Индия беше една от най-замърсените страни в света. Но карантината не остави това непроменено

Съдържание:

Индия беше една от най-замърсените страни в света. Но карантината не остави това непроменено
Индия беше една от най-замърсените страни в света. Но карантината не остави това непроменено
Anonim

В много индийски градове, дори без коронавируса, не си струваше да ходите без маски. По отношение на замърсяването на въздуха в градовете Индия постоянно се нарежда в челната петица в света, често оглавявайки този не най-почетен списък. Според IQAir AirVisual 2019, 21 от 30-те най-замърсени града са в Индия.

Във връзка с епидемията от коронавируса COVID-19 на 25 март в страната беше въведена 21-дневна карантина - към този момент вече имаше повече от хиляда заразени. До 9 април в Индия вече са регистрирани над 5100 заразени, като броят им расте бързо, така че може да се предположи, че карантината в страната ще бъде удължена.

Всичко това има светла страна. В крайна сметка, както и в други страни в Индия, положителното въздействие на карантината върху замърсените градове почти веднага стана забележимо. Докато превозните средства остават в гаражи, строителството е спряно и фабриките спират производството, нивата на микроскопични прахови частици или PM2.5 започват да спадат.

Въздухът става по-чист и небето е по-ярко, което е уникална гледка за жителите на страната.

Изглед към Хималаите от Джаландхар се открива за първи път от 30 години

Образ

Никога не съм виждал Хималаите от моя покрив в Джаландхар… никога не съм си представял, че е възможно. Това е ясно доказателство за въздействието на замърсяването върху Земята.

Планините са на 200 км от града

Образ

Хималайските планини могат да се видят от Джаландхар, тъй като замърсяването е намаляло в Пенджаб. Красива гледка

Много градски жители никога не са виждали нещо подобно през целия си живот

Образ

Тази сутрин жителите на Джаландхар бяха за огромна изненада. Те успяха да видят това, което не бяха виждали през последните 30 години.

Пред очите им стоеше величествената хималайска планинска верига Дхауладхар. Нивата на замърсяване са спаднали значително.

Ясно синьо небе се появи и в столицата на Индия - Ню Делхи

Образ

От началото на блокирането на 25 март, което остави 1,3 милиарда индийци у дома, качеството на въздуха в Ню Делхи, обикновено едно от най-лошите в света, падна до „задоволителни“нива. Което е добре.

Ето как изглеждаше Портата на Индия на 3 ноември 2019 г. за сравнение

Образ

Не може да се каже, че това е постоянна ситуация в столицата, тъй като правителството на щата Делхи обяви рядка извънредна ситуация за общественото здраве в петък, 1 ноември. До 5 ноември всички училища бяха затворени, а на гражданите бяха раздадени 5 милиона маски.

Тогава обаче е регистрирано най-високото замърсяване на въздуха не за всички времена, а само за последните 2 години. Което говори много за екологията в страната.

Карантината в Индия ще продължи поне до 14 април и екологичната ситуация ще има време да се подобри още малко

Образ

Последните силни дъждове в северната и западната част на страната също допринесоха за намаляването на нивата на замърсяване в страната.

Да се ​​надяваме, че правителствата на държавите ще направят някакво заключение от настоящата ситуация не само по въпросите на здравето, но и по въпросите на околната среда.

Популярна тема