Филми, подобни на "Kholop" 2019: списък с най-добрите филми от различни страни с подобни сюжети и техники

Съдържание:

Филми, подобни на "Kholop" 2019: списък с най-добрите филми от различни страни с подобни сюжети и техники
Филми, подобни на "Kholop" 2019: списък с най-добрите филми от различни страни с подобни сюжети и техники
Anonim

Домашното кино в края на 2019 г. бе белязано от отлична комедия, която руската публика прие с ентусиазъм, което позволи на филма да надмине лидерите от предишните години в приходите в бокс офиса. Това още веднъж доказва, че правенето на филми от този тип понякога е много по-изгодно и ефективно от блокбъстъри или монументални филми за събития от руската/съветската история.

"Холоп" разказва историята на нагъл и разглезен син на олигарх, който е изпратен за превъзпитание в Русия по време на крепостничеството.Сюжетните обрати като този винаги са били завладяващи и непредвидими: героите са поставени в необичайни за тях обстоятелства или в съвсем различен период от време и зрителят гледа с удоволствие как те излизат от масата комични и не много ситуации, опитвайки се да върнете всичко към нормалното.

Каним ви да се запознаете с нашия списък с филми, подобни на Холопа, където се използват сходни сюжетни или идеологически характеристики.

1. Шоуто на Труман (1998)

Образ

Режисьор:Питър Уиър.

В малкото и уютно градче Sihewen живее млад мъж на име Труман. Той има хубава къща, красива жена и безпрашна работа. Майката на главния герой очаква с нетърпение пристигането на внуците си, но Труман има други мечти: той иска да отиде на Фиджи, но различни препятствия му пречат да избяга от града и да направи пътуването.

Въпреки това, това не е машинация на съдбата, а просто внимателно написан сценарий, според който нищо неподозиращият Труман, под зоркия поглед на скрити камери, живее живота си в града, обитаван изключително от актьори и обзаведен с пейзажи, които се променят сякаш с магия, а милиони хора от другата страна на екрана следят внимателно всяка стъпка на главния герой на шоуто.

2. Ние сме от бъдещето (2008)

Образ

Режисьор:Андрей Малюков.

Четиримата си изкарват прехраната, като разкопават местата, където са се водили военните действия по време на Великата отечествена война, с надеждата да намерят ценни неща и да ги продадат изгодно. Младите хора си прекарват страхотно сред природата, преплитайки търсенето с пиене на алкохол и глупости.

Внезапно се натъкват на землянка с останки от войници и неща. Освен всичко друго, момчетата намират доста изтъркани документи със собствените си снимки и фамилии. Не вярвайки в такова съвпадение и искайки бързо да изтрезнеят, момчетата се потапят във водите на езерото.

Ситуацията обаче става още по-объркваща: излезли на брега, четиримата се оказват в епицентъра на истински битки между съветски войници и германски нашественици.

3. Игра (1997)

Образ

Режисьор:Дейвид Финчър.

Богатият банкер Никълъс Ван Ортън живее в огромно имение с икономка. Той се раздели със съпругата си и не приветства особено по-малкия си брат Конрад. Главният герой прекарва 48-ия си рожден ден сам. Конрад, който иска да внесе нови емоции и дух на авантюризъм в живота на Никълъс, му дава сертификат от необичайна компания, която организира индивидуална игра за всеки клиент.

Никола решава да участва в подобно събитие, но след преминаване на серия от тестове, неочаквано е отхвърлен от компанията без обяснение. От този ден обаче в живота на човека започват да се случват невероятни неща и всеки ден поражда нови и нови проблеми.Главният герой ще трябва да разбере дали това е част от нечия игра или от суровата реалност.

4. Pleasantville (1998)

Образ

Режисьор:Гари Рос.

Тихият и скромен млад мъж Дейвид предпочита да прекарва вечерите си в гледане на черно-бял сериал, който разказва за живота на добре възпитаното семейство Паркър. Сестра му Дженифър е повече по купоните и смелите начинания. Благодарение на усилията на телевизионен магьосник, тийнейджърите се озовават в екранния черно-бял град Плезантвил като деца на семейство Паркър.

Не можете да си представите по-идеално място: тук мъжете са трудолюбиви, жените са домакини, а децата са прилежни. Установеният ред на нещата е нарушен от Дженифър. Тя започва да има афера с местно момче и отива отвъд целомъдрената целувка.

Момиче поставя началото на верига от събития, които безвъзвратно променят лицето на града, пребоядисвайки го от черно и бяло във всички цветове на дъгата.

