Сиво или лилаво? Австралиец си купи килим хамелеон и се опитва да разбере какъв е цветът му

Съдържание:

Сиво или лилаво? Австралиец си купи килим хамелеон и се опитва да разбере какъв е цветът му
Сиво или лилаво? Австралиец си купи килим хамелеон и се опитва да разбере какъв е цветът му
Anonim

Помните ли тази рокля? Който? Е, чийто цвят раздели всички на две: едни го видяха като синьо-черен, а други го видяха като бяло-златен. По тази тема избухнаха спорове, в които беше възможно да се загубят приятели, кипяха сериозни страсти. В крайна сметка остава само да приемем факта, че всички сме различни и също така възприемаме света по различен начин. Но оттогава касичката с илюзии се попълни и днес ще има още една.

Австралиец си купи килим и не знае какъв цвят е

Образ

Австралиецът Айслин Джеймс използва социалните медии, за да помогне на хората да намерят истината. Според Mirror тя е купила за 9,99 австралийски долара (430 рубли) хубав светлосив килим. Поне така си мислеше. И тогава съпругът дойде и попита защо има лилав килим в банята. Айслин отиде да погледне и да, сянката му беше лилава!

Жена го мислеше за сив, но у дома той се превърна в люляк

Образ

И така тя се обърна към Facebook��, за да разбере дали килимът наистина изглежда различно на естествена и изкуствена светлина, или вече започва да полудява? В крайна сметка тя искаше сив килим, а люлякът не й отиваше много. Но мненията бяха различни. Някой видя сиво и без намек за лилаво, някои казаха, че са се хванали на същия трик, купувайки според тях сив килим, който стана люляк у дома, а някой веднага забеляза коварен нюанс в магазина и затова не взе.

За сравнение в различна светлина

Образ

Тази разлика може наистина да се дължи на осветлението: при изкуствена светлина червените нюанси стават по-видими, което прави килима да изглежда лилав. Може би производителят ще изясни ситуацията? Не, те отговарят уклончиво, че постелките се предлагат в шест цвята, като сред тях има както люляково сиво, така и сребристо сиво. Но ако Aislinn не хареса избора си, тя може да го върне в магазина.

Какво виждате? Какъв цвят е килимът?

Популярна тема