Как изглеждаше европейският паспорт преди 100 години? Жената получила документите на своя прадядо и решила да ги преведе

Съдържание:

Как изглеждаше европейският паспорт преди 100 години? Жената получила документите на своя прадядо и решила да ги преведе
Как изглеждаше европейският паспорт преди 100 години? Жената получила документите на своя прадядо и решила да ги преведе
Anonim

Винаги е интересно да се докопаш до предмети от миналото. От тях диша история, а информацията, която съдържат, може да бъде просто безценна. Американка на име Маги Ор Хикс получи паспорта на прадядо си. Документ от около 1900 г. и те имаха цялата информация за роднините на Маги. Жената се обърна за помощ към нетизените и те й помогнаха да преведе важна информация.

Жена получи паспорта на прадядо си и помоли нетизени да помогнат с превода

Образ

Маги публикува снимки в затворената група „Момичетата ОБИЧАТ Пътуването“, където неравнодушните веднага реагираха. Оказа се, че прабабата е родена на 15 ноември 1894 г. в Дортмунд, Германия. най-вероятно тя е вписана в паспорта на прадядо си като съпруга. На следващата страница има визови печати за престоя му в Германия от 16 февруари 1922 г. до 28 октомври 1922 г. Печатът е поставен на жп гара Elten.

Прадядото на Маги

Образ

Вашият прадядо е живял в Холандия в град Хелевутслуйс. Близо до Ротердам е. На тази страница пише, че документът е валиден за една година. Подписано от кмета на Хелевутслуис на 2 септември 1922 г.

Образ

Тази страница съдържа информация, че паспортът е издаден на 30 август 1922 г. в Хага (Холандия).На лявата страница има напомняне, че притежателите на холандски паспорти могат да получат нов само след връщане на стария, както и призив за внимателно отношение към документа. Това е първата страница на паспорта и можете да видите няколко печата върху нея: печатът на Южна Холандия, печатът на Хага, оранжевият печат с герба на Холандия.

Образ Образ

Тук пише, че вашият прадядо е роден на 18 март 1895 г. в Ротердам, живее в Хелевутслуйс и има разрешение да пътува в Европа с този паспорт. И в горната част на страницата има ръкописна бележка „и за Северна Америка вижте страница 10.“

Образ

Тези страници съдържат информация за пътуването на притежателя на паспорта от Ротердам до Дортмунд и обратно през 1923 г.

Образ

На тези страници можете да видите маркировки за излизане от Дортмунд за Холандия. Номерът на визата е 96 и струва 15 райхсмарки.

Корица за паспорт

Образ

Маги беше много благодарна. След като събра частици от тази информация, тя вече знае за мястото и датата на раждане на своите прабаба и прадядо си, както и за пътуванията. Той е щастлив, че може да сподели тази информация с болната си майка и да я направи щастлива. Във всички тези дати и цифри е скрита историята на семейството.

Наскоро писахме за друга невероятна среща с миналото: родители зазидаха стаята на сина си, загинал във войната през 1918 г., и искаха никой да не я докосва 500 години. Следните собственици отвориха помещенията, но не промениха нищо. И след 100 години тази стая е истински портал към началото на миналия век.Дори спиращо дъха.

Популярна тема