5. Иван Василиевич сменя професията (1973)

Образ

Режисьор:Леонид Гайдай.

Шурик активно се занимава със създаването на машина на времето, като периодично изключва цялата многоетажна сграда и вбесява домоуправителя Бунша и съпругата му. Един прекрасен ден експериментът беше успешен: изобретателят успява да отвори портал от собствения си апартамент към покоите на Иван Грозни.

В резултат на объркването истински цар от миналото влиза в апартамента на Шурик и през шестнадесети век той хвърля Бунша, който има поразителна прилика с Грозни, както и крадеца Жорж Милославски.

Машината на времето се поврежда и героите, останали в различни времеви периоди, ще трябва да покажат забележителна изобретателност и да преминат през много приключения, докато Шурик претърсва града в търсене на нови транзистори.

6. Последният герой (2017)

Образ

Режисьор:Дмитрий Дяченко.

Иван си намери много печеливша професия. Работи като магьосник. Умен и изобретателен човек активно посещава различни предавания, където с помощта на хитрост изненадва публиката с необикновените си способности, а също така помага да се установи личният живот на богати дами с помощта на магьосничество.

Съпругът на един от клиентите, искайки да „благодари“на измамника, организира истинско преследване на главния герой. Иван намира убежище във водния парк и неочаквано през тръбата на водната пързалка се озовава в магическите земи на Белогорье.

Млад мъж ще трябва да се срещне с героите от руските приказки, да се бори със злото, да се изправи срещу истинска магия, да намери любовта и да научи тайната на своето раждане.

7. Groundhog Day (1993)

Образ

Режисьор:Харолд Рамис.

Фил Конърс говори ежедневно за времето на един от каналите на Питсбърг. Тази професия отдавна притеснява главния герой и той постепенно се превърна в циничен и безразличен човек към всичко, което се случва.

Като истинско наказание, той предприема командировка до малък град, където на 2 февруари се празнува Денят на мармота. Известното животно предсказва дали жителите да очакват ранна пролет или дълга зима. Фил отива на това мрачно събитие за четвърти път.

Той снима репортаж за поредния Ден на мармота и бърза да напусне града, но виелица го принуждава да остане тук още един ден. Изненадващо, събуждайки се на следващата сутрин, мъжът разбира, че се е върнал на 2 февруари и събитията се повтарят точно от предишния ден. Какво е: помътняване на разума или цинична шега на съдбата?

8. Характер (2006)

Образ

Режисьор:Марк Форстър.

Животът на Харолд Крик е премерен и монотонен. В продължение на много години той работи като данъчен агент, приятел е със света на числата и дори преместването на четката за зъби сутрин произвежда строго определен брой пъти. В монотонното ежедневие на главния герой внезапно в главата му се намесва женски глас, който ясно и уверено разказва на Харолд за неговия сив и незабележителен живот.

Особено неприятни са коментарите на непознатия относно наближаващата му смърт. Крийк се възстановява за среща с психиатър, но осъзнава, че проблемът му е от малко по-различно ниво.

Той се обръща за помощ към професора по литература Жул Хилберт.

9. Сбогом, Ленин! (2003)

Образ

Режисьор:Волфганг Бекер.

Кристиана Кернер, заедно с децата си Александър и Ариана, живее в ГДР и ревностно подкрепя идеите на социализма.През 1989 г. започват безредици по улиците на Берлин. Хората излизат с искане за демократични права и свободи. Случайно в редиците на протестиращите Кристиана забелязва сина си, който е отведен от органите на реда. Една жена има нервен срив.

Тя изпада в кома за дълги осем месеца. През това време лицето на Берлин се промени драматично. Капитализмът влезе в него с твърда крачка. Александър разбира, че подобна новина ще бъде много опасна за здравето на майка му.

Решава да предпази любимия си от притеснения и да представи ситуацията така, сякаш нищо не се е променило и ГДР все още върви по правилния път към комунизма.

10. Търговски места (1983)

Образ

Режисьор:Джон Ландис.

Борейки се със скуката, двама богати по-големи братя започват спор. Курсът е скромен: долар. Богатите решават да направят експеримент и да разберат какво ще се случи, ако един честен и успешен човек бъде лишен от всичко, изгонен през вратата и заменен с уличен ръкохватка.

Те решават да подложат собствения си мениджър Луис на такова сериозно изпитание. Мъжът е упоен и изпратен в затвора. Свободното място е заето от черния скитник Били. Луис скоро излиза от затвора, а Били получава лоши новини: той е просто марионетка и отново ще се върне на улицата.

Героите решават да действат заедно и да вбесят богатите.

Популярна тема