Филмът от 2011 г. "Зараза" отново стана популярен по света - се казва, че е предсказал пандемията от коронавирус

Съдържание:

Филмът от 2011 г. "Зараза" отново стана популярен по света - се казва, че е предсказал пандемията от коронавирус
Филмът от 2011 г. "Зараза" отново стана популярен по света - се казва, че е предсказал пандемията от коронавирус
Anonim

Какво да правите, докато сте под карантина у дома? Точно така, гледайте филми! И хората намериха идеалния вариант за гледане по време на епидемията от коронавирус – филмът „Зараза“от 2011 г. на режисьора Стивън Содърбърг. В същото време картината привлича зрителите не със звезден актьорски състав, който включва Мат Деймън, Джуд Лоу, Кейт Уинслет и Марион Котияр, а със своя сюжет. Факт е, че филмът описва епидемия, която е твърде подобна на ситуацията с COVID-19.

Филмът от 2011 г. „Зараза“отново стана популярен през 2020 г. – всичко е в неговия сюжет

<iframe<img src=""images/001/image-2286-1.jpg"

"

Героиня на име Бет се прибира от Хонг Конг до Минеаполис, след като преди това е посетила Чикаго. У дома Бет умира от неразбираема болест, като преди това е успяла да зарази сина си и куп други хора. Скоро става ясно, че това е нов вирус и е необходимо да се открие източникът на възникването му и да се разработи ваксина. Ситуацията се ескалира от блогър, който твърди, че има действащо лекарство.

Историята, разказана във филма, в много отношения напомня на продължаващата епидемия от коронавирус

Изображение alt=

Филмовият вирус MEV-1, подобно на коронавируса, се появи на един от китайските пазари и след това тръгна на разходка по света.Вирусът се предава по въздушно-капков път и се оказва силно заразен, затова държавите затварят граници, хората почистват рафтовете на магазините и се заключват в домовете си. Вярно, за разлика от истинския вирус, MEV-1 се оказва много по-сериозен проблем - смъртността от него е по-висока, така че представлява по-голяма опасност.

Филмът влезе в топ гледанията - 9 години след премиерата

Contagion в момента е популярна в Amazon Prime и iTunes и е сред първите четири най-теглени торенти, според Independent. Warner Bros съобщава също, че Contagion сега е вторият най-гледан филм на студиото, веднага след поредицата за Хари Потър.

В социалните мрежи усилено се обсъжда приликата на филма и реалността

Образ Образ Образ

Ако търсите нещо за гледане - тогава ето една идея за пълно потапяне в света по време на епидемия!

Популярна тема