Американец купи 18 000 антисептици, за да спечели пари нечестно. Неуспешно - и наказанието беше по-лошо от коронавируса

Съдържание:

Американец купи 18 000 антисептици, за да спечели пари нечестно. Неуспешно - и наказанието беше по-лошо от коронавируса
Американец купи 18 000 антисептици, за да спечели пари нечестно. Неуспешно - и наказанието беше по-лошо от коронавируса
Anonim

Едни от най-важните продукти, които помагат за предотвратяване на инфекции, са антисептиците и антибактериалните кърпички. Американецът Мат Колвин реши да спечели допълнителни пари от стоки, популярни по време на епидемията от коронавирус, и изкупи почти всички дезинфектанти и кърпички в района, след което започна да ги продава на завишени цени. Но Мат не стана богат, защото нечестното му поведение бързо беше разкрито.

Мъж реши да забогатее на фона на коронавируса и купи всички най-необходими стоки, но плати за алчността си

Образ
Образ

Американецът Мат Колвин забеляза интерес към антибактериалните кърпички, маски, термометри и антисептични гелове, които станаха търсени поради коронавируса. Човекът реши да спечели допълнителни пари и да добави тези продукти към своя магазин в Amazon.

Мат Колвин и брат му купиха пакети антисептични гелове и антибактериални кърпички

Образ
Образ

Мъжете тръгнаха на нападение - за три дни те изминаха 2092 километра и посетиха куп магазини, където купиха стоки и оставиха празни рафтове след себе си.

След това Мат пусна геловете и кърпичките за продажба в Amazon, където ги таксува между $8 и $70 (съответно 598 рубли и 5237 рубли), което е няколко пъти по-високо от цената, на която той купи тези продукти. Въпреки завишените ценови етикети, стоките на Мат бързо се разпродадоха и мъжът вече потриваше ръце в очакване на огромна печалба, но там беше.

Мат беше заподозрян в продажба на стоки на завишени цени - и наказанието последва бързо

Образ
Образ

Мат и други продавачи, които бяха заподозрени в спекулации, Amazon забрани продажбата на дезинфектанти, маски и антибактериални кърпички. В същото време те бяха заплашени, че ако отново се опитат да продадат стоки на завишени цени, сметките им в магазина просто ще бъдат блокирани. В eBay мерките бяха още по-строги - забраниха продажбата на маски и антисептици в САЩ.

В резултат на това продавачът остана сам със 17 700 бутилки антисептик - без възможност да ги продаде

Образ
Образ

Поради невъзможността да продаде стоките си, Мат нямаше друг избор, освен да ги даде на тези, които се нуждаят повече от тях

Но Мат не беше собственик на такова богатство за дълго - имаше полза от всички тези блага

Образ
Образ

Е, самият продавач беше наказан

Уебсайтовете Amazon и eBay отказаха по-нататъшно сътрудничество с Мат и компанията, от която той нае склад, го помоли да освободи помещенията. Органите на реда също разглеждат случая на Мат.

Според Мат, той е осъзнал грешката си и много съжалява за случилото се. Както каза мъжът пред NYTimes, тогава той не осъзнаваше сериозността на ситуацията с коронавируса и не очакваше, че ще има липса на антисептик в магазините.

Така че Мат няма да може да забогатее от акциите си - но те ще стигнат до тези, които се нуждаят повече от тях!

Препоръчано: