Филми, подобни на "След" 2019: 10 най-добри филма за любовта с подобен стил и сюжет

Съдържание:

Филми, подобни на "След" 2019: 10 най-добри филма за любовта с подобен стил и сюжет
Филми, подобни на "След" 2019: 10 най-добри филма за любовта с подобен стил и сюжет
Anonim

Селекция от филми за първата любов ще възкреси у всеки от нас спомените за това чувство. Повечето от предложените картини са базирани на сензационни бестселъри.

Историите, разказани от авторите, са едновременно много различни и много сходни, точно като в популярния филм от 2019 г. „След“, където героите трябва да се борят за любовта си, да откриват нови страни от себе си и да преодоляват препятствия.

Често това е различен социален статус на влюбените, или неразбиране на родителите, или още по-лошо - фатална нелечима болест. Но истинското чувство не се страхува от болести, разстояние или жестоки забрани.

Предлагаме да гледате 10 филма, подобни на "След", зареждащи с невероятна, ярка и жизнерадостна енергия, след която мнозина ще променят отношението си към живота.

1. Три метра над небето (2010)

Образ

Режисьор:Фернандо Гонзалес Молина.

Испанецът Фернандо Гонзалес Молина засне трогателна мелодрама за трудните отношения между влюбени тийнейджъри. Тя е образцово момиче, нейният избраник е "лошо момче", което не им пречи да се влюбват.

Момчетата забравят, че са от различни сфери на живота и красивото им чувство завършва трагично, както се очакваше. Картината е едновременно сходна и различна от десетки истории за съвременните Ромео и Жулиета. Филмът ще ви изненада не само със сюжета, но и с великолепната видео поредица, качеството на актьорската игра и неочаквания край.

2. Пространството между нас (2016)

Образ

Режисьор:Питър Челсъм.

Страхотен пример за тийнейджърска фантастика, филмът на американския режисьор Питър Челсъм ще даде на зрителите ярки преживявания и чувства.

Сюжетът не е банален: Гарднър, момче от Марс, намери сродна душа на Земята, Тълса. Момчетата се запознават чрез интернет и заинтригуваният човек отива на нашата планета, за да види любимата си на живо.

Момичето има труден характер, общува и намира приятели само онлайн и в началото нов приятел й се струва ексцентричен и странен. Постепенно идва разбирането, че сродните души са се срещнали и там - и не е далеч от влюбването. Историята на междупланетната любов е толкова завладяваща, че няма да съжалявате, ако я гледате нито за минута.

3. Целият този свят (2017)

Образ

Режисьор:Стела Мега.

Драматична история се разиграва в сюжета на картината на Стела Мега. Болно момиче, затворено в четири стени заради болестта си, мечтае за това, което е недостъпно за нея - за любов, разбиране, тя наистина иска истински връзки и усещания.

Всичко това й е дадено от Оли, красив съсед, въпреки че младите хора не могат да се срещат, те винаги са разделени от прозорец. Всичко започва с кореспонденция в интернет, постепенно младите хора започват да се сближават.

Филм с дълбок смисъл е адресиран не само към тийнейджърите, той може да се гледа от цялото семейство. Романтичните сцени, живописните пейзажи, приятният саундтрак са толкова завладяващи, че трагедията неволно избледнява на заден план и остава само ярко усещане за радостта от живота във всичките му проявления.

4. Жестоки намерения (1999)

Образ

Режисьор:Роджър Кумбъл.

Една предупредителна история за опасностите от хазарта на ръба на позволеното предизвика много шум навремето. Красиво заснет от Роджър Кумбъл, с участието на Сара Мишел Гелар, Рийз Уидърспуун и Рай Филип.

Покварената изморена двойка, Себастиан и Катрин, въвлича в своите рисковани игри наивната Анет, ексцентричната Сесил и почтения Роналд.

Страхотен актьорски състав, обмислен сценарий, завладяващ саундтрак и невероятна история завинаги ще оставят белег в паметта. Създателите на филма взеха за основа романа „Опасни връзки“, написан през 1782 г., но преместиха събитията в съвременните реалности.

5. Бележник (2004)

Образ

Режисьор:Ник Касаветис.

История, разиграна хиляди пъти, но въпреки това ще гледате филма на американеца Ник Касаветис със затаен дъх.

Ной е седло, бедно момче, Ели е аристократка. Той има много проблеми и грижи, тя има уроци по музика, балет, латино.

Една обикновена среща се превръща в кратка страстна любов, дълга едно лято. После – раздяла и среща след 7 години. Раздялата и дори войната не можаха да изтрият лудото лято от паметта. Вече зрелите герои трябва да отговорят на въпроса - какво да правят с любовта си?

Създателите на мелодрамата ни дават възможност да се насладим на красиви гледки, интересни диалози, осъзнаване на силата на любовта.

6. Сега е моментът (2012)

Образ

Режисьор:Ол Паркър.

Трогваща любовна история от британски режисьори.

Тес, която умира от левкемия, има много работа - момичето прави списък с желания, които трябва спешно да бъдат изпълнени.

Правите секс, изпитвате ефекта на наркотиците, опитвате се да откраднете нещо - момичето има достатъчно луди идеи. Срещата със съсед се вписва чудесно в програмата, но скоро откриват, че се обичат.

С помощта на любовта Тес преодолява страданието, променя себе си и вижда как се променят хората около нея.

Режисьорът Ол Паркър ни напомня с филма си, че в света има проблеми, които повечето просто не забелязват.

7. Един метър един от друг (2019)

Образ

Режисьор:Джъстин Балдони.

Изглежда през последното десетилетие са актуални "любовните истории", където главни герои са безнадеждно болни млади хора.

Сюжетът на филма на Джъстин Балдони е от същата поредица, но е смесица от драма и лека комедия. Американските тийнейджъри се запознават в клиника, не им е позволено дори да се доближават един до друг, за да не се заразят.

Момчетата са много различни, Стела вярва в лечението и внимателно изпълнява всички точки от програмата, а Уил е пълната противоположност. Първата любов е помрачена от тъжна диагноза - кистозна фиброза на белите дробове. Енергично, целенасочено момиче и бунтар, ядосан на живота, няма как да не се влюбят. Те ще трябва да разберат дали са готови да предприемат решителна стъпка в името на любовта.

8. За всички момчета, които обичах преди (2018)

Образ

Режисьор:Сюзън Джонсън.

Нерешителното и срамежливо момиче често се влюбва, пише благодарствени писма на любовниците си и ги крие на тайно място.

Един ден се случва невероятното - по някакво чудо всички съобщения стигат до адресатите. Какво се получи от това, Сюзън Джонсън разкрива във филм на Netflix.

Нетипична история, нетипична героиня, която в днешно време не изпраща sms, а пише дълги горещи изявления за любов.

Момическата аудитория ще бъде възхитена - ще хареса историята за връзката между популярен човек и срамежливо момиче. Приятен бонус ще бъде страхотен актьорски състав и много добра музика.

9. Анатомия на любовта (2014)

Образ

Режисьор:Шана Фест.

Емоционалният романтичен филм на Shana Fest е предназначен повече за момичешка аудитория.

Дейвид е мечтател, от бедно семейство и отдавна влюбен в Джейд, недостъпна богата красавица. Той е бунтар, тя е прилежен ученик, затворена в своя малък свят.

И въпреки това се влюбват. Срещу тях - консерватизмът на родителите, времето, разстоянието, но за истинската любов това няма значение. Картината е заснета в най-добрите традиции на мелодраматичното кино - красиви герои, страхотна музика и времето за гледане ще лети.

10. Вината в нашите звезди (2014)

Образ

Режисьор:Джош Буун.

Героите от филма на американеца Джош Буун умират и това става известно още в началото.

Още по-интересно е да видим как се развиват отношенията между Хейзъл и Август, които се срещат в мажоретен състав. Момичето е болно от рак и въпреки че е в ремисия, е в депресия и не се радва на нищо. Август Уотърс ще я накара да промени отношението си към живота, който ще отвори красотата на света за Хейзъл.Забравяйки за болестта, момчетата се наслаждават на всеки момент от съществуването си и, разбира се, се влюбват един в друг.

Популярна тема