Сериал, подобен на "Supernatural": списък от 10 сериала, заснети като известния телевизионен епос

Съдържание:

Сериал, подобен на "Supernatural": списък от 10 сериала, заснети като известния телевизионен епос
Сериал, подобен на "Supernatural": списък от 10 сериала, заснети като известния телевизионен епос
Anonim

Филмите и телевизионните предавания, които разказват за необясними явления и мистериозни създания от другия свят, винаги вълнуват вниманието на публиката и я карат да следи обратите на сюжета с особен интерес. Съвременните създатели на сериали също са възприели тази тема и са много активни в раздаването на истории от този тип, наситени с елементи на ужас, мистика и фентъзи.

Един от най-успешните проекти в момента е телевизионната епопея "Supernatural". Сериалът, който разказва за двама братя, които активно се борят с проявите на зли духове, издържа 15 сезона.

Но ви предлагаме да отидете отвъд приключенията на семейство Уинчестър и да се запознаете със списък от десет не по-малко успешни истории, като тази – пълна с тайни и мистерии. Ето 10 предавания, подобни на Свръхестествено от 2005 г.

1. Досиетата Х (1993-2018)

Образ

Създател:Крис Картър

Ръководството инструктира Дейна Скъли да формира тандем с много странен агент на ФБР Фокс Мълдър. Известен е със силните си убеждения за съществуването на свръхестествени сили и активното събиране на доказателства в тази посока. Той не намира подкрепа сред колегите си, затова е принуден сам да подрежда инциденти, забулени в тайни и мрак в отдел, наречен „Досиетата Х“.

Дана е изпратена да бъде негов партньор, тъй като има изключително научен подход към бизнеса и трябва да представи цялата непоследователност на теориите на агент, очарован от извънземни.Въпреки това, още по време на съвместното разследване на първия случай, Скъли разбира, че в света има неща, които не подлежат на рационално обяснение, и изглежда, че агент Мълдър яде хляб на ФБР с причина.

2. Charmed (1998-2006)

Образ

Създател:Constance M. Burge

Пру и Пайпър живеят нормалния си живот, докато малката им сестра Фийби пристига от Ню Йорк. Енергичен и любознателен човек стига до семейния таван, където никой не е търсил дълго време, и открива там книга с магии. Изричайки една от тях, тя дарява трите сестри с магически таланти: телекинеза, способност за спиране на времето, прозорливост.

Пру, Пайпър и Фийби стават истински вещици, но с добри намерения. Силата на трите им дава способността да устояват на всяка заплаха от зли сили. Сестрите се застъпват за невинните и влизат в битки с магьосници и демони от всички ивици, а между битките се влюбват, женят се и имат деца.

3. Бъфи, убийцата на вампири (1997-2003)

Образ

Създател:Джос Уедън.

Тийнейджърката Бъфи идва в малкия град Сънидейл от Лос Анджелис с майка си. Нещата в старото училище не се получиха за младата дама, така че семейството реши да опита да започне живота от нулата на ново място.

Нетърпелива да намери приятели и да подобри оценките си, Бъфи идва на училище, но скоро осъзнава, че и тук няма да има лесен живот за нея. В края на краищата тя е специално момиче, надарено с необикновена сила и способност да унищожава вампири.

И тя не е попаднала в това училище случайно, защото именно тук се намира порталът, снабдяващ града със зли духове в големи количества, което означава, че момичето ще трябва да се въоръжи с дървен кол и знания от нов ментор, местен библиотекар, и влезте в още един двубой с вампири.

4. Smallville (2001-2011)

Образ

Създатели:Джери Сийгъл, Джо Шустър.

Метеоритният дъжд донесе много нещастия на град Смолвил, но донесе истинска радост на семейство Кент. Джонатан и Марта намират малко момче в поле по време на катаклизъм и го оставят в къщата си.

Кларк израства като силен и привлекателен млад мъж с необикновени способности. Той се справя добре в училище, приятел е със съученици и изпитва романтични чувства към красивата съседка Лана.

Джонатан разказва на осиновения си син за своя извънземен произход, а приятели споделят с него информация за странни неща, които се случват в града след метеоритния дъжд. В Смолвил се появиха много опасни герои с различни таланти, но сега има и свой собствен супергерой, който е в състояние да се застъпи за всеки жител.И името му е Кларк Кент.

5. Дневниците на вампира (2009-2017)

Образ

Създател:Джули Плек, Кевин Уилямсън

Елена и Джереми преживяват тежко смъртта на родителите си. Те останаха под грижите на леля Джена и трябва да намерят сили да се справят със загубата и да продължат напред. Елена споделя тъгата си в дневника си, а по-малкият й брат заглушава болката й с алкохол и наркотици.

