Първата италианска корица на Хари Потър е в Twitter и е странна. Но художникът обясни всичко

Съдържание:

Първата италианска корица на Хари Потър е в Twitter и е странна. Но художникът обясни всичко
Първата италианска корица на Хари Потър е в Twitter и е странна. Но художникът обясни всичко
Anonim

Книгите за Хари Потър са известни и обичани по целия свят. И всеки издател е свободен да избира илюстрации за тях. Наскоро потребителите на Twitter откриха корицата на първото италианско издание на книга за приключенията на младите магьосници и имат въпроси. Дори Джоан Роулинг се присъедини към дискусията.

Потребител на Twitter показа корицата на първото италианско издание на Хари Потър и Философският камък

Образ

На него можем да видим, че Хари седи на маса с магически шах, има шапка под формата на плъх на главата си, огромен плъх също седи до него.

Други потребители я смятат за доста странна

Образ Образ Образ

Има още по-ранна версия, в която Хари няма характерните си кръгли очила

Образ Образ

Изданието намери своите почитатели

Образ

А ето как изглеждаше корицата на втората книга от поредицата

Образ

Самата Джоан Роулинг се присъедини към дискусията

Образ

Както се оказа, самата авторка на книгите за Хари Потър не знае защо корицата на книгата й изглежда така. Тя също има версии на книги от цял ​​свят в офиса си.

Някои потребители стигнаха до дъното на истината

Образ Образ

Поради популярността на въпросите относно тази корица, Portus помоли художника да ги коментира. Серена каза, че когато е била помолена да илюстрира книгата, преводът все още не е бил завършен. Тя получи инструкции, че Хари е сирак, живеещ с чичо си и леля си, който след това ще бъде последван от гигант, който ще го придружи до училището за магия, където момчето ще намери своето място, избягало от нещастно детство.

Първа илюстрация: Хари и Хагрид

Образ

Хората бяха прави за корицата, художникът не успя да прочете книгата, преди да я направи. Тя знаеше, че Хари ще трябва да премине много тестове в училище и един от последните ще застраши живота му. А също и факта, че можете да вземете плъх или бухал на училище. Това е цялата информация. Плъхът на снимката не играе шах с Хари, той просто седи до него и всеки, дори читателят, може да бъде негов противник в играта. Що се отнася до шапката на плъха на магьосника, да, поставянето на странни шапки на героите ви при всяка възможност е характерният стил на Серена. И тогава има училището за магия, добре, как да устоиш!

Илюстрация от Серена Риглиети

Образ

Е, една тайна по-малко. Между другото, чудили ли сте се как се е променила модата в света на магията? Вижте какво са фантазирали косплейърите на TikTok по тази тема. Роулинг оценявам!

Популярна тема