Поредица, подобна на "Грим" с описание: списък с топ 10 фентъзи истории като известния телевизионен сериал, базиран на приказките на Братя Грим

Съдържание:

Поредица, подобна на "Грим" с описание: списък с топ 10 фентъзи истории като известния телевизионен сериал, базиран на приказките на Братя Грим
Поредица, подобна на "Грим" с описание: списък с топ 10 фентъзи истории като известния телевизионен сериал, базиран на приказките на Братя Грим
Anonim

Свръхестествени способности, които правят възможно управлението на света, портали към други светове, същества от други реалности - оформления като тези винаги са предизвиквали истински интерес сред зрителите по целия свят.

Филмовата индустрия не стои неподвижна, създавайки нови филми и сериали, с модерни специални ефекти, които помагат да повярвате в реалността на това, което се случва на екрана. Тъмни и светли представители на фантастичния свят действат като герои, борбата на магьосниците не е за живот, а за смърт.

И уважаемият зрител трябва само да следи отблизо излизането на нови сезони на любимите си истории и да ги съветва на другите. Ето списък с топ 10 телевизионни предавания, подобни на "Грим" - един от представителите на този тип телефантастика. Да, и с описание!

1. Свръхестествено (2005-…)

Образ

Създател на сериала:Ерик Крипке.

Историята на двама братя с "оръжейно" фамилно име Уинчестър, които са получили от баща си напълно нетривиален наследствен бизнес - лов на зли духове. Жаждата за отмъщение се добавя към основната "професия" на младите хора. Факт е, че майка им е убита от демон. Синовете търсят адски убиец, разбивайки не по-малко подлите си „колеги“в мрачни дела по пътя си. В процеса на борба се оказва, че светлите и тъмните сили отдавна са във война помежду си. Злото почти започва да превзема, когато братята Уинчестър идват на помощ на ярките „други“.

2. Имало едно време (2011-2018)

Образ

Създатели на сериала:Едуард Китсис и Адам Хоровиц

Историята започва за здраве - сватбата на Снежанка и Чаровния принц. Забавлението е прекъснато от появата на онзи изрод, без който не може нито едно семейство, дори и приказно - Злата кралица. Последният плаши младоженците със страшно проклятие. В същото време в нашата реалност Ема, самотна жена, която работи като колекционер, духа 28-ата си свещичка на тортата. Изведнъж до нея се материализира 10-годишно момче, което твърди, че е неин роден син. Но самата Ема не помни веднъж да е посещавала родилен дом.

3. Blood Call (2010-2015)

Образ

Създател на сериала:Мишел Ловрета

Главният герой е сукубът Бо, който е израснал сред хората и не подозира за адската си природа. Момичето не разбира защо комуникацията с нея толкова често завършва с трагедии за представителите на човешката раса.

Един ден тя напуска родния си град и се скита по света неспокойна в продължение на десет години. След като Бо спасява руско момиче, тя попада в зоната на внимание на клана Феи, с когото самата тя е пряко свързана по рождение. „Роднините“просветляват момичето за нейните свръхестествени тъмни способности. Бо трябва да избира между хората и сукубите. Тя предпочита първото и застава на страната на Светлината.

4. Sleepy Hollow (2013-2017)

Образ

Сериалът е заснет като съвременна адаптация на разказа "Легендата за Слийпи Холоу" от Вашингтон Ървинг. Сериалът е адаптиран от Алекс Кърцман, Роберто Орчи, Филип Исков и Лен Уайзман.

Икабод Крейн - главният герой от поредицата - възкръсва след смъртта си, а с него и Черният конник, който няма глава. Между другото, Крейн отряза тази най-важна част от тялото му. Безразсъдният, в буквалния смисъл на думата, убиецът трябва да бъде спрян, в противен случай земята ще потъне в мрак и скръб.

5. Десето кралство (2000)

Образ

Създатели на сериала:Дейвид Карсън и Хърбърт Уайз

Незабележително момиче на име Вирджиния живее в района на Сентрал Парк в Ню Йорк с баща си Антъни. Джини работи като обикновена сервитьорка в най-обикновен ресторант, мечтаейки да отвори собствена подобна институция. На път за работа с колелото си една сутрин момиче прегазва говорещ човек голдън ретривър. Кучето се опитва да предупреди Вирджиния за опасността, която я заплашва. Удивителното куче е преследвано от тролове и вълк в човешка форма. Търсят момиче.

6. The Witcher (2019)

Образ

Създател на сериала:Lauren Schmidt Hissrich

Втората адаптация на световноизвестната сага за вещер от Анджей Сапковски.

Главният герой на филма, Гералт от Ривия, беше насилствено превърнат в мутант ловец на зли духове като дете. Той е чужд сред хората, но не е свой сред представителите на тъмните сили. Той е вещица. Но мутантите не са лишени от способността да обичат и да бъдат приятели.

7. Бъфи, убийцата на вампири (1997-2002)

Образ

Създател на сериала:Джос Уедън.

Младежки телевизионен сериал, който разказва историята на момиче със свръхестествени сили. Въз основа на игрален филм със същото име.

Започна като комедия, но ставаше все по-мрачен с всеки сезон. Бъфи започва своята "кариера" на унищожител като истински Херострат, като подпалва фитнес зала, пълна с вампири. Тя се премества с майка си в малкото градче Сънидейл, където трябва да се бори срещу адски същества.

Тук Бъфи намира първата си истинска любов с ледена кръв - вампир с човешка душа на име Ейнджъл. Междувременно древният майстор на кръвопийците подготвя нещо наистина ужасно и само Бъфи може да се намеси в плановете му.

8. Penny Dreadful (2014-2016)

Образ

Създател на сериала:Джон Логан.

Американско-британски сериал, заснет в стила на "историите на ужасите" от 19 век. Тогава имаше много популярни истории от мистично-криминален характер, описващи отвличането на хора от вампири, появата на върколаци пред хората в тъмни улички, магьосничество, причиняване на щети и т.н. Ето защо Лоугън избра Викторианска Англия за своя сериал. Лорд Малкълм Мъри загуби любимата си дъщеря Мина. Той събира около себе си хора с необичайни способности, за да помогне на лорда да върне детето си в дома на родителите си.

9. Константин (2014-2015)

Образ

Създатели на сериала:Даниел Сероне и Дейвид. С. Гойер.

Сериалът е базиран на американската поредица от комикси "Пратеникът на ада".Главният герой е детективът екзорсист Джон Константин, който защитава нашия свят от атаката на представители на тъмните сили. Зед Мартин сънува с Константин дълго време и когато се събуди, се опита да нарисува това, което вижда. Зед има способността да вижда аурата на други хора. Срещнала героя на мечтите си в реалния свят, тя се присъединява към Джон в битката му.

10. The Ancient Ones (2013-2018)

Образ

Създател на сериала:Julie Plec

Американска история за преосмислена древна раса вампири. Сериалът е спин-оф на известното телевизионно шоу Дневниците на вампира.

Поредицата разказва за трима древни вампири, преместили се в Ню Орлиънс - Клаус, Илайджа и Ребека. Клаус обича върколак на име Хейли и двойката има дъщеря, която се нуждае от защита. Колкото до Клаус, самият той се нуждае от пълен контрол над Ню Орлиънс.В края на краищата той някога го е основал.

Популярна тема