Да нося или да не нося ръкавици? Лекарите смятат, че могат да навредят и дават добри примери

Съдържание:

Да нося или да не нося ръкавици? Лекарите смятат, че могат да навредят и дават добри примери
Да нося или да не нося ръкавици? Лекарите смятат, че могат да навредят и дават добри примери
Anonim

Карантина-карантина, но понякога все пак трябва да напуснете къщата. И тогава възниква въпросът как да се предпазите от евентуална инфекция? Сега да видим дали ръкавиците ще ни спасят, защото за разлика от маските се намират по-лесно.

Всички вече знаем, че коронавирусът се предава по въздуха. Наскоро ви показахме опит, който показа колко бързо се разпространяват бактериите, когато влязат в контакт с повърхностите, върху които се намират. Оказва се, че ако защитите ръцете си с ръкавици, тогава всичко ще бъде наред? Не точно.Бивша медицинска сестра на име Моли Ликси записа видео, в което показа, че ръкавиците дори могат да наранят.

Бивша медицинска сестра направи видеоклип за това как ръкавиците могат да наранят

Образ

Моли искаше да говорим за неща като кръстосано или вторично замърсяване. В това видео тя описва пътуване до магазина с ръкавици. Ролята на микроби се изпълняваше от боя.

Използвайки боя, тя показа как бактериите попадат върху ръцете при контакт с повърхности

Образ

Ръкавиците дават усещане за сигурност и забравяме за предпазливостта

Образ Образ

Нашите ръкавици вече са замърсени с микроби от контакт с магазинни продукти. Но тук изваждаме телефона, пишем SMS, оставяйки бактерии на екрана на притурката. След това се почесваме по носа, отговаряме на телефона и сега лицето ни също е замърсено.

Забавлението започва след като свалим ръкавиците

Образ Образ

Моли ни напомня, че ръкавиците трябва да се изхвърлят от кошчето, а не да се хвърлят в краката ни, и показва още една измама, която ни очаква, когато ръкавиците вече не са на ръцете ни. Вземаме телефона си и … микробите, попаднали върху него от ръкавиците, са по ръцете ни. Това е повторно заразяване. Така че, другари, носенето на ръкавици не ви освобождава от миенето на ръцете и почистването на повърхности.

Цялото видео

Бързо малко изказване на Моли за кръстосано замърсяване и ръкавици. За да използвате това видео в комерсиален плейър или в предавания, моля, изпратете имейл на [email protected]

Това казва лекарят, който се представя като д-р Каран Радж в TikTok

Образ Образ

Вместо боя, той използва обикновен химикал и показва как можете случайно да докоснете лицето си с мръсна ръкавица. И можете да го докоснете, докато снимате. Междувременно много повече микроби могат да се натрупат върху ръкавица, отколкото върху ръце, които през това време човек може да измие или третира с антисептик няколко пъти.

Емоционалната реч на лекаря за ръкавиците

Наскоро писахме за медицински маски. Лекарите нямат ясен отговор на този въпрос. Д-р Каран Радж смята, че въпросът с маските е спорен. Според него маски са необходими на вече болните, на тези, които се грижат за болните, както и на медицинските работници. Маските не осигуряват пълна защита срещу инфекция, тъй като вирусът може да влезе в тялото през очите.

За медицинските маски

Най-голямата опасност от маските и ръкавиците е, че дават фалшиво чувство за сигурност. Но тези предпазни средства не могат да заменят такива предпазни мерки като избягване на контакт, измиване на ръцете и лицето. Не забравяйте за това!

Популярна тема