15-годишен британец измисли как да помага на лекарите от вкъщи. Той прави маски и се оказва почти като Apple

Съдържание:

15-годишен британец измисли как да помага на лекарите от вкъщи. Той прави маски и се оказва почти като Apple
15-годишен британец измисли как да помага на лекарите от вкъщи. Той прави маски и се оказва почти като Apple
Anonim

Всеки може да помогне в борбата с коронавируса, независимо на колко години е. 15-годишният британец Хари Купър разбра как може да допринесе за борбата с вируса - той започна да прави защитни маски направо в спалнята си. В това му помагат 3D принтери и доброжелатели. Хари прави защитни козирки и планира да организира производството им по такъв начин, че да може да получи 3 броя за 39 минути.

Британец помага на лекари и прави защитни маски у дома

Образ

15-годишният Хари Купър от британския град Мидълсбъро решава да произвежда защитни маски, когато разбира, че те могат да помогнат на лекарите да се борят с недостига им.

Хари реши да произвежда маски, състоящи се от лента за глава и пластмасова козирка

Образ

Британецът направи малко проучване и разбра, че може да произвежда и защита. Такава козирка осигурява защита за цялото лице наведнъж, но все пак трябва да я носите с обикновена защитна маска.

Човекът уреди продукцията точно в спалнята си

Образ Образ

За целта Хари използва три 3D принтера, един от които му е подарен за Коледа, а друг му е подарен от доброжелател - човекът отпечатва стойки за глава върху тях. Хари събира пари за материали на специална страница.

Хари вярва, че с помощта на принтери може да произвежда три козирки на всеки 39 минути.

Не само Хари участва в продукцията, но и семейството му

Образ

Той ще бъде подпомаган от баща си, брат си и сестра си с пакета за защита. Майката на Хари се гордее с идеята на сина си, каза тя пред DailyMail:

Той е толкова добро момче. Гордеем се с него и правим всичко възможно да го подкрепяме.

Човекът вече има 100 поръчки от здравни работници и продавачи

Образ

Хари сега чака доставки, за да започне непрекъснато производство. Всички маски, които прави, ще бъдат безплатни и ще се доставят на клиентите от родителите на момчето.

Хари не е единственият човек, решил да произвежда такива козирки - Apple започна да произвежда маски от стойки и защитна пластмаса

Apple е посветена на подкрепата за световния отговор на COVID-19. Вече имаме над 20 милиона маски чрез нашата верига за доставки. Нашите екипи по проектиране, инженеринг, операции и опаковане също работят с доставчици за проектиране, производство и доставка на щитове за лице за медицински работници. pic.twitter.com/3xRqNgMThX

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук каза, че компанията му също е започнала да произвежда защитни козирки за медицински персонал. Първата партида вече е доставена в болницата в Санта Клара и отзивите са положителни. Според Тим Кук, Apple планира да произведе милион козирки до края на седмицата, а след това да произвежда повече от милион на седмица.

В такъв труден момент всеки се опитва да помогне на лекарите с каквото може - например 12-годишно момче от Канада отпечатва специални устройства на 3D принтер. Те намаляват напрежението върху ушите на медицинския персонал от постоянното носене на маски.

Вие също можете да допринесете за борбата с коронавируса и не е нужно да сте ръководител на Apple или да притежавате 3D принтер, за да го направите. Просто се самоизолирайте, ако можете, и мийте ръцете си често.

Популярна тема