Започва новата учебна година и в училище се появява мистериозен и много привлекателен младеж на име Стефан. Много момичета хвърлиха очи на очарователен непознат, но той направи избор в полза на Елена. Между младите хора веднага възниква взаимна симпатия и привличане, но момичето дори не подозира, че нейният обожател е вампир.

Стефан се опитва да започне нормален живот и да не се откроява от тълпата, но брат Деймън, който се е върнал към живота си, кръвожаден и отмъстителен, започва да обгръща града в мъгла от зло и насилие.

6. Heroes (2006-2010)

Образ

Създател:Тим Кринг.

Ученият Мохиндер Суреш решава да продължи работата на баща си, който се е занимавал с изучаването на хора със суперсили. Както се оказа, има доста от тях в нашия свят.

Ученичката Клеър си поставя тежки експерименти: тялото й е способно на бърза регенерация и момичето не се страхува от никакви щети. Художникът Айзък, под въздействието на наркотици, може да рисува платна, които разказват за бъдещи събития. Офисният планктон Хиро може да контролира пространството и времето, а политикът Нейтън може да лети.

Сестрата Питър копира талантите на близките герои. Стриптийзьорката Ники, поради раздвоение на личността, периодично се превръща в сестра близначка с невероятна физическа сила.

Всички тези уникални хора се учат да живеят с дарбата си сред най-обикновените хора.

7. Луцифер (2015-…)

Образ

Създател:Том Капинос.

Луцифер се отегчи да води ада. Той решава да се издигне на грешната земя и да стане управител на нощен клуб в Лос Анджелис. Демонът хареса работата: луксозни момичета и коли наоколо, алкохол и свобода от досадни адски задължения.

Внезапно едно от неговите протежета, секси певица, е простреляно пред него. Дяволът решава да открие и накаже престъпниците. Детектив Клои Декър пристига на мястото на трагедията. Решителната и принципна жена не попада под магията на Луцифер, както всички останали представители на нежния пол.

Заинтригуван от това развитие на събитията, главният герой се присъединява към детектива като партньор.

8. Грим (2011-2017)

Образ

Създатели:Дейвид Грийнуолт, Джим Куф, Стивън Карпентър.

Ник Бъркхард живее в Портланд, работи като детектив и се среща с прекрасната Джулиет. Мъжът е на път да се установи и се готви да предложи брак на любимата си, но пристигането на леля му прави драстична промяна в живота на главния герой.

Тя разказва на племенника си за истинската му съдба. Той е потомък на славното семейство ловци на Грим и трябва да стои на стража на човешката раса, прочиствайки редиците на хората от създанията, които се крият в тях. Именно Ник е собственик на уникален подарък, който му позволява да види кой е пред него: обикновен смъртен или свръхестествено същество.

Използвайки уменията на полицай и придобитите способности, главният герой започва да изпълнява възложената мисия.

9. The Ancient Ones (2013-2018)

Образ

Създател:Julie Plec

Клаус след много години се завръща в Ню Орлиънс, градът, в основата на който е семейството му. Сега тук командва вампирът Марсел. Някога Клаус беше този, който го научи на всички трикове, но сега кръвопиецът е наистина силен, има цяла армия от сътрудници, прогони върколаците от града и държи вещиците на разстояние.

Последните обаче имат чудесен коз. Те примамиха момиче върколак на име Хейли в леговището си. Тя носи дете, Клаус. Изглежда невъзможно, но Клаус е хибрид, което означава, че има надежда да продължи родословието на най-стария вампирски клан, но самият родител не се интересува от това, но брат му Илия възнамерява да защити жената и детето и също да се върне Клаус в лоното на семейството.

10. Американска история на ужасите (2011-…)

Образ

Създатели:Райън Мърфи, Брад Фалчук.

Семейство Хармън от съпруг и съпруга Бен и Вивиен и тяхната дъщеря тийнейджърка Вайълет се местят в друг град. Те решиха да започнат живота от нулата и да се опитат да забравят всички минали неприятности и проблеми, по-специално загубата на дете в резултат на спонтанен аборт от Вивиен и предателството на Бен с ученик.

Семейство Хармън придобиват красиво старо имение. Има много лоша репутация поради смъртта на бившите си собственици, но ниската цена на къщата привлича съпрузите и те се местят в нов дом.

Скоро героите започват да осъзнават, че имението просто гъмжи от зловещи тайни и всички хора наоколо, включително безцеремонната съседка с дъщеря й, прислужницата и един от предишните наематели, са пряко свързани с тях.

Популярна тема