвач, няма нищо общо с истината.

Какво момче?

Образ

9-годишният Куадън Бейлс от Куинсланд, Австралия е бил унижаван в училище заради джуджетата си.

Майката на Куадън, Ярака, публикува онлайн видео на него в сълзи, в което казва, че иска да се самоубие. Тя направи видеоклип, за да привлече общественото внимание към проблема с тормоза, използвайки примера на детето си.

Видеото стана вирусно с няколко десетки милиона гледания. Момчето и неговото искрено отчаяние трогнаха хората по света, след което започна мащабна акция в подкрепа на Куадън.

Известни спортисти започнаха да го канят на мачове, комикът-джудже Брад Уилямс вече е събрал повече от 470 хиляди долара за момчето, за да изпрати него и майка му в Дисниленд, Хю Джакман и други известни хора записаха видео съобщения в подкрепа на него. Можете да прочетете повече за историята на Quaden Bales тук.

Каква е основата на теорията, че Куадън е 18-годишен актьор, който изнудва пари от хора

Образ

Проучено от Buzzfeed News.

1. Снимка от предполагаемия му 18-ти рожден ден

Образ Образ

2. Снимка на Quaden с пари, знаменитости и коли

Образ

Показват нещастното момче уверено и дори надуто. Това изображение противоречи на това, което хората са видели в този видеоклип на майка му.

Снимки, взети от профила на Quaden в Instagram, който вече е изтрит. Харесайте профила на майка му, оригиналното видео от нейната Facebook страница, както и групата „Stand Tall 4 Dwarfism“в подкрепа на Quaden в същия Facebook. Това също изглежда много подозрително.

3. Появи се информация, че Куадън е актьор

<iframe<img src=""images/001/image-2413-6.jpg"

"

По-късно авторът се извини за всичките си фалшиви аргументи, като засне друго видео, но за разлика от това видео (то беше повторно качено и оригиналът имаше повече от милион гледания), почти никой не го видя. И информацията успя да проникне във всякакви медии.

Quaden наистина има актьорски профил в сайта starnow, но там пише, че момчето е на 8 години и като цяло актьорската му игра е свързана с телевизионни програми за нанизъм, заснети преди 2 години.

Защо тази теория е грешна?

Изображение alt=

Quaden е на абсолютно 9 години и има ясни доказателства за това, които могат да бъдат намерени в Интернет.

1. Снимки на майката на Куадън във Facebook

Снимките са взети от вече затворения Facebook профил на майката на Quaden. През 2011 г. момчето наистина изглеждаше като едногодишно дете.

Настоящият образ на момчето в социалните мрежи изглежда предизвикателен заради любовта на Куадън към рапърите, за която самият той говори в интервю. И в това той не се различава от другите деца на неговата възраст, живеещи в наше време.

2. Телевизионно шоу за джуджета по австралийска телевизия

<iframe<img src=""images/001/image-2413-1.png"

"

Една от онези програми, които накараха момчето внезапно да бъде наречено актьор. Това е 2015 г. Куадън е на 4 години тук и определено е във видеото. Съответно през 2020 г. момчето трябва да е на 10 години (през декември), но със сигурност не на 18.

3. Снимката с числото "18" е направена на рождения ден на братовчед му

Изображение alt=

Що се отнася до изтритите профили в социалните мрежи - това се дължи на факта, че в коментарите към снимките на Куадън и семейството му започнаха да се появяват обвинения във всичко изброено, заплахи и усмивки. Оказа се, че Quaden започва да се трови не само в живота, но и онлайн.

4. Куадън и семейството му нямат нищо общо с набирането на средства

Лелята на Куадън (майката на братовчед на същото 18-годишно момче) каза, че американският комик Брад Уилямс събира пари за Дисниленд единствено по своя инициатива.

Просто някакъв американски комик се обърна към нас. Никога преди не го бяхме срещали.

И самите пари, които Куадън гордо държи на снимката, той е събрал сам и те ще отидат за благотворителност в помощ на животните, засегнати от пожарите в Австралия.

Така че Quaden не е инфлуенсър, измамник или актьор

Образ

Той е 9-годишно дете, което вече е преминало през много трудни моменти. Освен това е щастливо дете, за чиито проблеми е чул целият свят. Свят, който също реши да му помогне.

Това е история за доброта, а не за подла лъжа.

Популярна тема